Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Marijampolėje nudegęs M.Zubas: „Padarėme „Sūduvos“ vartininką dienos herojumi“

Marekas Zubas rungtynių Marijampolėje pabaigoje skatino savo žaidėjus lipti ant „Sūduvos“ vartų, tačiau lemiamas šturmas nepavyko – Vilniaus „Žalgiris“ krito prieš šalies čempionus 0:1.
Marekas Zubas
Marekas Zubas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rungtynių temperatūra kilo nuo pirmų minučių, kai Andro Švrljuga rankos mostu į veidą pavaišino Pau Morerį, o dėl tokio kroato veiksmo pasipiktino visas „Žalgirio“ suolas.

Net sporto direktoriumi prieš sezoną įšventintas Deividas Česnauskis šoko priešais A.Švrljugą ir reikalavo kroatui nuobaudos.

Antrajame kėlinyje M.Zubas griebėsi už galvos, kai Tomislavas Kišas ir Liviu Antalis nerealizavo 11 metrų baudinių.

Už tai jo komanda sumokėjo įvarčiu 70-ąją mačo minutę, kuris ir lėmė Marijampolės klubo pergalę įspūdingame mūšyje bei padidintą atotrūkį A lygos lentelėje iki 5 taškų.

„Kartais po rungtynių... Po tokių rungtynių kaip šiandien, neturi ką pasakyti. Aišku, rezultatas yra svarbiausias, bet, kaip mes pasirodėme, neturiu daug priekaištų savo žaidėjams.

Kaskart rungtynes nusprendžia mažos detalės, vienas momentas. Negaliu pasakyti, kad tai sėkmė ar kažkas. Futbole nėra sėkmės.

VIDEO: A lyga. 12 turas: „Žalgiris“ – „Sūduva“ (santrauka)

Tu tiesiog įmuši arba ne, turėjom dvi progas pirmauti, ypač po skirto baudinio. Iš vienos pusės, mūsų komandai tai buvo kertinis momentas, iš kitos – mes padėjome vartininkui, padarėme jį dienos herojumi.

Kartais žaidėme daug geriau, žaidėme futbolą, kūrėme progas. Pasikartosiu: neišnaudojome progų, nesisekė šalia vartų, ties paskutiniu lietimu. Kaip jau yra nutikę šiame sezone, viename epizode pamesta koncentracija brangiai kainavo“, – spaudos konferencijoje sakė M.Zubas.

Kartais po rungtynių... Po tokių rungtynių kaip šiandien, neturi ką pasakyti

Treneris pripažino, kad psichologiškai du vienas po kito pramušti baudiniai buvo itin skaudūs jo komandai.

„Žinoma, iš vienos pusės tai baudinys, iš kitos – tai buvo du smūgiai. Tai buvo kertinis momentas, nes, jei būtume įmušę, „Sūduva“ šiandien nebūtų galėjusi išlyginti rezultatą. Skaudu, bet tai jau praeitis“, – konstatavo M.Zubas.

Jei būtume įmušę, „Sūduva“ šiandien nebūtų galėjusi išlyginti rezultatą

Paprašytas paanalizuoti T.Kišo ir L.Antalio smūgius nuo 11 metrų žymos, treneris pabrėžė pakilime buvusį Ivaną Kardumą.

„Pirmas smūgis nebuvo pakankamai geras. Antras – vartininko meistriškumas. Jis po pirmo atremto baudinio buvo rojuje ir buvo pasirengęs viskam, kas įmanoma. Daug padarė psichologija“, – kalbėjo M.Zubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius