-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesiklijuojant žaidimui, S.Širmelis į analizes nesileidžia: „Bus, kas jas padarys“

Saulius Širmelis šeštadienį „Aukštaitijos“ stadione ne kartą ir ne du mojo ranka po savo auklėtinių nesėkmingų epizodų. Vos vieną puolėją į LFF taurės finalą atsivežęs 64-rių treneris po rungtynių stebėjo, kaip į viršų ant savo auklėtinių rankų skrieja Joao Martinsas – „Sūduva“ krito 11 metrų baudinių serijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dvejos rungtynės – du sunkūs egzaminai. Taip buvo galima apibūdinti „Sūduvos“ situaciją prieš šeštadienio LFF finalą, mat kitą savaitgalį dar laukia rungtynės prieš Vilniaus „Žalgirį“, lemsiančios A lygos laimėtojus.

Mihreto Topčagičiaus, Eligijaus Jankausko ir Valerijaus Šabalos neatsivežė į Panevėžį S.Širmelis ir liko tik su vienu puolėju Josipu Tadičiumi.

Nenorėčiau leistis į gilias analizes, bus, kas jas padarys

Pastaruoju metu ne kokį žaidimą demonstruojanti „Sūduva“ toli gražu neblizgėjo ir „Aukštaitijos“ stadione ir už tai sumokėjo po 120 minučių kovos bei 11 metrų baudinių serijos.

„Nelabai turėjome kaip rotuotis priekyje, į finalą tikrai neplanavome eiti su vienu puolėju. Vakar dar buvo du, šiandien jau turėjome tik vieną. Vakar per treniruotę traumą patyrė Mihretas Topčagičius, dėl kitokių priežasčių iškrito Elgigijus Jankauskas, Valerijus Šabala. Labai trūko priekinės linijos žaidėjų“, – 15min po rungtynių kalbėjo S.Širmelis.

Dėl pajėgų gynyboje treneris per daug nesiskundė, pažymėjo, kad žaisti dėl traumos dar nebuvo pasiruošęs ir Glebas Kluškinas.

Visada atsakomybę turi prisiimti treneris, tiek aš galiu padaryti, daug nesiplečiant

„Trūko šviežumo, Eligijaus greitis būtų pravertęs. Bet teisintis nėra ko. Yra šitie žaidėjai, tie patys žaidėjai įveikė „Žalgirį“, – priminė strategas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Ne vienam, stebėjusiam taurės finalo rungtynes, galėjo pasirodyti, kad „Panevėžys“ pergalės norėjo labiau. Apie tai paklaustas S.Širmelis sakė: „Na, nebuvo gal taip, kad mes nenorėjome. Aišku, „Panevėžiui“ tai buvo gyvybės ir mirties klausimas, jie šitomis rungtynėmis galėjo užsitikrinti vietą Europos lygos atrankoje. Jų entuziazmas tryško per kraštus.“

Trenerio nestebino varžovų noras ir kova dėl kiekvieno kamuolio. Pasak S.Širmelio, finale tai niekada neturėtų būti staigmena.

VIDEO: „Panevėžio“ triumfo akimirkos

Vis tik žiūrėdamas pastarųjų savo komandos rungtynių įrašus S.Širmelis neturėtų būti patenkintas. Bet į to priežasčių paieškas su 15min pasileisti treneris nebuvo nusiteikęs.

„Nenorėčiau leistis į gilias analizes, bus, kas jas padarys. Dabar nėra laikas stipriai analizuoti. Priežasčių yra ne viena ir ne dvi. Visada atsakomybę turi prisiimti treneris, tiek aš galiu padaryti, daug nesiplečiant“, – mįslingai kalbėjo treneris.

Pirmojo egzamino S.Širmelis neišlaikė, tačiau po savaitės jis gali į šalį pastumti šį nesėkmingą finalą Panevėžyje, mat Vilniuje prieš „Žalgirį“ marijampoliečiai žais A lygos čempionus nulemsiančias rungtynes. „Sūduva“ turi tašku daugiau ir pakanka lygiųjų, kad titulas ir kelialapis į UEFA Čempionų lygos atranką vėl atsidurtų Marijampolėje.

„Dabar svarbiausia išsilaižyti žaizdas, kurias turime, kad galėtume turėti potencialo priekyje. Aišku, kovosime. Kažko ypatingai nepakeisime, bet turime ką paanalizuoti iš tų taurės rungtynių su „Žalgiriu“. Reikia susitelkti, čia nėra ką stipriai galvoti apie kokybės pagerinimą. Čia lems ne tie dalykai, lems kaip ir šiandien – kovingumas, nusiteikimas. Manau, didelės motyvacijos nereikės“, – kalbėjo S.Širmelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius