Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Kuklys: „Mūsų likimas spręsis rugsėjį“

Po ilgesnės pertraukos, kilusios dėl Pakruojo „Kruojos“ pasitraukimo iš čempionato, Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ir vėl sugrįžta į „A lygos“ kovas. Per artimiausias 15 dienų jų laukia net 5 dvikovos su pagrindiniais konkurentais į čempionų trofėjų, o pirmoji jų – rugsėjo 12-osios akistata su Marijampolės „Sūduva“.
Mantas Kuklys (priekyje) tikina, kad labiausiai džiaugiasi komandos pergalėmis, o ne savo pasiekimais.
Mantas Kuklys. / V.Knyzelio/lff.lt nuotr.

„Artėjančiam rungtynių maratonui mes esame pasirengę. Mums netgi yra geriau, kai tenka rungtyniauti kas tris ar keturias dienas. Tokiu būdu priprantame prie žaidimo ritmo: sužaidžiame rungtynes, pasiilsime, surengiame prieš rungtynes treniruotę ir tada vėl žaidžiame.

Manau tokia rungtynių gausa mums bus naudinga. Be to, turime daug gerų žaidėjų, kurie vienas kitą gali bet kada pakeisti. Šios rungtynės gali netgi nuspręsti mūsų galutinę poziciją turnyrinėje lentelėje, todėl papildomo stimulo jose dar labiau stengtis tikrai nereikės“, – žadėjo žalgirietis Mantas Kuklys.

Futbolininkas teigia jau esantis pasiruošęs žaisti pilna jėga, o jo nesustabdys net ir tai, kad ilgesnį laiką saugas buvo iškritęs iš komandos dėl patirtos traumos. Žalgirietis jau spėjo apšilti kojas draugiškame mače Žodino mieste su Minsko „Dinamo“ ekipa, o dabar nekantrauja išbėgti į aikštę ir rungtynių su „Sūduva“ metu.

„Jaučiuosi vis geriau, bet dar šiek tiek trūksta fizinio pasirengimo. Tačiau esu pasiruošęs šimtu procentų, degu noru žaisti, o jeigu treneris manimi pasitikės, atiduosiu visas jėgas pergalei pasiekti“, – sakė futbolininkas.

Iš aukščiausiojo Lietuvos čempionato netikėtai pasitraukus Pakruojo „Kruojai“, žalgiriečiams neplanuotai pailgėjo atostogos tarp rungtynių. Paskutinį mačą lygoje Lietuvos čempionai žaidė prieš 18 dienų, kuomet sensacingai nusileido Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkams. M. Kuklys, visgi, neskubėjo konstatuoti, ar toks ilgas tarpas be žaidimo komandai yra naudingas.

„Per šį laiką patobulinome kai kuriuos žaidimo elementus, drausmę. Nors ir ilgą laiką neturėjome net keturių į rinktinę iškeliavusių žaidėjų, tačiau atsakingai ruošiamės šeštadienio rungtynėms su „Sūduva“. Tikimės pasiekti pergalę ir pademonstruoti gerą žaidimą.

Manau, kad šiame mače svarbiausiais aspektais taps kamuolio kontrolė ir progų išnaudojimas. Mes pavojingų situacijų dažniausiai susikuriame ganėtinai daug, tačiau jas dar reikia ir išnaudoti. Įvykdžius tai viskas turėtų baigtis gerai. Mums bus svarbu pasiekti tris taškus“, – neabejojo žalgirietis.

Saugas prisiminė ir paskutinį komandų susitikimą, kuomet žalgiriečių pergalę nulėmė tik paskutinėms mačo sekundėms tiksint galva pelnytas Semiro Kerlos įvartis.

„Tai yra futbolas ir jame visko pasitaiko. Įvartį galima pelnyti ir 90, ir 94 minutę. Todėl reikia būti susikoncentravusiems visų rungtynių metu ir siekti geriausio įmanomo rezultato.

Tačiau tikiuosi, kad toks scenarijus, kaip Marijampolėje, nepasikartos ir laimėsime lengviau. „Sūduva“ taip pat, manau, bus kovingai nusiteikusi ir neleis mums pasiimti lengvų trijų taškų“, – sakė M. Kuklys.

Žalgirietis įvertino ir būsimų varžovų pajėgumą. Po paskutinės komandų akistatos Marijampolės ekipa į savo sąskaitą įsirašė penkias pergales, vienerias lygiąsias ir tik kartą suklupo prieš antroje vietoje žengiančius „Trakus“. Šiuo metu suvalkiečiai yra iškovoję net keturias pergales iš eilės.

„Jie tik sezono pradžioje prarado taškus ten, kur to tikrai nereikėjo daryti. Tačiau dabar jie žaidžia labiau susikaupę ir pagaliau rodo savo tikrąją formą. Lietuvoje „Sūduva“ yra viena iš stipriausių komandų. Šios rungtynės bus labai svarbios tiek mums, tiek jiems“, – kosntatavo M. Kuklys.

Trečioji „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ akistata įvyks rugsėjo 12 dieną Vilniuje. Mačas LFF stadione prasidės 19 valandą 30 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius