-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinos pergalės pakylėtas PSG savininkas: „Neymaras ir K.Mbappe pas mus žais amžinai“

Lemiamas UEFA Čempionų lygos etapas prasidėjo tikru futbolo spektakliu. Pirmajame turnyro ketvirtfinalyje viltis jau praktiškai palaidojusi Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipa pakilo lyg feniksas iš pelenų ir per paskutines minutes sudaužė šio sezono išsišokėlės Bergamo „Atalanta“ komandos viltis – 2:1.
Neymaras ir Kylianas Mbappe
Neymaras ir Kylianas Mbappe / „Scanpix“ nuotr.

Abu įvarčius PSG pelnė jau tada, kai atrodė, kad valandą pirmavusios Italijos komandos pergalė yra neišvengiama – Marquinhosas pasižymėjo paskutinę pagrindinio laiko minutę, o Ericas Maximas Choupo-Motingas įvartį pelnė jau per arbitro pridėtą laiką.

„L'Equipe“ suskaičiavo, kad dramatišką paryžiečių išsigelbėjimą lėmė 149 sekundės – tiek laiko skyrė du pergalingus PSG įvarčius.

Tokio stebuklingo išsigelbėjimo Čempionų lygos turnyras nematė jau septynerius metus – paskutinį kartą komanda, atsilikusi iki pat 90-osios, rungtynes sugebėjo laimėti dar 2013-aisiais, kai tą padarė „Malaga“ ekipą 3:2 nugalėjusi Dortmundo „Borussia“.

Nepaisant to, kad jo komanda atsiliko nuo varžovų ilgiau nei valandą („Atalanta“ kroatas Mario Pašaličius įvartį pelnė 27-ąją minutę), PSG lyderis Neymaras, prisidėjęs prie abiejų komandos pelnytų įvarčių, po susitikimo pažymėjo nė akimirkai nesuabejojęs savo ekipos sėkme.

„Buvo labai sunkus vakaras. Žinojome, kad žaisime su labai gera komanda ir labai pavargome, tačiau noriu pažymėti, kad nė karto nepagalvojau apie tai, kad iškrisime jau ketvirtfinalyje. Atvažiavome čia tam, kad laimėtume trofėjų“, – užtikrintai kalbėjo brazilas, pats įvarčių nepelnęs, tačiau savo aštriais reidais išprovokavęs ne vieną geltoną kortelę varžovams.

Į pusfinalį patekusi Paryžiaus komanda pakartojo 1994-1995 m. sezono pasiekimą – būtent prieš ketvirtį amžiaus PSG pirmą ir iki šiol vienintelį kartą žaidė Čempionų lygos pusfinalyje.

Nors jau beveik dešimtmetį Kataro verslininkas Nasseras Al-Khelaifi į PSG investuoja šimtus milijonų eurų, iki šiol stipriausia Prancūzijos komanda prestižiniame žemyno turnyre vis patirdavo krachą – 2013-2016 m. nuolat iškrisdavo ketvirtfinalyje, o 2017-2019 m. – aštuntfinalyje.

Pagaliau peržengus užkeiktą barjerą PSG savininkas neslėpė džiaugsmo.

„Visi sakė, kad Paryžius nėra pasiruošęs Čempionų lygai, bet mūsų žaidėjai parodė nuostabų kovingumą, – sakė N.Al-Khelaifi. – Mūsų tikslas yra aukštas, bet šiuo metu dar negalvojame apie finalą – mūsų mintyse tik pusfinalis. Labai svarbu, kad taip nusiteiktume.

Visa žiniasklaida, visi abejojo PSG. Mums reikėjo šios pergalės, kad eitume tolyn ir paneigtume tas kalbas.“

Visa žiniasklaida, visi abejojo PSG.

Nors įvarčių nepelnė, svarbiose rungtynėse žybtelėjo ir Neymaras, ir Kylianas Mbappe.

Brazilas tiesiog ardė varžovų gynybą ir atliko rezultatyvų perdavimų Marquinhosui, o prancūzas dar liepos pabaigoje Prancūzijos taurės finalo rungtynėse patyrė traumą ir ketvirtfinalyje ant vejos pasirodė tik sužaidus valandą, tačiau pasirodęs aikštėje kėlė nemažai problemų „Atalanta“ gynybai bei atliko rezultatyvų perdavimą pergalingam E.Choupo-Motingo įvarčiui.

„Neymaras ir Kylianas yra vieni geriausi pasaulio žaidėjų, tačiau šiandien visa komanda sužaidė puikiai. Nors, žinoma, Neymaras buvo tiesiog nuostabus, – pagyrų savo lyderiams negailėjo ekstazėje atsidūręs N.Al-Khelaifi. – Per pastaruosius mėnesius jie pakeitė mūsų komanda. Tikiu, kad Neymaras ir K.Mbappe mūsų komandoje žais amžinai ir nepaliks jos iki pat karjeros pabaigų.“

„Scanpix“ nuotr./Nasseras Al-Khelaifi (antras iš kairės)
„Scanpix“ nuotr./Nasseras Al-Khelaifi (antras iš kairės)

Kol Paryžius šventė, koronaviruso pandemijos nusiaubtas Bergamo miestas liūdėjo.

Nors pirmą kartą Čempionų lygoje žaidusi „Atalanta“ jau ir taip užfiksavo geriausią pasiekimą klubo istorijoje, per žingsnį nuo pusfinalio buvusiai ekipai galiausiai teko užbaigti sezoną karčia nata.

„Labai gaila. Jau atrodė, kad sugebėsime užbaigti pradėtą darbą, o tai būtų nuostabus pasiekimas, – kalbėjo Bergamo komandos strategas Gian Piero Gasperini. – Nepaisant to, atsiminsime šį Čempionų lygos sezoną ir tai, kaip užaugome žaisdami prieš geriausius Europoje. Negaliu pasakyti nieko kito, kaip tik padėkoti savo vyrams.“

„Scanpix“ nuotr./Gian Piero Gasperini
„Scanpix“ nuotr./Gian Piero Gasperini

50-metį šiemet švenčiantis PSG klubas Čempionų lygos pusfinalį žais rugpjūčio 18 dieną. Jo varžovu bus Madrido „Atletico“ arba „RB Leipzig“ – šios komandos ketvirtfinalio mačą žais šįvakar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius