-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Misija – kerštas: „Juodosios žvaigždės“ ruošia smūgį varžovui, kurį vadina „šėtonu“

Paskutinę grupių etapo dieną pasaulio čempionate vyks karšta kova. Gana susikaus su Urugvajumi rungtynėse, kuriose Afrikos komanda stengsis atkeršyti varžovams, o tiksliau – Luisui Suarezui – už tai, kas nutiko prieš 12 metų.

Nusikelkime į 2010-uosius.

Tuomet pasaulio čempionato ketvirtfinalyje tarp Ganos ir Urugvajaus prireikė pratęsimo. Jo pabaigoje L.Suarezas rankomis numušė kamuolį, skriejusį į vartus.

VIDEO: Luis Suarez Handball Against Ghana | South Africa 2010 | FIFA World Cup

Puolėjui buvo parodyta raudona kortelė, o Asamoah Gyanas galėjo padovanoti pergalę ir kelialapį į pusfinalį Ganai, bet sudrebino skersinį. Urugvajus galiausiai laimėjo baudinių serijoje.

Lyg vartininkas komandą gelbėjęs L.Suarezas situaciją dar paaštrino iškart po rungtynių pasakydamas: „Tiesą sakant, buvo verta.“

Dabar urugvajiečiui buvo priminta sena istorija.

„Neturiu dėl ko atsiprašyti, nes aš sužaidžiau ranka, gavau raudoną kortelę, o Ganos žaidėjas neįmušė baudinio. Ne mano kaltė, kad jis jo nerealizavo“, – dėstė L.Suarezas Katare.

„Suarezas sukčiavo prieš mus, – ESPN sakė tada žaidęs gynėjas Johnas Paintsilas. – Visad prisiminsiu, ką jis padarė. Tai nebuvo žaidimas pagal taisykles. Jis sukčiavo, panaudodamas abi rankas ir sustabdydamas kamuolį, neleisdamas mums keliauti į pusfinalį. Jis nebuvo profesionalas. Jis sukčius.“

Ganos žurnalistas spaudos konferencijoje formulavo klausimą L.Suarezui, paminėdamas, kad šis vis dar yra vadinamas „šėtonu“ arba „velniu“.

Gana gali atkeršyti – tam reikia nugalėti Urugvajų penktadienio vakarą. Afrikos valstybės pergalė atvertų jai kelią į atkrintamąsias, o senus priešus pasiųstų namo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giorgio Chiellini ir Luisas Suarezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giorgio Chiellini ir Luisas Suarezas

„Man tai nėra svarbiausia tema, – kalbėjo Ganos treneris Otto Addo. – Tikiu, kad kiekvienas žaidėjas padarys viską, kad jo komanda keliautų tolyn. Net ir paaukotų save, gaudamas raudoną kortelę. Tai, kas nutiko 2010-siais, yra labai liūdna, bet to nepakeisime. Norime žvelgti tolyn, norime laimėti šias rungtynes. Bet kokia kaina.“

Ganai gali pakakti ir lygiųjų rungtynėse su Urugvajumi, tačiau tuomet jau reikėtų dairytis į kitą stadioną, kuriame žais Pietų Korėja ir Portugalija.

Kapitonas Andre Ayew yra vienintelis Ganos žaidėjas Katare, kuris žaidė skandalingose 2010-ųjų rungtynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andre Ayew
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andre Ayew

Urugvajuje tą mačą prisimenančių – daugiau, ne tik 35-erių L.Suarezas, kuris, tikėtina, gali net ir baigti karjerą po šių pirmenybių. Jis vienas skandalingiausių futbolininkų pasaulyje. Puolėjas triskart buvo baustas už tai, kad kando savo varžovui.

„Į šias rungtynes sudėsime savo gyvenimus, savo sielas. Gana yra gera komanda, tačiau mes juos puikiai žinome, esame juos nugalėję ir galime nugalėti dar kartą“, – dėstė L.Suarezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius