Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Čempionų lygos stebuklo – J.Kloppo ir D.Simeones apsišpagavimas

Trečiadienio vakaras buvo įsimintinas futbolo gerbėjams. Po įtemptos, pratęsimo pareikalavusios kovos Madrido „Atletico“ išmetė Čempionų lygos titulą gynusius „Liverpool“ futbolininkus iš tolesnių šių metų kovų.
Diego Simeone
Diego Simeone / „Scanpix“ nuotr.

Liverpulio komanda, pirmąsias aštuntfinalio rungtynes Madride pralaimėjusi 0:1, mušė įvartį 43-ąją minutę ir išlygino bendrą dviejų rungtynių rezultatą 1:1.

Taip pagrindinis laikas ir baigėsi, tad ekipoms „Anfield“ stadione teko žaisti pratęsimą. „Liverpool“ puolėjas Roberto Firmino 94-ąją minutę antru bandymu nukreipė kamuolį į tinklą ir šeimininkai įgijo persvarą.

Tačiau tuomet grubia vartininko klaida 97-ąją minutę pasinaudojo Marcosas Llorente ir dėl išvykos įvarčio taisyklės pastatė „Atletico“ į geresnę padėtį. Netrukus – 105-ąją minutę – tas pats M.Llorente pelnė ir dar vieną įvartį.

Tašką 120-ąją minutę padėjo Alvaro Morata, o Diego Simeone pasileido palei šoninę liniją ir triumfavo išplėšęs įsimintiną pergalę.

Madrido komanda yra žinoma dėl savo gynybinio futbolo ir nepalaužiamos kantrybės saugant savo vartus.

„Nežinome, kur yra mūsų ribos, – sakė dviejų įvarčių autorius M.Llorente, iki šių rungtynių „Atletico“ gretose pelnęs tik vieną įvartį. – Mes gynėmės iki mirties ir, kai komanda taip dirba, tokie dalykai ir nutinka. Negaliu nupasakoti šio jausmo.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcosas Llorente
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcosas Llorente

„Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas gėlė savo oponentui D.Simeonei už tai, kokį futbolą žaidžia „Atletico“.

„Nesuprantu, kaip su tokia žaidėjų kokybe galima žaisti tokį futbolą. Jie galėtų žaisti normalų futbolą, bet dabar tiesiog atsitraukia giliai ir bando išeiti į kontratakas“, – stebėjosi vokietis.

Nesuprantu, kaip su tokia žaidėjų kokybe galima žaisti tokį futbolą

D.Simeone atsakė į kolegos kritiką.

„Mes žaidžiame, kad laimėtume. Su tokiais ginklais, kuriuos turime. Mes gerbiame savo identitetą, gerbiame žaidėjų charakteristikas, bandome įžvelgti varžovų trūkumus. Taip mes žaidžiame“, – sakė D.Simeone.

Mes žaidžiame, kad laimėtume

„Atletico“ treneris gyrė vartininką Janą Oblaką, kuris po rungtynių atsiėmė geriausio vakaro futbolininko prizą.

„Oblakas yra geriausias vartininkas pasaulyje, tuo net neabejoju. Messi nulemia rungtynes puolime, Oblakas tai daro vartuose. Sirgaliai šį vakarą prisimins labai ilgai“, – kalbėjo D.Simeone.

Madrido ekipos gynėjas Kieranas Trippieras, vasarą atvykęs iš Londono „Tottenham Hotspur“, tikino, kad komanda nesiliovė tikėti.

„Aš prieš rungtynes kai kuriems vyrukams kartojau, kaip čia yra sunku, nes jie nebuvo čia žaidę. Manau, gynybiškai buvome nepriekaištingi. Mes tikėjome ir privalėjome būti labai tikslūs, nes daug progų „Anfield“ stadione nesusikursi.

Matėte, kaip žaidėme šiandien. Taip mes treniruojamės kiekvieną dieną su Ponu (Diego Simeone – aut. past.). Matote jį prie šoninės linijos, toks pats jis būna ir per treniruotes, jis pakylėja žaidėjus.

Tai maži dalykai, tačiau, kai pažiūri iš šalies, jie tau duoda energijos. Vienas malonumas su juo dirbti kiekvieną dieną ir esu laimingas, kad rungtyniauju jo komandoje“, – pasakojo K.Trippieras.

„Atletico“ klubas dar niekada istorijoje nėra laimėjęs Čempionų lygos.

„Šios rungtynės įeis į istoriją, – įsitikinęs D.Simeone. – Tai suteiks mums pasitikėjimo, nes vėl esame tarp aštuonių stipriausių klubų Europoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius