Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pajuokos objektu tapusio „Koralo“ vadovas: „Lengviausia būtų buvę nežaisti“

Antradienio vakarą skandalą LFF Pirmoje lygoje sukėlusio ir dvylika „sausų“ įvarčių iš savo vartų tinklo išėmusio Klaipėdos „Koralo“ vadovai tikina, kad tai dar ne pabaiga. Nors į namuose vykusias rungtynes su „Kupiškio“ komanda klaipėdiečiai susirinko tik dešimtyje, o dvikovą baigė aštuoniese, klubo vadovas Arvydas Kazlauskas tikina, kad šeštą vietą praėjusiais metais lygoje užėmusi ekipa nori ir toliau tęsti savo pasirodymą.
Klaipėdos „Koralas“
Klaipėdos „Koralas“ / „Koralo“ nuotr.

15min jau rašė, jog Pirmos lygos autsaideris „Koralas“ antradienio vakarą 0:12 namuose nusileido „Kupiškiui“.

Uostamiesčio atstovams tai buvo jau penktas mačas iš eilės, kai patiriamas pralaimėjimas bent keturių įvarčių persvara. Iš pradžių „Koralą“ 4:0 sutriuškino Alytaus „Dainava“, po to Telšių „Džiugas“ (5:1), „Panevėžys“ (6:0) ir Vilniaus „Vytis“ (7:0).

Visgi pavojingai kunkuliavęs ugnikalnis išsiveržė šią savaitę, kai komanda ne tik beviltiškai praleido dvylika įvarčių, bet ir nesugebėjo susirinkti į rungtynes bei 9-ojo turo mačą pavertė cirku.

Rungtynes pradėjo tik dešimt „Koralo“ žaidėjų, o įprastai vartininko pozicijoje žaidžiantis Ernestas Grudys užėmė vietą atakos smaigalyje.

Visgi pirmojo kėlinio viduryje matydamas savo komandos bejėgiškumą tas pats E.Grudys nusprendė išeiti iš aikštės ir palikti „Koralą“ rungtyniauti devyniese prieš vienuolika.

Pačioje pabaigoje traumą patyrė ir Ignas Venckus, tad šeimininkai dvikovą baigė žaisdami aštuoniese prieš vienuolika.

„Koralas“ šiemet pralaimėjo visus devynis mačus ir su įvarčių santykiu 2:50 yra paskutinis, keturioliktas.

„Rezultatas toks, nes klube yra susidariusi krizinė situacija. Norime, kad klubas ir toliau funkcionuotų bei vykdytų savo veiklą. Negalėjome tiesiog nežaisti ir gauti techninį pralaimėjimą 0:3. Toks kelias būtų buvęs lengviausias, bet tuomet komandai grėstų sankcijos iš LFF. Pasikartojus tokiai situacijai būtume šalinami iš Pirmos lygos“, – 15min savo versiją dėstė klubo direktorius Arvydas Kazlauskas.

– Jei nujautėte, kad mačas gali virsti parodija, galbūt reikėjo tos pačios LFF prašyti, kad nukeltų šią dvikovą. Ar bandėte kalbėti su federacijos atstovais? – pradėjome pokalbį su „Koralo“ vadovu.

– Prašome dabar. Mums tiesiog trūksta žaidėjų. Susisiekiau su LFF, paaiškinau situaciją. Paprašysim nukelti likusias rungtynes, nes tiesiog neužtenka futbolininkų. Turime formuoti naują komandą čempionato eigoje. Žaidėjų perėjimo langas „atsidaro“ birželio 27 dieną, tuomet galėtume registruoti naujus žaidėjus. Iki to laiko mums lieka keturios rungtynės. Norėtume, kad leistų jas nukelti.

Visa ta informacija, kuri paskleista, – neteisinga. Aš kaip tik noriu padėkoti komandai, kad susirinkome norėdami išvengti sankcijų. Rezultatas, žinoma, kad blogas, bet išėjo kaip išėjo.

Mačą baigėme aštuoniese. Visi juokiasi, kad mūsų vartininkas E.Grudys žaidė puolime, o pirmo kėlinio viduryje paliko aikštę. Rašomi neteisingi dalykai. Jis dar visiškai neatsigavęs po nugaros traumos, bandė gelbėti komandą ir jai padėti, žaidė puolime, bet timptelėjo nugarą ir turėjo palikti aikštę.

Likome devyniese. Patys matote, kokio amžiaus tie mūsų žaidėjai. Ką tu gali padaryti be dviejų futbolininkų? O rungtynių pabaigoje varžovai „ištraumavo“ dar vieną mūsų narį. Nemalonu, kad pilamas purvas neišsiaiškinus visų aplinkybių.

Lietuvos klubinio futbolo realybė
Lietuvos klubinio futbolo realybė

– Kas turi pasikeisti, kad tokio paties cirko nebūtų kitame mače?

– Fiziškai nesurenkame komandos. Norime stiprintis žaidėjais, mums tiesiog reikia laiko. Bandysime rasti sprendimus su LFF. Dabar priklauso viskas nuo jų. Tikrai nenorime panaikinti klubo. Esame įdėję labai daug darbo. Žinoma, labai daug nukentėjome nuo to žmogaus (Viktoro Usovo – aut. past.). Jis buvo prisitrynęs prie klubo.

– Visgi nors klubas išplatino pranešimą, kad V.Usovas (šiuo metu suimtas dėl įtarimų seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius asmenis, – red. past.) neatliko „Korale“ jokių pareigų, „Comet“ sistema rodo visai kas kita. V.Usovo pavardė figūruoja jūsų komandos žaistų rungtynių protokoluose ir jis yra įvardytas kaip klubo atstovas.

– Jis pareigų jokių neužėmė. Jis tiesiog suvedinėjo protokolus „Comet“ sistemoje, į ją save įsitraukė pats, jam buvo suteiktas įgaliojimas. Išregistravome jį tą pačią dieną, kai buvo suimtas.

Viktoras Usovas „Comet“ sistemoje
Viktoras Usovas „Comet“ sistemoje

– Kalbate apie norą tęsti pirmenybes, tačiau, mūsų žiniomis, artimiausiu metu klubą nori palikti dar keli žaidėjai. Ar tai tiesa?

– Tas tiesa. Du žaidėjai yra įvardiję, jog nori palikti komandą. Nėra ko slėpti. Mums reikia burti naują stiprią komandą, kuri būtų konkurencinga.

– Bet ar tai įmanoma su tais resursais, kuriuos turit?

– Taip įmanoma. Jei nebūtų įmanoma, mes būtume sustabdę savo veiklą. Tiesiog reikia laiko ir palaikymo, ne tik puolimo. Dabar klubui sunkus laikas. Manau, jog atsitiesime ir džiuginsime taip, kaip džiuginome praėjusiais ir užpraėjusiais metais.

– Yra nemažai spekuliacijų, kad tie pastaraisiais turais patiriami pralaimėjimai milžiniškais rezultatais susiję ir su statymais Azijos lažybų bendrovėse...

– Situacija yra tokia, kad aš prie komandos sugrįžau tik praėjusį penktadienį. Turėjome konfliktą su tuo pačiu V.Usovu ir kitu klubo dalininku. Jie norėjo mane nustumti į šoną. Prie komandos vairo realiai aš grįžau tik praėjusią savaitę. Dabar noriu vėl imti „Koralą“ į savo rankas ir atstatyti įvaizdį.

– Ar šis atsakymas reiškia, kad informacija apie sutartas rungtynes nėra laužta iš piršto?

– Nesutinku su tuo. Kalbos dėl lažybų – nesąmonė. Komanda yra silpna, suformuota iš jaunų žaidėjų. Joje žaidžia 1997 metais gimę vaikai. Bandome laikytis, žaidžiame be keitimų. 60 minučių atlaikome, bet vėliau komanda „sėda“ ir „pasileidžiame“.

– Ar tokiai komandai vieta Pirmoje lygoje, jei visi triuškina „Koralą“ didžiuliais rezultatais?

– Čia ir buvo pagrindinė konflikto priežastis. Jie formuodami komandą nustūmė mane į šoną. Jie norėjo perimti klubą, pakeisti direktorių, bet aš su tuo nesutikau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius