-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Liūdni ir pikti Lietuvą palikę albanai: „Mums nepasisekė – teisėjas buvo katastrofiškas“

UEFA Tautų lygos C diviziono ketvirtosios grupės favorite laikyta Albanijos rinktinė jau trečiose rungtynėse iš eilės nesugebėjo pasiekti pergalės. Albanai Vilniuje be įvarčių sužaidė su Lietuvos komanda, o po susitikimo reiškė tiek liūdesį dėl rezultato, tiek pyktį dėl teisėjo neskirto vienuolikos metrų baudinio.
Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija
Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Albanijos rinktinė sėkmingai pradėjo Tautų lygos kampaniją, kai svečiuose 2:0 nugalėjo baltarusius, bet po kelių dienų patyrę nesėkmę namuose prieš Lietuvą (0:1) įklimpo į duobę, iš kurios nesugeba išlipti.

Šiame rinktinių „lange“ albanai nulinėmis lygiosiomis sužaidė tiek su Kazachstanu, tiek su Lietuva, tad įvarčių šiai 66-ąją vietą FIFA reitinge užimančiai komandai nepavyko pasiekti jau per 270 minučių grynojo žaidimo laiko.

Būtent įvarčių trūkumą po rungtynių labiausiai pabrėžė Albanijos spauda.

„Albanijos rinktinė iš rungtynių su Lietuva parsiveža tik tašką. Edy Reja auklėtiniai stengėsi, bet turėjo susitaikyti su lygiu rezultatu“, – susitikimą Vilniuje apibendrino telegrafi.com.

Supersport.al žurnalistas Sotiras Kora taip pat pabrėžė įvarčių trūkumą, bet prisiminė, jog komandai šį kartą trūko daug pajėgių žaidėjų.

„Raudonai-juodi užfiksavo antras iš eilės nulines lygiąsias ir jau trečią kartą iš eilės neįmušė įvarčio, bet tai tik patvirtina, kad tokių žaidėjų, kaip Sokolas Cikalleshi, Armando Sadiku, Bekimas Balajus ir Odise Roshi netektys yra reikšmingos“, – teigė S.Kora.

Nors įvarčio pasiekti nesugebėjo, albanų spaudoje nemažai liaupsių sulaukė 23-ejų puolėjas Taulantas Seferi, turėjęs bene geriausias progas LFF stadione.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Albanija

Tiesa, pats Šiaurės Makedonijoje gimęs albanas plakė save ir komandą už nepasinaudotas galimybes duodamas interviu „Supersport“ leidiniui.

„Esu labai liūdnas. Mes šimtu procentų nusipelnėme pergalės. Aikštėje laimėjome visas dvikovas, bet fortūna nuo mūsų nusisuko. Esu nusivylęs. Atsiprašau visų vyrukų, nors manau, kad pasirodžiau neblogai. Tai buvo mano pirmas mačas startinėje sudėtyje ir tikiu, kad ateityje dar įmušiu daug įvarčių rinktinėje. Tikiu, kad ir nacionalinė komanda eina teisinga kryptimi“, – kalbėjo T.Seferi, kurio bent kelias progas nuostabiai užgesino lietuvių vartininkas Tomas Švedkauskas.

Albanai aprašydami rungtynes atkreipė dėmesį ir į LFF stadiono tribūnas, kuriose, nors ir nedaug, bet buvo žiūrovų. UEFA leidimu, šalys dabar jau gali užpildyti 30 proc. stadiono vietų.

„Lietuva ir Albanija sužaidė lygiosiomis Vilniuje, kuriame susirinko nemažas būrys žiūrovų. Mūsų komanda žaidė geriau, bet Edy Roja eksperimentai su sudėtimi šį kartą nepasiteisino“, – teigė supersport.al.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija

Labai daug dėmesio Albanijos spaudoje ketvirtadienio rytą buvo skirta ir rungtynėms teisėjavusiam prancūzui Karimui Abedui. Jis labiausiai tarkuotas už neskirtą baudinį pirmajame kėlinyje.

„24-ąją minutę albanai prašė baudinio už žaidimą ranka baudos aikštelėje, bet arbitro nuomonė buvo kitokia“, – rašė telegrafi.com.

„Pirmajame kėlinyje Albanija norėjo 11 metrų baudinio už akivaizdų žaidimą ranka, bet prancūzų teisėjas to nesvarstė, nes kamuolys prieš tai lietė dar ir lietuvių gynėjo koją“, – paaiškinimą savo skaitytojams pridūrė supersport.al.

Prancūzų teisėjas to nesvarstė, nes kamuolys prieš tai lietė dar ir lietuvių gynėjo koją.

Vis dėlto albanų rinktinės nariams tokie paaiškinimai buvo nė motais.

Komentuodamas rungtynes „Supersport“, 75-erių italas E.Roja paminėjo tiek problemas puolime, tiek teisėjo skriaudą jo komandai.

„Šiame mače susikūrėme labai daug progų, o teisėjas neskyrė akivaizdaus baudinio. Progų turėjo ir Seferi, ir Trashi. Bet neturime ieškoti pasiteisinimų, kad neįmušėme“, – sakė specialistas.

Kur kas aštriau pasisakė jo auklėtinis T.Seferi.

„Tai buvo šimtaprocentis baudinys. Kamuolys skriejo link vartų, jei ne ranka, būtų buvęs įvartis. Toks jo sprendimas yra katastrofiškas. Mums labai nepasisekė. Dėl to ir sakau, kad nusipelnėme pergalės, tačiau sėkmė nebuvo mūsų pusėje“, – sakė jaunasis puolėjas.

Tai buvo šimtaprocentis baudinys.

Po ketverių rungtynių Albanija yra surinkusi 5 taškus ir su tiek pat turinčia Lietuva dalijasi 2–3 vietas grupėje.

Lietuvius ir albanus lenkia 7 taškus surinkę baltarusiai, o paskutinė grupėje – Kazachstano komanda su 4 taškais. Būtent prieš šias dvi ekipas albanai žais lapkritį namuose, kai sieks nutraukti nesėkmingą seriją.

„Mūsų laukia du mačai, kuriuose turėsime galimybę iškovoti 6 taškus ir pakilti į grupės viršūnę. Šios dvejos lygiosios nenuteikė gerai, bet dabar būsime tik dar labiau ištroškę pergalių“, – „Supersport“ sakė E.Roja.

Su tomis pačiomis komandomis lapkritį žais ir Lietuva, tiesa, abejos rungtynės vyks išvykoje. Lapkričio 15-ąją lietuviai vyks į Minską, o lapkričio 18-ąją – į Kazachstaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius