-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimynų išmonė: Baltarusijos stadionuose – „virtualūs“ sirgaliai

Nepaisant koronaviruso grėsmės besitęsiančiame Baltarusijos futbolo čempionate sirgalių skaičiai stadionuose vis mažėja, tačiau kaimyninės valstybės klubai sugalvojo, kaip „užpildyti“ tuštėjančias tribūnas.
„Virtualūs“ sirgaliai Baltarusijos stadione
„Virtualūs“ sirgaliai Baltarusijos stadione / „Scanpix“ nuotr.

Šalies čempionų titulą ginantis Bresto „Dinamo“ klubas stadiono kėdes užsodino sirgaliais, kurie neskanduoja ir nejuda.

Tai Baltarusijos komandos atstovai padarė pasitelkdami manekenais, kuriuos aprengė futbolo komandų marškinėliais, o prie veidų jiems prilipino sirgalių, įsigijusių bilietus į rungtynes internetu, nuotraukas.

Nors baltarusiai nestabdo futbolo čempionato ir išlieka viena iš vos keturių valstybių, vis dar kviečiančia futbolininkus į stadionus, turnyro rungtynių lankomumas drastiškai krito.

Net 10 iš 16 lygos komandų aktyviausi sirgaliai boikotuoja rungtynes, o tarp jų yra ir šalies futbolo flagmanai – „Dinamo“ ir Barysavo BATE.

Tad klubų vadovams bandant išlaikyti bent kažkokią „atmosferą“ stadionuose tenka griebtis netradicinių sprendimų.

Baltarusijos taurės pusfinalyje prieš Soligorsko „Šachtior“ žaidę „Dinamo“ futbolininkai iš tribūnų buvo „stebimi“ maždaug 30-ties manekenų.

„Scanpix“ nuotr./„Virtualūs“ sirgaliai Baltarusijos stadione
„Scanpix“ nuotr./„Virtualūs“ sirgaliai Baltarusijos stadione

Jie buvo pasipuošę įvairiausiais marškinėliais – nuo violetinių 2016-2017 m. sezono Madrido „Real“ aprangų, iki trijų dešimtmečių senumo Birmingamo „Aston Villa“ marškinėlių.

Kaip tikino „Dinamo“ generalinis sekretorius Vladimiras Machulskis, sprendimas tribūnose susodinti manekenus buvo priimtas ir dėl užsienyje Baltarusijos futbolą stebinčių sirgalių.

„Tai mūsų išradinga idėja. Šiuo būdu, virtualūs sirgaliai, stebintys rungtynes per televiziją, gali save pamatyti tribūnose, – baltarusis teigė „The Associated Press“. – Mes nebandome imituoti, kad tribūnos pilnos. Suprantame sirgalius, kurie atsisakė atvykti į stadioną. Tačiau bandome į šią situaciją pažvelgti kūrybingai.“

Virtualius bilietus parduodantys Bresto klubo vadovai šiek tiek papildė ir komandos sąskaitą – vienas toks bilietas kainavo 67 rublius (24,6 euro), o tai yra penkis kartus didesnė suma nei įprastų bilietų į rungtynes, kurių retsykiais galima įsigyti net ir už 70 euro centų.

Teigiama, kad į rungtynes su „Šachtior“ virtualius bilietus įsigijo 12 aistruolių, o kai kurie iš jų tai padarė būdami Jungtinėse Valstijose ar Kanadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius