Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologas Gediminas Navaitis: „Kruojos“ komanda neturi ateities“

Jeigu „Trakų“ klubas galėtų rinktis, kada geriau nežaisti su Pakruojo „Kruoja“, tai veikiausiai jie rinktųsi šitą laiką. Po skandalo Marijampolėje, „Kruoja“ neabejotinai norės reabilituotis. Įvertinkime dar ir tai, kad ši komanda pirmą kartą šį sezoną namų rungtynes žais Pakruojyje.
Gediminas Navaitis
Gediminas Navaitis / TV3 nuotr.

Data: 2015 m. gegužės 2 d. 16:30 val.

Vieta: Pakruojo stadionas

Situacija

„Trakų“ klubui ir toliau negalės padėti Rokas Stanulevičius, kuriam sveikatos problemos trukdo įsilieti į komandos gretas ir kartu su draugais siekti pergalių. Tiesa, tai yra vienintelis nuostolis, kurį turi Valdas Urbonas. Likusi jo kariaunos dalis yra sveika bei pasiruošusi pratęsti rekordinę pergalių seriją.

„Kruoja“, savo ruožtu, bėdas sprendžia ne aikštėje, o už jos ribų. Pradėkime nuo trenerio D.Alveso nušalinimo nuo ekipos – trenerio, kuris per ketverias rungtynes A lygoje neiškovojo nei vieno taško; trenerio, apie kurį savo neigiamą nuomonę atskleidė kapitonas Ričardas Beniušis ir galime neabejoti, atskleistų ir kiti „Kruojos“ lietuviai.

Dar vienas „Kruojos“ galvos skausmas – kitą antradienį įvyksiantis drausminės komisijos posėdis, kuriame kažkam bus „kertamos galvos“.

Aikštės kokybė irgi pakruojiečių pranašumas. „Trakų“ treneriai tą kokybę puikiausiai žino, nes prieš savaitę tame pačiame stadione rungtynes žaidė „Kruojos“ ir „Trakų“ dublerių komandos.

Tarpusavio akistatos

1-3-1. Tai yra „Trakų“ pergalių – lygiųjų – pralaimėjimo balansas per iki šiol įvykusias penkerias rungtynes. Vienos iš tų lygiųjų buvo pasiektos ir šiame sezone, kai į Luko Kochanausko įvartį antrojo kėlinio pradžioje keistu smūgiu rezultatą išlygino Ričardas Beniušis.

Tačiau šios lygiosios nei kiek neprilygsta praėjusio sezono paskutinėse rungtynėse prarastiems taškams, kurie atėmė galimybę iškovoti medalius. Priminsime, kad tąsyk iki 92 minutės riteriai pirmavo rezultatu 2:1, tačiau tada įsimušė įvartį į savo vartus. Tas įvartis „Kruojai“ garantavo sidabrą.

Grįžtant į šio sezono pradžią ir rungtynes su „Kruoja“, verta prisiminti tas penkiolika pertraukos minučių, kurios puikų riterių žaidimą pavertė bedančiu, bevaisiu ir vienu blogiausiu šį sezoną.

„Trakams“ šios rungtynės yra paskutinės, kuriose jie nesugebėjo laimėti. O „Kruoja“ yra vienintelė komanda, kurios riteriams dar nepavyko nugalėti.

Buvę žaidėjai

Lukas Kochanauskas, Andrius Lipskis prieš keletą metų vilkėjo „Kruojos“ marškinėlius, tačiau įspūdingesnių rezultatų su šia komanda nepasiekė.

Klausimas

Ar J.Zasaviči pasieks tikslių perdavimų vidurkį? „Trakų“ atraminis saugas yra labai svarbi „Trakų“ figūra, nepaisant to, kad jo sąskaitoje kol kas nulis įvarčių ir nulis rezultatyvių perdavimų.

Aplinkių pašaipos šiai komandai tikrai darys didžiulę įtaką. Juk žaidėjai gyvena ne vakuume, o tarp žmonių

J.Zasaviči yra mažiausiai klaidų perduodamas kamuolį komandos draugui darantis „Trakų“ žaidėjas. Jo perdavimai 86% (!) tikslumu pasiekia adresatą tokį puikų rezultatą pavyks pakartoti ir rungtynėse Pakruojyje?

Akistata

Aleksandras Byčionokas prieš Valdą Pocevičių. „Kruojos“ gynėjas V.Pocevičius rungtynes Marijampolėje dar ilgai prisimins su siaubu, tad jo asmeninis noras įrodyti, kad jis yra daug geresnis žaidėjas – jam bus puikiausia motyvacija.

A.Byčionokas, savo ruožtu, autoritetų šį sezoną nepaiso ir yra dar vienas labai svarbus sraigtelis „Trakų“ mechanizme. Tarpusavio mikrodvikovų tarp šių žaidėjų pamatysime tikrai ne vieną.

Specialisto komentaras

Psichologas, sporto mėgėjas Gediminas Navaitis: „Visiškai nesvarbu su kuo „Kruoja“ žais. Pripažinkime, kad žaidėjų psichologinė būsena yra tokia, kad tokia komanda neturi ateities. Noriu pabrėžti, kad net jei kaltinimas yra neteisingas, visi žaidėjai turi prisiimti atsakomybę ir ryžtingai atsiprašyti už tai, kad jie sukūrė sąlygas juos įtarinėti.

Aplinkių pašaipos šiai komandai tikrai darys didžiulę įtaką. Juk žaidėjai gyvena ne vakuume, o tarp žmonių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius