Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Marcelo Bielsa sugrąžino istorinę Anglijos komandą į „Premier“ lygą

Aštuntas pagal dydį Anglijos miestas Lidsas triumfuoja. „Leeds United“ komanda po 16 metų pertraukos sugrįžta į Anglijos „Premier“ lygą.
„Leeds United“ sirgaliai šlovina Marcelo Bielsą
„Leeds United“ sirgaliai šlovina Marcelo Bielsą / „Scanpix“ nuotr.

Argentiniečio Marcelo Bielsos treniruojama ekipa tokią teisę užsitarnavo penktadienio vakarą po to, kai „Huddersfield“ 2:1 nugalėjo artimiausią varžovę „West Brom“ komandą.

Surinkę 87 taškus Lidso futbolininkai dar likus dviem turams užsitikrino mažiausiai antrąją vietą ir bilietą į aukščiausią šalies divizioną.

Jame „Leeds United“ paskutinį sykį žaidė dar 2003-2004 m. sezone, bet iškritę į „Championship“ turnyrą grįžti taip ir nebesugebėjo.

Per 16 metų Lidso komanda pakeitė net 15 trenerių, kol galiausiai 2018 m. birželį paskirtas M.Bielsa, praeityje treniravęs Argentinos ir Čilės rinktines, antruoju bandymu sugebėjo sugrąžinti „Leeds United“ į šalies futbolo elitą.

Arti ši komanda buvo jau ir pernai, bet tuomet trečioje vietoje „Championship“ pirmenybėse finišavusi „Leeds United“ nesugebėjo įveikti atkrintamųjų varžybų barjero ir pačiupti paskutinio trečiojo bilieto į „Premier“ lygą.

Lidso komanda praeityje buvo viena didžiųjų Anglijos futbolo jėgų. Ji net triskart laimėjo ir aukščiausią šalies futbolo divizioną – 1968-1969, 1973-1974 ir 1991-1992 m. sezonuose.

Jau netrukus „Leeds United“ gali užsitikrinti ir antrojo pagal pajėgumą Anglijos diviziono auksą. Tam reikia, kad kol kas trečioje vietoje esantis „Brentford“ šeštadienį nelaimėtų prieš „Stoke City“ arba kad pats „Leeds United“ klubas pirmadienį nugalėtų „Derby County“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius