Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po Luiso Figo pasitraukimo liko du kandidatai į FIFA prezidento postą

Portugalijos futbolo legenda Luisas Figo pasitraukė iš lenktynių dėl FIFA prezidento posto. Kiek anksčiau ketvirtadienį savo kandidatūrą atsiėmė ir Michaelas van Praagas, tad liko du pretendentai. Tai ilgametis vadovas Seppas Blatteris bei Jordanijos princas Ali Bin Al Husseinas.
Luisas Figo
Luisas Figo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Ketvirtadienį Michaelas van Praagas paskelbė besitraukiantis iš rinkimų, kad palaikytų princą Ali, o kiek vėliau apie  pasitraukimą pranešė ir L.Figo.

Apie tai jis pranešė viešame laiške, pateikiame jo vertimą:

Per pastaruosius mėnesius ne tik tapau liudininko noro pasikeisti. Aš tapau ne vieno incidento visame pasaulyje liudininku. Tie incidentai daro gėdą daugelio norams, kad futbolas būtų švarus, laisvas ir demokratiškas.

Mačiau, kaip vieną dieną federacijų prezidentai FIFA lyderius lygino su velniu, o kitą dieną lipdavo ant scenos ir tuos pačius žmones jau prilygino Jėzui Kristui. Mačiau tai savo akimis, ne iš pasakojimų.

Kandidatams nebuvo leista kalbėtis su federacijomis, kai vienas kandidatų visada lipdavo ant scenos ir rėždavo kalbas. Nebuvo nė vienų viešų debatų apie kandidatų į prezidentus pasiūlymus.

Šio rinkimų proceso tikslas yra suteikti absoliučią veiksmų laisvę vienam žmogui – atsisakau tame dalyvauti.

Pasitaręs su kitais dviem kandidatais, aš manau, kad tai, kas įvyks gegužės 29 dieną, nėra normalūs rinkimai. Dėl šios priežasties aš atsisakau juos dalyvauti.

Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie mane palaikė ir prašau jų nepamesti tikėjimo tuo, kas mano manymu, vieną dieną ateis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius