Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvą priimančios Juodkalnijos strategas pripažįsta: „Tai kova dėl išlikimo“

Lygiosiomis svečiuose su Rumunija UEFA Tautų lygos turnyrą pradėję Juodkalnijos futbolininkai nosių neriečia ir supranta, kad pirmadienio vakarą jų laukia ne ką lengvesnis išbandymas, kurio rezultatas netgi gali būti svarbesnis komandoms dalijantis galutines vietas C diviziono 4-oje grupėje.
Ljubiša Tumbakovičius
Ljubiša Tumbakovičius / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio popietę Juodkalnijos futbolininkai surengė paskutinę treniruotę prieš akistatą su lietuviais.

Skirtingai nei mūsiškiai, repetuoti pagrindiniame stadione, kur ir vyks mačas, Ljubiša Tumbakovičius nenorėjo.

Pratybos buvo surengtos Juodkalnijos rinktinės futbolo bazėje, o vietos futbolo federacijos vadovai net paprašė lietuvių 15 minučių pavėlinti savo treniruotę, kad vietos žiniasklaidos atstovai suspėtų pervažiuoti į stadioną.

„Mums reikia laimėti prieš Lietuvą. Manau, jog kokybės, kurią turime, turi užtekti. Lygiosios Rumunijoje pakėlė nuotaikas, bet norime gerai sužaisti ir dar vieną mačą. Keturi taškai per dvi rungtynes būtų labai geras rezultatas toliau siekiant savo tikslų“, – prieš mačą su lietuviais kalbėjo 66-erių strategas.

Visgi nuo 2016-ųjų metų komandą treniruotis specialistas nemano, kad pirmadienio vakarą viskas eisis kaip iš pypkės. Nors lažybų specialistai Juodkalniją laiko ryškiu šio mačo favoritu, L.Tumbakovičius vežimo statyti prieš arklį nėra linkęs.

„Neabejoju, kad mačas bus sunkus. Lietuva – pajėgi komanda, bet man svarbiausia, kad vyrai laikytųsi mūsų sugalvoto plano. Tuomet turėtume pasiekti teigiamą rezultatą“, – įsitikinęs Juodkalnijos rinktinės treneris.

„Scanpix“ nuotr./Ljubiša Tumbakovičius
„Scanpix“ nuotr./Ljubiša Tumbakovičius

Kone prieš kiekvieną Lietuvos rinktinės namų akistatą aptarinėjami LFF stadiono ypatumai ir dirbtinė danga.

Juodkalnija turi jaukų virš 15 tūkst. talpinantį Podgoricos stadioną, bet galvos skausmo rinktinės treneriams – ne mažiau.

L.Tumbakovičius nevydiodamas į vatą pripažįsta, kad šiuo metu pagrindinis ir vienintelis UEFA reikalavimus atitinkantis šalies stadionas labiau primena arimą nei futbolo aikštę.

„Aišku, galima ieškoti pasiteisinimų, bet sąlygos bus lygios abiems komandoms. Geresnei komandai geresnė aikštė padeda, tačiau pirmiausia dar reikia įrodyti, kad esame geresni už lietuvius“, – filosofiškai žvelgė Juodkanijos treneris.

Šiais metais Juodkalnijos rinktinė jau žaidė penkis mačus ir dar nesugebėjo laimėti. Keturios dvikovos pasibaigė taikiai, o birželį slovėnams buvo nusileista 0:2.

Keturiose pastarosiose rungtynėse juodkalniečiai nesugeba pelnyti įvarčio, o jų problemas puolime dar pagilino mače su rumunais Stefano Mugošos gauta raudona kortelė. Manoma, kad jį vienuolikėje dvikovoje su lietuviais pakeis keturis įvarčius pastarosiose atrankos varžybose įmušęs Fatosas Bečirajus.

„Serbija yra mūsų grupės favoritė, o rumunai jiems turėtų sudaryti didžiausią konkurenciją. Mes su Lietuva turėtume kautis dėl trečiosios pozicijos, bet tai dar nereiškia, kad serbams ir rumunams pasiduosime be kovos“, – kalbėjo L.Tumbakovičius.

VIDEO: Įkaitę „Vieni vartai“: Lietuvos debiutas Tautų lygoje ir serbų keiksmai rūbinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius