-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabus danų žygis „Euro 2020” tęsiasi – pergalė prieš Čekiją nutiesė kelią į pusfinalį

Danijos rinktinė – trečioji Europos futbolo čempionato pusfinalio dalyvė. Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje Baku (Azerbaidžanas) olimpiniame stadione danai 2:1 įveikė Čekiją.

Danijos futbolininkai į Europos čempionato pusfinalį sugrįžta po beveik 30 metų pertraukos. Paskutinį sykį šiame etape danai varžėsi 1992 metų pirmenybėse, kuriose galiausiai iškovojo auksą.

Ši pergalė prieš čekus – saldus revanšas už 2004-uosius, kuomet būtent Europos čempionato ketvirtfinalyje danai 0:3 nusileido Čekijos futbolininkams.

Danijos varžovas pusfinalyje bus Anglijos rinktinė, 4-0 įveikusi Ukrainos futbolininkus.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 3 d. svarbiausi įvykiai

Rungtynių pradžia – labai aktyvi ir be jokio žvalgybinio futbolo. Atrodo, jog abiejų rinktinių futbolininkai nejautė papildomos ketvirtfinalio įtampos ir nuo pirmųjų minučių žaidė sau priimtiną atvirą futbolą.

Pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Jau 5-ąją minutę Baku olimpiniame stadione susirinkusi Danijos aistruolių armija pradėjo šėlti, kuomet jų palaikoma rinktinė tobulai išpildė standartinę situaciją.

Jensas Strygeris Larsenas pakėlė kampinį, o visiškai laisvas paliktas Thomasas Delaney tiksliu smūgiu galva išvedė danus į priekį.

Kėlinio eigoje keletą pavojingų progų susikūrė ir čekai, tačiau gera jų realizacija pasigirti negalėjo. Savo ruožtu danai varžovus ir toliau baudė negailestingai – 42-ąją minutę Joakimas Maehle atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę iš kairiojo krašto, o ten įkirtęs Kasperas Dolbergas padvigubino Danijos pranašumą.

Po pertraukos – čekų atsakas ir danų vartų šturmas, kuris iš karto davė vaisių. 49-ąją minutę puikiai sudirbo Vladimiro Coufalo ir Patricko Schiko duetas – Čekijos puolimo lyderis pelnė jau penktą įvartį „Euro 2020” pirmenybėse ir rezultatyviausiųjų sąrašo viršūnėje susilygino su Cristiano Ronaldo.

P.Schikas tapo tik devintuoju futbolininku per visą Europos čempionatų istoriją, kuriam per vieną turnyrą pavyko pasižymėti bent 5 sykius. Čekijos rinktinėje tokiu pasiekimu gali pasigirti tik Milonas Barošas.

Nors per likusį rungtynių laiką įvarčio reikėjo čekams, kur kas pavojingesnių progų susikūrė Danijos rinktinė, pavyzdingai apsigynusi ir iškovojusi kelialapį į turnyro pusfinalį.

Czech RepublicDenmark

Čekija – Danija 1:2

5' Thomasas Delaney [0:1]

42' Kasperas Dolbergas [0:2]

49' Patrickas Schikas [1:2]

Rungtynių eiga:

Danai – pusfinalyje!

90 min. Paskutinės šešios teisėjo pridėtos minutės, per kurias čekams privalu pasižymėti.

82 min. Vienas prieš vartininką iššokęs T.Maehle turėjo auksinę galimybę uždaryti rungtynių nugalėtojo klausimą, tačiau čekus dar kartą gelbėja T.Vaclikas.

78 min. Labai pavojingas aikštėje po keitimo pasirodžiusio Y.Poulseno smūgis, tačiau T.Vaclikas muša kamuolį už galinės linijos.

62 min. Danai kiek numalšino čekų šturmą ir stabilizavo situaciją aikštėje, kurioje – priverstinė pertrauka. T.Součekui yra bintuojama galva po prasileisto skaudaus smūgio bucu nuo vieno iš varžovų. Tuo tarpu O.Celustka patiria traumą ir yra keičiamas.

49 min. ĮVARTIS! V.Coufalas atlieka perdavimą į baudos aikštelę, o ten visus reikalus sutvarko P.Schikas, švelnindamas rezultatą. Čekas rezultatyviausių žaidėjų sąraše prisivijo Cristiano Ronaldo.

47 min. Po pertraukos Čekijos rinktinėje – du keitimai. A.Barakas atlieka ganėtinai klastingą smūgį, kuomet kamuolys atsimuša nuo žemės, tačiau K.Schmeichelis reaguoja ir išsaugo sausus vartus.

45 min. Keliaujame į pertrauką.

42 min. ĮVARTIS! Čekų padėtis tampa nepavydėtina, o danų puolimas ir toliau nesustabdomas. J.Maehle serviruoja puikų perdavimą iš kairiojo krašto, o į baudos aikštelę įkirtęs K.Dolbergas kyšteli koją ir dvigubina Danijos persvarą!

38 min. Dar viena pavojinga danų kontrataka, kurios smaigalyje atsiduria M.Damsgaardas. Puolėjas pasirenka smūgį, o ne perdavimą, tačiau dano sprendimą perskaito Čekijos rinktinės vartininkas.

35 min. Pirmasis čekų smūgis į vartų plotą – kamuolys skrieja tiesiai į varžovų vartų sargą.

22 min. K.Schmeichelis skubiai taiso savo klaidą – atlaiko labai pavojingą T.Holešo smūgį iš artimojo nuotolio. Čekai susikuria vis daugiau progų ir siekia kuo greičiau rezultatą išlyginti.

17 min. Vieną pavojingą ataką keičia kita – kol kas matome labai atvirą futbolą. T.Delaney jau galėjo įmušti dublį, tačiau tinkamai nepataiko į kamuolį.

12 min. Kam jau kam, bet P.Schikui suteikti laisvų plotų baudos aikštelėje danai neturėtų. Vienas rezultatyviausių turnyro futbolininkų atlieka pavojingą smūgį.

5 min. ĮVARTIS! Ilgai laukti nereikėjo. Danija kelia kampinį, o čekai neišsirenka savo žmonių ir Thomasas Delaney yra paliekamas visiškai laisvas. Saugas užtikrintai smūgiuoja galva ir išveda danus į priekį!

1 min. Rungtynės prasideda!

Čekijos startinė sudėtis (4-5-1): Tomašas Vaclikas; Ondrejus Celustka, Vladimiras Coufalas, Tomašas Kalašas, Janas Borilas; Antoninas Barakas, Tomašas Holešas, Lukašas Masopustas, Petras Sevčikas, Tomašas Součekas; Patrikas Schikas.

Danijos startinė sudėtis (3-4-3): Kasperas Schmeichelis; Jannikas Vestergaardas, Simonas Kjaeris, Andreasas Christensenas; Joakimas Maehle, Thomasas Delaney, Jensas Strygeris Larsenas, Pierre'as-Emile Hojbjergas; Martinas Braithwaite'as, Kasperas Dolbergas, Mikkelis Damsgaardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius