Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Katastrofa padauginta iš dešimties“: ar vokiečiai išvengs naujų žemumų Katare?

Neįsivaizduojamas scenarijus gali pasikartoti ir vėl. Vokietijai realiai gresia pasitraukti iš pasaulio čempionato po grupių etapo antrą kartą iš eilės, kai pirmą kartą nuo 1938-ųjų vokiečiai neiškovojo nė vienos pergalės per pirmus turnyro mačus. Vis dėlto patys 2014 m. planetos čempionai veja mintis apie ankstyvą turnyro pabaigą šalin.

Netikėta Kosta Rikos pergalė 1:0 prieš Japoniją leido vokiečiams išvengti atsisveikinimo su turnyru dar po antrojo turo, bet keturiskart planetos čempionai dabar privalo patys įveikti Kosta Riką ir tikėtis, kad Japonija nenugalės Ispanijos, teigia BBC.

Vokietija su vos 1 tašku, pasiektu rungtynėse su Ispanija, yra E grupės dugne, pirmauja joje 4 taškus turintys ispanai, o Kosta Rika ir Japonija laimėjo po vieną mačą ir su 3 taškais dalinasi 2-3 vietas.

Galimą pasitraukimą jau po grupių etapo vokiečiai vadina „katastrofa padauginus iš 10“, o jai nutikus, komandos trenerio Hansi Flicko ateitį gaubtų nežinomybė.

Vokiečių sirgaliai dar iki dabar turbūt negali atsipeikėti nuo šoko, kurį patyrė 2018 metais, kai planetos pirmenybėse Rusijoje titulą gynusi jų komanda grupėje į priekį praleido visas tris varžoves – Pietų Korėją, Meksiką ir Švediją.

2021 m. Europos čempionate vokiečiai iš grupės išėjo, bet užkliuvo jau už pirmo atkrintamųjų barjero, kai aštuntfinalyje 0:2 nusileido Anglijai. Tai tapo paskutiniu turnyru 15 metų komandai vadovavusiam Joachimui Lowui.

Neįkvepiančiai vokiečiai pradėjo ir šių metų turnyrą. Pralaimėję prieš Japoniją 1:2, jie išvengė pralaimėjimo prieš Ispaniją, sužaisdami 1:1, bet vis dar nėra savo likimo kalviai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Ispanija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Ispanija

Buvęs Vokietijos rinktinės treneris ir puolėjas Jurgenas Klinsmannas BBC rėžė, jog neišėjimui iš grupės „katastrofa“ būtų per menkas apibūdinimas.

„Padarėme didelę didelę klaidą pirmose rungtynėse. Niekas nesitikėjo, kad galime pralaimėti prieš tikrai stiprią Japonijos komandą, – sakė vokiečių legenda. – Leidome sau grįžti iš Rusijos su katastrofišku rezultatu, tad vokiečių sirgalių viltys buvo aiškios, jie tikėjosi mažiausiai patekimo į kitą etapą.

Visada sakome, kad norime laimėti pasaulio čempionatą, bet šį kartą net ir pusfinalis būtų puikus pasiekimas. Kalbame apie galimą pasitraukimą jau po grupių etapo, o tai aš pavadinčiau katastrofa padauginta iš dešimties.“

„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Klinsmannas
„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Klinsmannas

Prieš 2018 m. turnyrą, pastarąjį kartą vokiečiai į kitą etapą nebuvo iškopę dar gūdžiais 1938 metais Prancūzijoje, kai turnyre žaidė tik 16 komandų.

Nuo tada jie aštuonis kartus žaidė finale, bet nuo 2014 m. planetos pirmenybių finalo prieš Argentiną vokiečiai pasaulio čempionatuose laimėjo tik vienerias rungtynes.

„Dalis mūsų futbolo kultūros visada buvo gebėjimas susikaupti tada, kai to labiausiai reikia, – sakė J.Klinsmannas. – Patekimas į turnyrus mums niekada nebuvo problema, o turnyruose visada rasdavome būdą, kaip žengti tolyn ir žaisti bent jau pusfinalyje.

Žmonės gali atleisti tau už vieną blogą pasirodymą, bet du kartai iš eilės būtų labai, labai blogai.“

Du kartai iš eilės būtų labai, labai blogai.

J.Klinsmannas kol kas dar nekalba apie H.Flicko ateitį, jei vokiečiai nesugebės pasiekti aštuntfinalio, bet vokiečių sirgaliai jau drąsiai kalba apie tai, kad nuo 2021 m. rugpjūčio prie Vokietijos rinktinės vairo stovinčio specialisto ateitis priklauso nuo šiandienos rungtynių rezultatų.

„Jei neišeisime iš grupės, nemanau, kad Flickas gali toliau būti rinktinės treneriu, – BBC sakė Katare kalbintas Vokietijos aistruolis Walteris. – Tai būtų katastrofa. Toks jausmas, kad nesame net arti tokių komandų kaip Brazilija ar Prancūzija, o tai labai liūdina mus, Vokietijos aistruolius.

Jei iškrisime, triukšmas bus didžiulis, mūsų žaidėjai jausis labai nepatogiai. Pralaimėjimas ar lygiosios su Kosta Rika būtų naujos žemumos. To jau būtų per daug.“

Situacija galėjo būti ir dar prastesnė, jei ne po keitimo pasirodžiusio Niclaso Fullkrugo įvartis 83-ą minutę akistatoje su ispanais, leidęs išlyginti rezultatą po Alvaro Moratos tikslaus smūgio 21 minute anksčiau.

Jei ne lygiosios, vokiečių situacija būtų dar komplikuotesnė, nes tuomet juos iš turnyro išmestų ne tik japonų pergalė, bet ir lygiosios su ispanais.

„Tas įvartis buvo labai svarbus Vokietijai. Dabar esu užtikrintas, kad Ispanija susitvarkys prieš Japoniją, o Vokietija pateks į kitą etapą, – sakė J.Klinsmannas. – Vis dėlto būčiau nustebintas, jei Vokietija kautųsi dėl titulo. Būtų puikus pasiekimas, jei jie žengtų iki pusfinalio, bet manau, kad į trofėjų taikysis kitos komandos.“

Tiek Ispanijos ir Japonijos, tiek Vokietijos ir Kosta Rikos rungtynės šįvakar prasidės vienodu laiku – 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius