Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po lygiųjų su „Celtic“ – olimpinė Vladimiro Čeburino ramybė

Marijampolės sirgaliams sunku prisiminti, kada paskutinį kartą jie matė triumfuojantį Vladimirą Čeburiną. Tikriausiai praėjusio sezono pabaigoje, kuomet Suvalkijos klubas tapo Lietuvos čempionu. „Sūduvos“ trenerio veide džiaugsmo nebuvo ir po lygiųjų 1:1 su Glazgo „Celtic“. „Labas vakaras“, – lietuviškai su žurnalistais pasisveikinęs futbolo specialistas iš Kazachstano įsitaisė spaudos konferencijų salėje. Dabar jo mintyse – mūšis 60-čia tūkstančių sirgalių užpildytame „Celtic Park“ stadione.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į Škotiją marijampoliečiai išvyksta gan pakilios nuotaikos. Nors 1:1 reiškia, kad išvykoje reikės mušti įvartį, „Sūduva“ jau parodė, kad tai nėra misija neįmanoma.

Pirmieji ketvirtadienį „Arvi“ stadione pasižymėjo „Celtic“. Jau 3-ąją minutę po Michaelio Johnstono perdavimo galva mušė Olivieris Ntchamas.

„Žinoma, pirmas įvartis pačioje mačo pradžioje yra labai skaudus, tačiau taip jau būna. Šiandien neišvedinėsime paralelių, kas stipresnis: „Celtic“, APOEL ar „Crvena Zvezda“. Buvo labai sunkios rungtynės“, – kalbėjo V.Čeburinas.

„Sūduvos“ strategas pasakojo, kad varžovai kamuolį ilgiau kontroliavo ir pirmajame ir antrajame kėlinyje bei sukūrė nemažai progų pasižymėti.

„Turime padėkoti Ivanui Kardumui, tačiau iš esmės mes gynėmės neblogai“, – konstatavo specialistas iš Kazachstano.

Išlyginamąjį įvartį 13-ąją minutę mušė Ovidijus Verbickas. Standartinės situacijos metu Vaidas Slavickas juvelyriškai pasiuntė kamuolį šalia varžovų vartų, o laiku ir vietoje atsidūręs O.Verbickas kyštelėjo galvą bei pasiuntė beveik užpildytą „Arvi“ stadioną į euforiją.

VIDEO: Marijampolė švenčia įvartį į „Celtic“ vartus

„Įmušėme po standarto, turėjome dar progų, stengiamės, kovojame gerai palaikomi savo žiūrovų“, – tradiciškai sirgaliams, kurių susirinko 5100, dėkojo V.Čeburinas.

nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“
nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“

Treneriui dabar teks ruošti komandą ne tik gynybai, bet ir įvarčiui, kurį mušti bus būtina. „Celtic“ treneris Brendanas Rodgersas po mačo sielojosi, kad jo auklėtiniai itin prastai ginasi nuo standartinių situacijų.

Praėjusiais metais būtent jomis ir garsėjusi „Sūduva“ šiemet tiek pavojaus nekelia, bet V.Čeburinas gali nupūsti dulkes nuo užrašu „Standartinės situacijos“ pažymėto sąsiuvinio.

„Standartas yra futbolo elementas. Pas mus yra traumų žaidėjų, kurių trūksta, tačiau stengiamės dirbti ir tuo pasinaudoti“, – kalbėjo „Sūduvos“ treneris.

Pas mus yra traumų žaidėjų, kurių trūksta, tačiau stengiamės dirbti ir tuo pasinaudoti

V.Čeburinas negailėjo gražių žodžių ir įvartį pelniusiam O.Verbickui. Sezono pradžioje ryškiai žibėjęs saugas pastaruoju metu aikštėje nebuvo toks ryškus, tačiau, trenerio teigimu, savo funkcijų atlikinėti nebuvo nustojęs.

„Jis atlieka daug juodo darbo, bet viską daro gerai, drausmingai. Šiandien jis įmušė iš ten, kur turėjo, manau, kad viskas su juo bus gerai“, – sakė V.Čeburinas.

Kitą ketvirtadienį „Celtic Park“ stadione V.Čeburino ir jo auklėtinių laukia bene svarbiausios rungtynės Marijampolės klubo istorijoje. Ten Lietuvos čempionai galės iškovoti istorinį kelialapį į Europos lygos grupių etapą ir vėl priversti V.Čeburiną sušokti džiaugsmo šokį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius