Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrolinėse rungtynėse „Žalgiris“ 2:1 įveikė Pietų Korėjos klubą

Vasario 13-ąją dieną žalgiriečiai pasirengimo sezonui stovykloje Kipre susitiko su Pietų Korėjos „Daegu“ klubu ir įtemptose rungtynėse juos įveikė rezultatu 2:1
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Kipre
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Kipre / V.Aleksandravičiaus nuotr.

Pirmoji įvartį įmušė „Žalgirio“ ekipa, kai 43-ią minutę aikštės viduryje atsidūręs Artakas Jedigarijanas perdavė kamuolį kraštu išbėgančiam Justui Lasickui. Šis gražiu smūgiu nuginklavo priešininkų vartininką.

Antrajame kėlinyje svečiai iš Pietų Korėjos pradėjo žaisti daug kiečiau, ne kartą žalgiriečius stabdė ypač kietomis pražangomis, o 52-ą minutę geltoną kortelę prieš save išvydo „Daegu“ žaidėjas, kuris už marškinėlių tempė iš jo kamuolį perėmusį J.Lasicką. 

Antrasis įvartis į svečių vartus krito 68-ą minutę, kai Andro Švrljuga iš kairiojo krašto perdavė kamuolį Elivelto, kuris iš arti nuginklavo priešininkų ekipos vartininką.

Iniciatyvą perėmę svečiai iš Azijos rezultatą sušvelnino 81-ą minutę, kai po sąmyšio gynyboje kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Rae-Hun Kim.

Nors per paskutines 10 minučių prie „Žalgirio“ vartų įvyko ne viena pavojinga ataka, tačiau rungtynės baigėsi vilniečių pergale rezultatu 2:1.

„Daegu“ – vos 2002 metais įkurtas klubas žaidžia antroje pagal stiprumą šalies lygoje ir 2014 metų sezone tarp 10 komandų užėmė 7 vietą. 

Įdomu tai, kad nors ir nežaidžia aukščiausioje šalies lygoje, tačiau ekipa savo namais vadina net 66 422 vietų miesto vardo stadioną, kuriame vyko 2002 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynės. Tuomet daugiau nei ketvirtį milijardo JAV dolerių kainavusiame stadione buvo sužaistos trys grupės rungtynės ir dvikova dėl trečiosios vietos tarp Pietų Korėjos ir Turkijos (2:3).

„Žalgiris“ – „Daegu“ 2:1
43' 1:0 Justas Lasickas (rez. perd. Artakas Jedigarijanas)
68' 2:0 Elivelto (rez. perd. Andro Švrljuga)
81' 2:1 Rae-Hun Kim.

„Žalgirio“ sudėtis: Lukas Lidakevičius, Aldas Korsakas, Algis Jankauskas, Mantas Fridrikas, Artakas Jedigarijanas (59' Andro Švrljuga), Ernestas Stočkūnas, (59' Julius Momkus) Danielis Romanovskis, (c) Deividas Šemberas (59' Edvinas Baniulis), Paulius Janušauskas, Justas Lasickas, Elivelto (74' Arturas Skuratovičius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius