TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

LFF paskelbė verdiktą chuliganizmu pratryškusiam futbolininkui

Lietuvos futbolo federacija nusprendė dvylikai mėnesių diskvalifikuoti Beną Spietinį – Lietuvos salės futbolo rinktinės žaidėją, kuris agresyviais metodais bandė aiškintis santykius su varžovais jau po rungtynių.
Rungtynių akimirka
Benas Spietinis (kairėje) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keistas incidentas įvyko balandžio pradžioje po finalinių Lietuvos salės futbolo lygos rungtynių.

15min tada rašė, kad po „Kauno Žalgirio“ laimėto mačo 3:0 prieš Jonavos „Vikingus“ ne visi pralaimėję susidorojo su emocijomis.

„Kauno Žalgirio“ klubo teigimu, balandžio 3-iąją vėlai vakare futbolininkas iš Jonavos Benas Spietinis atvyko į Kauną ir užsipuolė čia gyvenančius „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkus iš Brazilijos. Kauno klubas kreipėsi į policiją, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Jonavos komandos žaidėjo veiksmų.

Buvo pranešta, kad Lietuvos čempionų žaidėjai buvo užgauliojami žinutėmis ir kviečiami santykius išsiaiškinti į lauką, o šiems nereagavus, buvo išdaužti gyvenamosios vietos langai, apspardytos bei apspjaudytos durys. B.Spietinis veikė ne vienas.

B.Spietinis anksčiau yra žaidęs ir A lygoje Jonavos klubo gretose, o šių metų pradžioje 27 metų futbolininkas bandė laimę savivaldos rinkimuose su politiniu komitetu „Mūsų Jonava“ .

Jonavos sporto centras (JSC) tada paskelbė, stabdantis finansavimą salės futbolo klubui „Vikingai“, kol klubas neprisiims atsakomybės ir nepareikš aiškios pozicijos dėl savo kapitono B.Spietinio nesportinio elgesio.

Evaldo Šemioto nuotr./Benas Spietinis
Evaldo Šemioto nuotr./Benas Spietinis

Reaguodama į šią informaciją, Lietuvos futbolo federacija neribotam laikui suspendavo B.Spietinį, jis nedalyvavo artimiausioje Lietuvos futsal rinktinės stovykloje.

Dabar Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas (LFF DK) išnagrinėjo bylą dėl žaidėjo B.Spietinio nesportiško elgesio ne rungtynių metu balandžio 3 dieną ir paskelbė verdiktą:

„LFF Drausmės komitetas konstatavo, kad Beno Spietinio veiksmai vertintini kaip LFF Drausmės kodekso 36 str. „Nesportiškas elgesys“ 5 dalies pažeidimas ir taikytina sankcija numatyta šio straipsnio 6 dalyje.

Atsižvelgiant į padaryto pažeidimo pobūdį, kaltės laipsnį, lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, taip pat į dalyvio bendradarbiavimą nustatant ir tiriant pažeidimą, taikytina sankcija, nurodyta LFF Drausmės kodekso 16 str. „Draudimas dalyvauti tam tikroje ar bet kokioje su futbolu susijusioje veikloje.“

LFF Drausmės komitetas nusprendė skirti Benui Spietiniui 12 (dvylikos) mėnesių draudimo dalyvauti bet kokioje su futbolu susijusioje veikloje (administracinėje, sportinėje, techninėje ar bet kokioje kitokioje).

Sprendimas įsigaliojo nuo š. m. gegužės 2 dienos. Žaidėjas nepasinaudojo savo teise apskųsti šio sprendimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius