Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie šlykščių įpročių grįžęs J.Lowas gyrė auklėtinius už išlaikytus šaltus nervus

Marco Reuso ir Toni Krooso įvarčiai išgelbėjo Vokietiją nuo gėdingo fiasko pasaulio čempionate Rusijoje. Vokiečiai rezultatu 2:1 įveikė švedus ir išsaugojo šansus žaisti atkrintamosiose.
Joachimas Lowas
Joachimas Lowas / „Scanpix“ nuotr.

Pergalingą įvartį T.Kroosas įkalė paskutinėmis mačo sekundėmis.

„Šiandien galiu pagirti už tai, kad išsaugojome šaltus nervus ir nepuolėme į paniką po praleisto įvarčio. Išlaikėme galvas aukštai“, – sakė Joachimas Lowas.

„Niekada nebuvome praradę vilties. Žinoma, įvartį, kurį pelnėme per teisėjo pridėtą laiką, iš dalies lėmė sėkmė, bet rezultatą visuomet pasiekia tie, kurie savimi tiki“.

J.Lowas pasidžiaugė, kad pergalingą įvartį pelnė būtent T.Kroosas, po kurio klaidos švedai pelnė savąjį įvartį.

Tai nutiko 32-ą minutę, nors išsiveržti į priekį švedai galbūt galėjo ir anksčiau. Tačiau lenkų arbitras Szymonas Marciniakas atsisakė VAR pagalbos ir neskyrė baudinio, kai 13-ą baudos aikštelėje buvo sustabdytas Marcusas Bergas.

Švedų treneris Janne Anderssonas nepuolė kaltinti arbitro, tik stebėjosi, kad nebuvo pasinaudota VAR sistema, kuri ir buvo įdiegta pagelbėti tokios situacijose.

„Negaliu smerkti ir kaltinti, nes epizodo gerai nemačiau. Galiu tik remtis kolegomis, kurie sako, kad baudinys tikrai buvo. Jei jis būtų skirtas, galbūt mes būtume susitvarkę su tokia komanda kaip Vokietija. Keista, kad arbitras jautėsi toks tikras ir atsisakė peržiūrėti epizodą, nors VAR sistema yra įdiegta“, – stebėjosi treneris.

Švedai pasižymėjo po to, kai po saugo Sebastiano Rudy traumos aikštėje dominavusių vokiečių žaidimas kiek išsibalansavo. J.Low patvirtino, kad iš rikiuotės pirmajame kėlinyje iškritusiam S.Rudy lūžo nosis.

„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Švedija
„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Švedija

„Tai buvo tikras trileris iki pat paskutinių sekundžių, pilnas emocijų ir tarsi ant amerikietiškų kalnelių besikeičiančių. Dabar turime gerai sužaisti prieš Korėją, jei norime patekti į kitą etapą. Galimybės atviros ir mes jomis pasinaudosime“, – kalbėjo J.Lowas.

Vis dėlto pačiam J.Lowui tvardyti nervus sekėsi ne taip gerai kaip žaidėjams, ir to pro akis internautai nepraleido.

Kai Sebastianas Rudy gavo smūgį į nosį ir pasruvo kraujais, TV kameros užfiksavo panikavusį ir nosį krapščiusį J.Lową, kuris netrukus iš nosies ištrauktą turinį paslėpė burnoje.

„Ar jis ką viską ištraukė iš nosies ir suvalgė?“, „Žmogau, kas per velnias?!“, „Jis tikrai turi rimtų problemų“, – tokiais ir panašiais komentarais „Twitter“ tinkle reagavo sirgaliai.

J.Lowas dėl savo šlykščių įpročių nemalonių apkalbų sūkury buvo atsidūręs ir per ankstesnius čempionatus.

Daugelis turbūt pamena, kaip per Europos čempionatą 2016-aisiais J.Lowas buvo užfiksuotas rungtynių metu kišantis ranką į klyną ir po to ją uostantis. Arba uostantis savo pažastis.

J.Lowas tuomet atsiprašinėjo, žadėdamas pataisyti savo elgesį, ir aiškino, kad tai nevalinga reakcija į psichologinę įtampą.

„Aš tai dar nevalingai apimtas adrenalino. Stengsiuosi tai išgyvendinti“, – prieš dvejus metus teisinosi J.Lowas.

J.Lowui belieka tikėtis, kad tikrą košmarą pirmuose čempionato turuose išgyvenusi Vokietijos rintinė su tokia įtampa likusiose rungtynėse nesusidurs. Dabar beveik viskas vokiečių rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius