-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Katalonų apsisprendimo galimos pasekmės: L.Messi ir „Barcelona“ atsidurs „Premier“ lygoje?

Jei sekmadienį vyksiančio referendumo metu Katalonija išreikš valią atsiskirti nuo Ispanijos, „Barcelona“ ir kiti katalonų klubai – „Espanyol“ bei „Girona“ – turės palikti Ispanijos futbolo lygą, – pareiškė „La Liga“ prezidentas Javieras Tebas.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Šie klubai būtų priversti ieškoti prieglobsčio kitose šalyse – taip „Barcelona“ galėtų atsidurti netgi Anglijos „Premier“ lygoje.

Katalonijos sporto ministras Gerardas Figuerasas įsitikinęs, kad toks klubas, kaip „Barcelona“, tikrai turėtų iš ko rinktis ir galėtų žaisti Italijos, Anglijos ar Prancūzijos futbolo lygose.

„Katalonijos nepriklausomybės atveju „Barcelona“, „Espanyol“ ir „Girona“ turėtų apsispręsti, kurioje lygoje žaisti – likti Ispanijos lygoje ar rungtyniauti kurioje nors kaimyninėje šalyje“, – sakė G.Figuerasas.

„Jau dabar yra pavyzdžių, kai klubai žaidžia ne savo šalių čempionatuose. Pavyzdžiui, „Andorra“ futbolo ir krepšinio komanda žaidžia Ispanijoje, „Monaco“ – Prancūzijoje, Velso komandos – Anglijos „Premier“ lygoje. Nemanau, kad UEFA tam prieštarautų“, – pridūrė valdininkas.

„Barcelona“ laimėjusi visas 6 sezono rungtynes šiuo metu užtikrintai pirmauja Ispanijos lygoje. „Espanyol“ užima 13-ą, „Girona“ – 15-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius