Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniai štrichai Vokietijoje: E.Haalando atsisveikinimas ir Leipcigo sėkmė

Per paskutinį Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybių turą atsakyta į paskutinius dar buvusius klausimus.
Erlingas Brautas Haalandas
Erlingas Brautas Haalandas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtąją vietą ir paskutinį bilietą į UEFA Čempionų lygą užsitikrino „RB Leipzig“ klubas.

Tą padaryti jam pavyko nepaisant to, jog paskutiniame ture Leipcigo ekipa tik paskutinėmis sekundėmis išplėšė lygiąsias 1:1 prieš vieną iš autsaiderių Bielefeldo „Arminia“ klubą.

Išsaugoti ketvirtąją vietą „RB Leipzig“ komandai leido „Freiburg“ pralaimėjimas – tik šeštoje vietoje likęs klubas 1:2 nusileido Lėverkuzeno „Bayer“ ir nepasinaudojo istoriniu šansu patekti į UEFA Čempionų lygą. Kad taip nutiktų, Freiburgo ekipai buvo būtina pergalė ir „RB Leipzig“ pralaimėjimas.

„RB Leipzig“ prisijungė prie jau anksčiau vietas Čempionų lygoje sau garantavusių Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“ ir „Bayer“ klubų.

Tarp „RB Leipzig“ ir „Freiburg“ dar įsiterpė Berlyno „Union“ komanda, kuri paskutiniame ture 3:2 įveikė „Bochum“ ir žais UEFA Europos lygoje. Ten pat rungtyniaus ir „Freiburg“.

„Bayern“ paskutiniame ture svečiuose lygiosiomis 2:2 sužaidė su „Wolfsburg“.

Antrą įvartį bavarams pelnė Robertas Lewandowskis, kuriam tai buvo 50-as įvartis šiame sezone. Su tokiu įspūdingu įvarčių kraičiu lenkas finišavo tik antrą kartą – pirmą sykį jam tai pavyko padaryti 2019-2020 m. kampanijoje, kai „Bayern“ laimėjo ir Bundeslygą, ir Čempionų lygą.

Su Dortmundu gražiai atsisveikino Erlingas Brautas Haalandas.

Su „Manchester City“ jau susitaręs norvegas paskutinėse rungtynėse Vokietijoje pelnė įvartį nuo 11 m žymos, o „Borussia“ namuose 2:1 įveikė Berlyno „Hertha“.

Iš Bundeslygos bus priverstos pasitraukti 17-18 vietas užėmusios „Arminia“ ir Fiurto „Greuther“ komandos. 16-a likusi „Hertha“ žais pereinamąsias rungtynes su antros lygos klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius