Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LeBronas atsakė į Z.Ibrahimovičiaus kritiką: „Nesu tas vyrukas, kurį galima užsipulti“

Vienas geriausių visų laikų krepšininkų, šiuo metu „Los Angeles Lakers“ klubo marškinėlius vilkintis Lebronas Jamesas sureagavo į kitos sporto šakos – futbolo – legendos Zlatano Ibrahimovičiaus paleistas kritikos strėlės į jį dėl sporto ir politikos suderinamumo.
LeBronas Jamesas ir Zlatanas Ibrahimovičius
LeBronas Jamesas ir Zlatanas Ibrahimovičius / „Scanpix“ nuotr.

Žodžio kišenėje neieškanti Švedijos futbolo žvaigždė praėjusią savaitę bendraudamas su „Discovery+“ sukritikavo LeBroną Jamesą. Pasak Zlatano, „Lakers“ puolėjui nereikėtų lįsti iš savo profesijos rėmų ir garsiai kalbėti apie tokius dalykus kaip policijos brutalumas ir rasinė nelygybė Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Daryk tai, ką sugebi geriausiai. Aš žaidžiu futbolą, nes tai darau geriausiai. Aš nesu politikas. Jei tokiu būčiau, būčiau būtent politikoje. Tai yra pirmoji klaida, kurią įžymūs žmonės pradeda daryti užimdami tam tikrą svarbesnį statusą. Man asmeniškai yra geriau apeiti tam tikras temas ir daryti tai, ką geriausiai sugebu. Kitu atveju aš atrodyčiau nekaip“, – rėžė „AC Milan“ klube rungtyniaujantis 39-erių puolėjas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Trimis metais už švedą jaunesnis LeBronas sureagavo į kolegos pasisakymą ir prisiminė rasizmo incidentą Švedijoje, dėl kurio buvo nukentėjęs ir pats Zlatanas.

„Juk jis (Z.Ibrahimovičius – aut. past.) yra tas pats vyrukas, kuris Švedijoje buvo prabilęs apie rasizmą jo atžvilgiu dėl turimos pavardės. Esu labai išsilavinęs ir tikrai nesu tas vyrukas, kurį būtų galima užsipulti, nes aš visuomet atlieku savo namų darbus“, – nemalonią istoriją švedui priminė LeBronas.

Priminsime, kad prieš keletą metų Zlatanas į viešumą iškėlė nuolatinius užgauliojimus dėl jo pavardės. Bosniškų šaknų turintis futbolininkas kalbėjo apie tai, jog neturi tradicinės švediškos pavardės.

„Nesu Anderssonas ar Svenssonas, – tuomet kalbėjo Ibrahimovičius. – Jei turėčiau tokią pavardę, patikėkite, jie mane gintų net jei apiplėščiau banką.“

Po pergalingų penktadienio rungtynių rezultatu 102:93 prieš „Portland Trail Blazers“ LeBronas teigė, kad ir toliau drąsiai kalbės apie kasdieniame gyvenime matomas problemas ir išnaudos savo platformą teigiamiems pokyčiams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Niekuomet netylėsiu apie dalykus, kurie yra neteisingi. Aš ir toliau pamokslausiu apie savo žmones, apie lygybę. Socialinis teisingumas. Rasizmas. Tai dalykai, kurie vyksta mūsų bendruomenėje.

Kadangi buvau tos bendruomenės dalimi ir mačiau, kaip viskas vyksta, kadangi esu tos bendruomenės dalimi ir vis dar matau, kad tai tęsiasi toliau ir 300 vaikų mano mokykloje tai patiria, jiems reikia balso. Aš esu jų balsas. Pasinaudosiu savo platforma, kad įžiebčiau vilties šviesą ne tik savo bendruomenėje, bet ir visoje šalyje ir pasaulyje.

Taigi aš niekada neliksiu tik prie sporto, nes suprantu, kokią galią turi mano balsas.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Nors šios sporto ikonos artėja prie penktos dešimties, tiek Z.Ibrahimovičius, tiek L.Jamesas vis dar demonstruoja įspūdingus rezultatus aikštėje.

„AC Milan“ puolėjas Italijos pirmenybėse yra pelnęs 14 įvarčių ir rezultatyviausių futbolininkų sąraše dalijasi 3-5 vietas, o jo ekipa užima antrą vietą.

„Lakers“ NBA pirmenybėse Vakarų konferencijoje užima trečią poziciją, o LeBronas per rungtynes vid. pelno po 25,7 taško (14 vieta), atkovoja po 8,2 kamuolio (25 vieta) ir atlieka po 7,9 rezultatyvaus perdavimo (9 vieta) bei yra laikomas vienu pagrindinių pretendentų iškovoti reguliaraus sezono MVP titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius