„Premier“ lygos aštuntasis turas – 10 intrigų

Po rinktinių pertraukos jau šį savaitgalį sugrįžta klubinis futbolas. 15min tradiciškai apžvelgia dešimt didžiausių Anglijos „Premier“ lygos intrigų, o viena jų – kaip „Manchester United“ seksis pirmą kartą kovoti su klubu ne iš apatinio dešimtuko turnyro lentelėje.
„Premier“ lygos turo apžvalga
„Premier“ lygos turo apžvalga / 15min koliažas

Ar liks tik vienas lyderis?

Iki šiol Anglijoje dominavo abi Mančesterio ekipos – tiek raudonieji, tiek žydrieji.

Kaimynai kol kas žaidė kone identiškai – triuškinančios pergalės ėjo viena po kitos, abi ekipos tik po kartą sužaidė lygiosiomis, įmušė po tiek pat įvarčių (22), tik praleistų grafoje minimaliai pirmauja „Manchester City“.

Vis dėlto ekspertai mato labai skirtingas abiejų komandų padėtis. „Manchester City“ ekipa jau žaidė su tokiomis komandomis kaip „Chelsea“, „Everton“ ir „Liverpool“, o „Manchester United“ – tik su apatinio dešimtuko komandomis.

Tačiau jau šį savaitgalį Jose Mourinho auklėtinių laukia susitikimas su „Liverpool“, o spalio pabaigoje – su „Tottenham Hotspur“. Josepo Guardiolos vyrų laukia iš pažiūros gana lengvi mačai – su „Stoke City“, „Burnley“ ir „West Bromwich Albion“.

Šeštadienis
„Liverpool“ – „Manchester United“ 14:30
„Burnley“ – „West Ham United“ 17:00
Londono „Crystal Palace“ – Londono „Chelsea“ 17:00
„Manchester City“ – „Stoke City“ 17:00
„Swansea City“ – „Huddersfield Town“ 17:00
Londono „Tottenham Hotspur“ – „Bournemouth“ 17:30
„Watford“ – Londono „Arsenal“ 19:30

Šiaurės Vakarų derbis

Jau šį šeštadienį aštuntąjį turą atidaro Šiaurės Vakarų derbis tarp „Manchester United“ ir „Liverpool“ komandų. Abiem ekipoms tai bus labai svarbi dvikova.

„Manchester United“ būtina pergalė, kad pavyktų išlikti lenktynėse su kita Mančesterio komanda, o „Liverpool“ – nori grįžti į lyderių penketą. Vis dėlto abi ekipos į rungtynes žengs išretintos.

J.Mourinho ekipoje prie traumuoto Paulio Pogba prisijungė pastarosiomis savaitėmis puikią formą demonstravęs Marouane'as Fellaini. „Liverpool“ ekipoje per rinktinių langą traumą gavo vienas lyderių Sadio Mane. Tiesa, senegaliečio netektį kompensuoja puikiai sugrįžęs Philippe'as Coutinho, mušęs po įvartį pastaruosiuose dviejuose turuose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane iškrito iš rikuotės
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane iškrito iš rikuotės

Ar sugrįš Sergio Aguero?

Automobilio avarijoje šonkaulius susilaužęs „Manchester City“ lyderis Sergio Aguero ketvirtadienį jau treniravosi, tačiau darė tai vienas. Argentinietis veržiasi į aikštę, tačiau J.Guardiola dar nepasakė, žais jis ar ne.

„Etihad“ stadione šeštadienį svečiuosis „Stoke City“, tad treneris tikrai gali patausoti savo lyderį rimtesnėms kovoms. Tačiau pačiam S.Aguero norėtųsi žaisti dar ir dėl rezultatyviausiojo futbolininko titulo lenktynių.

S.Aguero šiemet jau yra įmušęs 6 įvarčius – tiek pat, kiek Alvaro Morata ir Harry Kane'as, o „Man Utd“ lyderis Romelu Lukaku turi 7. Argentinietis gali į priekį praleisti ne tik šiuos puolėjus, bet ir puikios formos komandos draugą Raheemą Sterlingą, kuris pasižymėjo jau 5 sykius. Kova dėl šio prizo darosi tik įdomesnė.

Kada kris pirmasis įvartis?

Šeštadienį vyks ir dar vienas derbis – susitiks dvi Londono ekipos, „Crystal Palace“ ir „Chelsea“.

Čempionų titulą ginantys Antonio Conte auklėtiniai tikisi lengvo mačo po nesėkmės prieš „Manchester City“, tačiau baimės yra. Tiesiog negali būti taip, kad „Crystal Palace“ nesiseks visada. Roy Hodgsono auklėtiniai kol kas yra vienintelė lygos komanda ne tik be taškų, bet ir be įvarčių.

Negana to, ekipa nebeturi pagrindinio puolėjo Christiano Benteke, ir vis dar neaišku, ar jau galės sugrįžti sezono pradžioje traumą gavęs Wilfriedas Zaha. Problemų turi ir „Chelsea“ futbolininkai, kurių gretose nebus aikštės generolo N'Golo Kante bei rezultatyviausio žaidėjo Alvaro Moratos.

Mačas vyks „Crystal Palace“ stadione, tad galime tikėtis netikėtumų, mat „Chelsea“ šį sezoną kol kas išvykoje laimėjo tik vieną mačą iš keturių.

„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte versis be dviejų labai svarbių žaidėjų
„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte versis be dviejų labai svarbių žaidėjų

Pirmoji pergalė – „Watford“ ar „Arsenal“?

Puikiai sezoną pradėjusi ir geriausių komandų dešimtuke tvirtai besijaučianti „Watford“ šeštadienį savo stadione priima „Arsenal“. Įdomu, kad šį sezoną „širšės“ kol kas dar neiškovojo nė vienos pergalės namuose, o „Arsenal“ nė karto nelaimėjo svečiuose. Pergalės kaina – vieta lyderių penkete.

Po gėdingo sutriuškinimo prieš „Liverpool“ ekipą Arsene'o Wengero vyrai laimėjo tris pastarąsias rungtynes iš ketverių, su 13 taškų yra penkti ir lenkia savo skriaudikus. „Watford“ turi tik tašku mažiau ir šį sezoną kol kas nusileido tik „Manchester City“ (0:6).

Problemų šeštadienį daugiau turės svečiai. Po rinktinių pertraukos ypač blogos nuotaikos grįžta Alexis Sanchezas, gynėjas Shkodranas Mustafi patyrė sunkią traumą, neaišku, ar galės žaisti Seadas Kolašinacas ir Laurentas Koscielny.

Taigi gynyba bus skylėta. Šeimininkai tokių didelių bėdų neturi, tad namuose tikrai gali nuskriausti tituluotus svečius.

Proga paneigti „Wembley“ užkeikimą

„Tottenham Hotspur“ ekipa prieš šį turą turi gerų naujienų – prie komandos treniruočių po traumų prisijungė Erikas Lamela ir Danny Rose'as. Į aikštę jie dar greičiausiai neišbėgs, tačiau artimiausiu metu „Spurs“ ekipą jie tikrai sustiprins.

„Scanpix“ nuotr./„Tottenham“ nori nutraukti „Wembley“  užkeikimą
„Scanpix“ nuotr./„Tottenham“ nori nutraukti „Wembley“ užkeikimą

Spalio mėnesį ekipos laukia Čempionų lygos dvikova su Madrido „Real“ bei mūšiai su „Manchester United“ ir „Liverpool“, tad šeštadienį komanda privalo surinkti visus 3 taškus mače su „Bournemouth“.

Praėjusio sezono išsišokėliai šiemet itin stringa (4 tšk. ir 1 pergalė), tad laimėti turėtų būti lengva. Bet namų rungtynes dėl naujo stadiono statybų garsiajame „Wembley“ žaidžiantys „Tottenham Hotspur“ futbolininkai šiemet čia pralaimėjo „Chelsea“ bei nesugebėjo įveikti „Burnley“ ir „Swansea“, tad intrigos tikrai bus ir vėl.

Netikėta serija tęsis?

„Burnley“ futbolininkai nėra pralaimėję jau penkerių rungtynių iš eilės ir šį sezoną turi tik vieną nesėkmę. Praėjusį sezoną kone vien namuose taškus rinkusi ekipa šeštadienį savame stadione priima stringantį „West Ham United“ klubą.

Iki šiol komandos per visą istoriją tarpusavyje žaidė tik 6 kartus ir penkias pergales šventė „plaktukai“, kartą, 2012 metais, mačas baigėsi lygiosiomis. Ar tai prognozė šeštadieniui?

Sunku pasakyti, mat „Burnley“ forma kur kas geresnė, komanda yra pakilime, o ir „West Ham United“ šiemet išvykoje kol kas per ketverias rungtynes pelnė vos tašką.

Pergalė kuklų „Burnley“ klubą pakeltų į neregėtas aukštumas – lyderių penketuką! Ar būtumėte tuo patikėję, kad ir prieš mėnesį?

Sekmadienis
„Brighton & Hove Albion“ – Liverpulio „Everton“ 15:30
„Southampton“ – „Newcastle United“ 18:00

„Everton“ metas užsikurti

Vasarą daugiau nei 100 milijonų išleidęs mažesnysis Liverpulio klubas po 7 turų turi vos dvi pergales ir yra 16-oje vietoje. Išvykoje Ronaldo Koemano auklėtiniai kol kas nelaimėjo nė karto ir atvyksta į „Brighton & Hove Albion“ namus. Čia kol kas laimėjo tik „Manchester City“.

Abi ekipos į dvikovą žengs kone stipriausių galimų sudėčių, tad tikrai verta žiūrėti šį mačą. Pralaimėjimo kaina didelė – nesėkmės atveju abi ekipos gali atsidurti prie iškritimo zonos.

„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney su kompanija stringa
„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney su kompanija stringa

Vidutiniokų „šešiataškis“

„Southampton“ šiemet nepateisina visų į jas įdėtų vilčių – pralaimėjo jau dvejas iš eilės rungtynes ir turi vos vieną pergalę per 5 pastaruosius mačus.

Rafaelio Benitezo vadovaujamo „Newcastle United“ klubo padėtis kiek geresnė. „Šarkų“ trijų pergalių serija baigėsi nesėkme prieš „Brighton & Hove Albion“ ir lygiosiomis su „Liverpool“, tačiau užimama dešimtoji vieta maždaug atitinka komandos pajėgumą.

Ekipas prieš sekmadienio dvikovą skiria vos du taškai, tad dvikovai puikiai tinka „šešiataškio“ pavadinimas. Pergalės atveju ne tik laimi tris taškus, bet ir palieki be jų savo tiesioginį oponentą dėl pozicijos turnyro lentelėje. Tad laukia atkaklus mūšis.

Pirmadienis
„Leicester City“ – „West Bromwich Albion“ 22:00

Ar „lapės“ pabėgs iš iškritimo zonos?

Šį sezoną vienintelė „Leicester City“ ekipos pergalė iškovota namuose, į kuriuos atvyksta nė karto per 5 pastaruosius susitikimus nelaimėję „West Bromwich Albion“ (WBA) futbolininkai.

Puikiai sezoną pradėję svečiai krito į didelę duobę tiek rezultato, tiek žaidimo prasme. „Leicester City“ forma irgi nedžiugina, o labiausiai galva treneriui skauda dėl gynybos.

9 įmušti įvarčiai nėra labai blogas rezultatas (8 vieta lygoje), tačiau net 12 praleistų smūgių yra apatinės lentelės dalies vertas pasiekimas. Nenuostabu, kad Lesterio ekipa žengia ties iškritimo zonos riba.

WBA pasiekimai tiek mušant, tiek ginantis yra vidutiniai, tad nenuostabu, kad ir komanda rikiuojasi tiesiai per vidurį – dešimtojoje vietoje. Savo pirmadienio vakaro praleidimui šią dvikovą pasirinks tik užkietėję futbolo gerbėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius