-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendiniame „AC Milan“ debiutavusi R.Jonušaitė sustoti nežada: „Noriu rašyti istoriją“

Treji puikūs metai Šiauliuose talentingai Lietuvos futbolininkei Rimantei Jonušaitei pravėrė didžiojo Europos futbolo duris – mažeikiškė sukirto rankomis su legendiniu „AC Milan“ klubu ir jau debiutavo pagrindinėje komandoje. Įvarčius „Gintroje“ štampavusi 18-metė apsukų žada nemažinti ir futbolo šalyje.

Mažeikiuose R.Jonušaitė pradėjo profesionalios futbolininkės kelią ir greitai patraukė pajėgiausio šalies klubo – Šiaulių „Gintros“ – dėmesį.

Lietuvos kontekste šiaulietės visada yra keliomis galvomis geresnės už kitas komandas, bet ir šis lygis jaunai žaidėjai problemų nesukėlė – ji bombardavo priešininkių vartus ir trejus metus tapo rezultatyviausia A lygos žaidėja.

fkgintra.lt nuotr./Rimantė Jonušaitė
fkgintra.lt nuotr./Rimantė Jonušaitė

Mažeikiškė, būdama 17-kos, praėjusiame sezone sukalė net 48 įvarčius per 20 rungtynių, neseniai pasibaigusiose 2021-ųjų pirmenybėse ji pasižymėjo 42 tiksliais smūgiais.

„Šiauliuose yra ir didžiulis komandos nuopelnas, kad man pavyko gerai pasirodyti, sužaisti tokius metus“, – interviu 15min sakė R.Jonušaitė.

Susidomėjimas iš Milano buvo jaučiamas ne vieną mėnesį, tačiau futbolininkė pati iš pradžių net nepatikėjo, kad tai – tiesa.

„Domėtis Milano klubas pradėjo gal nuo tų metų, kai įmušiau 48 įvarčius ir tapau geriausia jaunąja futbolininke, patekau tarp trijų geriausių Lietuvos žaidėjų. Ir rinktinėje buvo visai neblogi metai, tada ir prasidėjo daugiau žinučių iš agentų, komandų“, – pasakojo R.Jonušaitė.

Nors susidomėjimo buvo ir iš Italijos, ir iš Šveicarijos, galiausiai kontraktas nugulė ant stalo, o 18-metė suraitė parašą – iki 2024-ųjų ji atstovaus „AC Milan“ ekipai.

„Buvo ir bemiegių naktų, ir jaudulys didžiulis. Kai sužinojau, kad domisi, nepatikėjau, galvojau, kad gal tik kalbos, kad tai neišsipildys. Agentė vieną dieną paskambino, pranešė, kad susidomėjimas tikrai yra, jie žiūri, seka, stebi. Norėjosi nesustoti ir rodyti dar geresnius rezultatus“, – kalbėjo R.Jonušaitė.

Jau beveik savaitę žaidėja yra Milane, apie jos prisijungimą prie „AC Milan“ oficialiai buvo pranešta penktadienio vakarą.

nuotr. acmilan.com/Rimantė Jonušaitė
nuotr. acmilan.com/Rimantė Jonušaitė

„Komanda, organizacija – viskas palieka didelį įspūdį, – pirmuosius įspūdžius nupasakojo R.Jonušaitė. – Tiek treniruotės, tiek pirmos rungtynės, tiek pasiruošimas joms, požiūris į žaidėjas, rūpinimasis – aukščiausio lygio. Tau reikia tik žaisti, rodyti rezultatus ir gyventi futbolu.“

Lietuvoje žibėjusi jaunoji futbolininkė žada nemažinti apsukų ir Italijoje.

„Noriu kurti istoriją ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje. Norisi kuo greičiau įmušti pirmąjį įvartį ir kad jis būtų ne paskutinis, norisi laikui bėgant tapti rezultatyviausia, įsitvirtinti komandoje“, – ambicijų nestokoja R.Jonušaitė.

Su raudonai juodais marškinėliais lietuvė jau debiutavo „Serie A“ pirmenybėse – žengė į aikštę 52-ąją minutę mače su „Empoli“, kurį Milano komanda laimėjo 1:0. Pati futbolininkė pripažįsta, jog taip greitai debiutuoti naujojoje komandoje nesitikėjo.

nuotr. acmilan.com/Rimantė Jonušaitė
nuotr. acmilan.com/Rimantė Jonušaitė

„Giliai širdy jaučiau, kad tai gali įvykti, bet kad taip greitai... Aš tik trečią dieną su komanda, o per tokias svarbias rungtynes išleido. Buvo gan netikėta, bet malonu. Smagu, kad pasitiki, mato, jog galiu žaisti“, – džiaugėsi žaidėja.

Pirmas mačas Italijos aukščiausioje lygoje buvo lyg „mini kosmosas“ lietuvei, kuriai teko pratintis prie kitokio greičio, lygio ir kietumo.

„Duoda per kojas, žaidžia į kaulus, – rungtynes prisiminė R.Jonušaitė. – Buvo keistos rungtynės su daug šūkavimo, teisėjų sutrikimo, geltonų kortelių.“

Su Milano vyrų komandos superžvaigždėmis lietuvei susitikti dar neteko, tačiau ji su naujosiomis komandos draugėmis sekmadienį stebėjo miesto derbį tarp „AC Milan“ ir Milano „Inter“.

„Kol kas matėme tik aikštelėje, bet tikiuosi, kad treniruočių bazėje irgi susidursime“, – kalbėjo R.Jonušaitė.

Pagrindinis „AC Milan“ vyrų komandos puolėjas – 40-metis Zlatanas Ibrahimovičius, R.Jonušaitė – daugiau nei perpus jaunesnė už švedą, tačiau jai patinka kolegos ilgaamžiškumas, rodomas žaidimas ir charakterio savybės.

„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

„Pati aikštėje kartais gal ir per daug emocijų rodau, bet stengiuosi niekada nenusileisti ir kovoti iki galo“, – teigė R.Jonušaitė.

18-metė moterų futbolo viltis tiki, kad jos didžiulis karjeros žingsnis gali tapti pavyzdžiu kitoms jaunomis Lietuvos žaidėjoms.

„Labai tikiuosi, kad jaunos žaidėjos tai pamatys. Futbolininkių Lietuvoje labai reikia, kad augtų ir rinktinės lygis. Jis nėra prastas dabar, bet būtų gerai, kad ateityje kiltų dar aukščiau“, – viliasi R.Jonušaitė.

Kitas rungtynes „AC Milan“ žais sekmadienį išvykoje prieš „Calcio Pomigliano“. Jei treneriai parodys pasitikėjimą, Lietuvos futbolui tai bus istorinė diena – aikštėje „Serie A“ rungtynėse akis į akį gali stoti dvi Lietuvos futbolininkės 21-rių Liucija Vaitukaitytė ir 18-kos Rimantė Jonušaitė.

Kelionė prasideda...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius