Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karolis Uzėla skolinamas „Serie A“ klubui

„Žalgirio“ futbolo komandos narys Karolis Uzėla turės puikią galimybę geriau susipažinti su Italijos futbolu. 18-metis žalgirietis keliasi į Italiją ir artimiausius metus nuomos pagrindais rungtyniaus „Serie A“ pirmenybėse žaidžiančioje Feraros SPAL komandoje.
Karolis Uzėla
Karolis Uzėla / Sauliaus Čirbos nuotr.

Rugpjūčio 13-17 dienomis K.Uzėla lankėsi Italijoje ir dalyvavo SPAL jaunimo komandos treniruočių stovykloje bei sužaidė vienerias rungtynes jaunimo turnyre. Jose SPAL 19-mečių komanda 2:0 įveikė bendraamžius iš Kaprio, o žalgirietis tapo pirmojo įvarčio autoriumi. „Galima sakyti, kad tai yra pagrindinės komandos dubleriai, jie žaidžia Italijos jaunimo „Primavera“ čempionate. SPAL treneriai ir vadovai mane labai šiltai priėmė, po kelių treniruočių ir rungtynių iš karto pasakė, kad norėtų, jog aš pasilikčiau. Man ten taip pat labai patiko, tad džiaugiuosi, kad abiejų komandų vadovai rado bendrą sprendimą ir galėsiu metus futbolo patirties semtis Italijoje“, – teigė K.Uzėla.

18-metis futbolininkas pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje debiutavo praėjusiame sezone. Pernai jis sužaidė 5 rungtynes, o šį sezoną jo sąskaitoje – jau 7 oficialūs pasirodymai vilkint žalią ir baltą aprangą. Iš viso per savo karjerą K.Uzėla „Žalgirio“ gretose sužaidė 12 rungtynių ir pelnė 2 įvarčius. Gerokai daugiau laiko žalgirietis praleido „Žalgiris B“ ekipoje. Pernai LFF Pirmos lygos varžybose K.Uzėla „Žalgirio“ dublerių komandoje sužaidė 28 rungtynes ir pelnė 10 įvarčių, o šiais metais per 8 dvikovas pasižymėjo 1 tiksliu smūgiu.

Pasak K.Uzėlos, nors ir Italijoje daugiausiai laiko teks praleisti jaunimo pirmenybėse, tačiau jų lygis yra ženkliai aukštesnis nei Lietuvoje. „Man labai svarbu, kad SPAL pagrindinė komanda žaidžia aukščiausioje Italijos futbolo lygoje. Tikiuosi, kad sulauksiu progos išmėginti jėgas ne tik jaunimo pirmenybėse, bet ir „Serie A“ čempionate. Tai būtų labai didelis žingsnis į priekį.

Sauliaus Čirbos nuotr./Karolis Uzėla
Sauliaus Čirbos nuotr./Karolis Uzėla

Manau, kad Italijoje tikrai sparčiau tobulėsiu ir į „Žalgirio“ gretas sugrįšiu būdamas geresniu futbolininku. Lietuvoje daugiausiai laiko žaidžiau „Žalgirio“ jaunimo komandose, Italijoje tikriausiai taip pat, tačiau ten jaunimo pirmenybių lygis yra gerokai aukštesnis, futbolininkai pajėgesni, techniškesni, pats žaidimas greitesnis ir reikalaujantis maksimalių pastangų. Net ir per tas kelias dienas jaučiau, kad sparčiai tobulėju“, – tikino K.Uzėla.

Vilniuje gimęs ir užaugęs 18-metis neslėpė, kad sunkiausia bus atsisveikinti su tėvais, palikti gimtą miestą ir draugus. Visgi, K.Uzėlos teigimu, šansas treniruotis ir žaisti Italijos „Serie A“ klube pasitaiko ne kiekvieną dieną. „Turiu dvi svajones – kuo daugiau pasiekti su „Žalgiriu“ ir vieną dieną praverti Anglijos aukščiausios lygos, kurioje žaidžia mano mėgiamas Londono „Arsenal“ klubas, duris. Manau, kad žaidimas Italijoje tikrai padės man realizuoti bent vieną iš šių svajonių. Itališkas futbolas man taip pat patinka – greitas, techniškas, agresyvus. Būtent tai, ko aš ir noriu“, – tikino K.Uzėla.

Atsisveikindamas su „Žalgiriu“ futbolininkas nepamiršo ir padėkos. „Noriu padėkoti „Žalgiriečio“ futbolo akademijos treneriams Žydrūnui Grudzinskui ir Gediminui Kontautui už darbą su manimi treniruotėse, taip pat buvusiam „Žalgirio“ komandos treneriui Valdui Dambrauskui, kurio dėka žengiau didelį žingsnį į priekį. Be abejo, esu dėkingas ir visiems „Žalgirio“ futbolininkams, treneriams, vadovams bei sirgaliams, padėjusiems man tobulėti", – sakė K.Uzėla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius