Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaptingai sudėties korekcijas aiškinęs V.Urbonas: „Sieksime pergalingo rezultato“

Lietuvos futbolo rinktinė pasiekė 2020-ųjų finišo tiesiąją. Susirinkę į paskutinę šių metų treniruočių stovyklą, lietuviai ruošiasi trečiadienį LFF stadione vyksiančioms rungtynėms prieš Farerų salų komandą. Tačiau prie komandos prisijungė ne visi Valdo Urbono kviesti futbolininkai – 28 žaidėjų sąraše dvi pavardės buvo pakeistos kitais futbolininkais.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Trečiadienis | Draugiškos rungtynės | Lietuva – Farerų salos | 19:00 | LFF stadionas

Nors formaliai rytojaus mačas prieš Farerų salų komandą bus tik draugiškas, Lietuvos futbolo istorijos metraščiuose jis gali palikti ryškią žymę.

Nuo rugsėjį iškovotos pergalės prieš Albaniją lietuviai jau ketveriose rungtynėse paeiliui neragavo pralaimėjimo kartėlio ir priartėjo prie itin reto pasiekimo mūsų šalies futbole.

Pastarosios ketverios Lietuvos rinktinės rungtynės

  • Rugsėjo 7 d. Albanija – Lietuva 0:1 (UEFA Tautų lyga)
  • Spalio 7 d. Estija – Lietuva 1:3 (draugiškos rungtynės)
  • Spalio 11 d. Lietuva – Baltarusija 2:2 (UEFA Tautų lyga)
  • Spalio 14 d. Lietuva – Albanija 0:0 (UEFA Tautų lyga)

Tik sykį, 2008 ir 2009 metų sandūroje, Lietuvos rinktinė pralaimėjimo išvengė penkis sykius iš eilės, o tą padarė vadovaujama portugalo Jose Couceiro.

Tad jei jo vyrai atsilaikys ir prieš Farerus, V.Urbonas stos į vieną gretą šalia portugalo, laikomo geriausiu ar bent vienu iš geriausių Lietuvos rinktinės trenerių per visą nepriklausomybės laikotarpį.

„Istoriją reikia gerbti, be praeities ir istorijos nebus ir ateities. Gerbiame tą praeitį, gerbiame tą statistiką, – 15min užsiminus apie galimą jo komandos pasiekimą šyptelėjo V.Urbonas. – Bet jeigu atvirai pasakius, rytoj laukia dar vienos rungtynės visiems mums atstovaujant Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei. Per šitą prizmę žiūrime į šitas rungtynes, o ne per tai, kiek ir kokios serijos buvo ar yra. Turime atsakingai ruoštis rytojaus rungtynėms ir pademonstruoti gerą žaidimą.“

Prieš akistatą su Farerų salomis stratego dėmesį kausto ne galimi įrašai istoriniuose metraščiuose, o dabartinė rinktinės situacija.

Pirmadienį į trumpą stovyklą susirinkę Lietuvos futbolininkai laiko prieš pirmąjį mačą turi nedaug – vos dvi dienas.

„Trumpas pasiruošimas. Vakar susirinkome, šiandien pasitreniruosime ir rytoj laukia rungtynės su Farerų salomis. Laiko nedaug, bet reglamentas visiems vienodas. Džiugu nors tiek, kad suvažiavo tie žmonės, turime tą, ką kvietėme, su trupučiu korekcijų. Bet tas mūsų nusiteikimo ir krypties nekeičia ir tikiu, kad rytoj išeisime ir pilnai atsiduosime aikštėje ir sieksime teigiamo, pergalingo rezultato“, – sakė V.Urbonas.

Sieksime teigiamo, pergalingo rezultato.

Korekcijos, apie kurias užsiminė strategas, yra dvi – iš pradinio 28 futbolininkų sąrašo buvo išbraukti Paulius Golubickas ir Lukas Paukštė.

Po žandikaulio lūžio traumos atsigavęs ir pamažu įsižaidęs P.Golubickas spalį buvo pristabdytas koronaviruso protrūkio „HNK Gorica“ klube – dėl jo Kroatijos klubas rungtynių nežaidė jau beveik mėnesį.

lff.lt nuotr./Paulius Golubickas (viduryje)
lff.lt nuotr./Paulius Golubickas (viduryje)

Tuo tarpu Vilniaus „Riteriams“ atstovaujančiam 22-ejų vartininkui Lukui Paukštei tai galėjo būti debiutas Lietuvos rinktinėje.

Iš sudėties išbrauktus žaidėjus pakeitė „Panevėžio“ saugas Ernestas Veliulis ir Gargždų „Bangos“ vartininkas Ignas Driomovas.

15min paprašius patikslinti, ar minėtų žaidėjų rinktinės sąraše neliko dėl teigiamų koronaviruso testų, V.Urbonas išsisuko nuo tiesaus atsakymo.

„Priežastys tos pačios, kurios varžo mus visus pastarąjį laikotarpį“, – paslaptingas liko Lietuvos rinktinės strategas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas

– Praėjusiame „lange“ per visas rungtynes iškovojote taškų. Ko reikia, kad tai būtų padaryta ir šį kartą?

– Norisi pratęsti tą sėkmingą seriją. Susicementavo tas kolektyvas, žaidimo braižas, tas žaidėjų branduolys, kuris gali garantuoti ar parodyti gerą žaidimą, kas gali mums atnešti ir teigiamą rezultatą. Šios dienos situacija gal kažkiek kinta dėl auksinių A lygos rungtynių, kadangi neturime „Žalgirio“ žaidėjų sudėtyje, bent jau šiuo metu. Tai daro ženklią įtaką. Neturime ir Fiodoro Černycho.

Bet nesinori nueiti nuo to, ką mes darome, nepamesti kelio dėl takelio. Iš kitos pusės, galbūt tai yra galimybė kitiems žaidėjams parodyti pretenzijas į startinę sudėtį, parodyti pretenzijas į startinį vienuoliktuką ir tą padaryti ne žodžiais, o darbais.

Norisi pratęsti tą sėkmingą seriją.

– Ar jau teko analizuoti, kas jūsų laukia žaidžiant su Farerų rinktine?

– Galbūt ruošiamės ir akcentuojame daugiau trečiadienio rungtynes, jos mums svarbiausios. Negalima nuvertinti varžovo jokiais būdais, mes turime gerbti kiekvieną varžovą. Farerų salų rinktinė, kiek teko žiūrėti įrašus, tikrai palieka neblogą įspūdį. Tai – valinga, kovinga komanda. Jokiais būdais negalime išeiti atsipalaidavę ir galvoti apie sekmadienį, kad tada vėl susikoncentruosime ir parodysime maksimaliai gerą žaidimą.

Noriu, kad tos trečiadienio rungtynės būtų generalinė repeticija prieš batalijas Tautų lygoje, paskutines dvejas rungtynes, kurios nuspręs mūsų poziciją lentelėje. Be abejo, norisi išsibandyti kai kuriuos variantus ir žmones, kadangi iš tų, kas žais rytoj, rinksimės ir sekmadienio rungtynių startinę sudėtį.

– Spalį jau turėjote tokį tvarkaraštį, kai teko sužaisti trejas rungtynes per savaitę. Ko iš to karto pasimokėte ir ar šįkart taip pat draugiškose rungtynėse žaisite pilna jėga?

– Galiu tik pasikartoti, kad mums kiekvienos rungtynės yra svarbios, nėra kažkokių draugiškų rungtynių. Pilnai ruošiamės žaisime pagal galimybes. Rytoj išeis ta vienuolikė, tie žmonės, kurie bus maksimaliai pasiruošę šitoms rungtynėms. Stengsimės namuose pergalingai užbaigti šių metų sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius