-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minimali pergalė: dviejų raudonų kortelių mūšyje Lietuva palaužė Gibraltarą

Pusę rungtynių vieno žaidėjo pranašumą turėjusi Lietuvos futbolo rinktinė išvargo minimalią pergalę prieš kovingą Gibraltarą.

Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje – Portugalijos Faro mieste vykusiose rungtynėse – varžovus palaužė 1:0 (0:0).

Mūsiškiams sunkiai sekėsi kurtis progas, o jų gyvenimas gerokai palengvėjo, kai pirmojo kėlinio viduryje raudoną kortelę už pražangą prieš Fiodorą Černychą užsidirbo Gibraltaro vartininkas Dayle‘as Coleingas (26 min.).

Pasinaudoti vieno žaidėjo pranašumu pavyko tik 60 minutę, kai pakilęs nuo suolo 21-erių puolėjas Armandas Kučys galva pasiuntė kamuolį į vartus po Vykinto Slivkos perdavimo iš krašto.

Po įvarčio lietuviai kiek atsipalaidavo ir susikūrė dar keletą progų, bet jų išnaudoti nepavyko, o jėgos aikštėje išsilygino, kai antrąja geltona kortele buvo nubaustas Edvinas Girdvainis (71 min.).

Gibraltaras įsidrąsino ir pats ėmė dažniau lankytis prie akivaizdžių mačo favoritų lietuvių vartų. Ir nors išlyginti rezultato varžovams nepavyko, į Lietuvą žaisti atsakomojo mūšio jie atvyks turėdami tik minimalų deficitą.

Atsakomasis susitikimas, po kurio ir paaiškės, kas išliks UEFA Tautų lygos C divizione, o kas kris į patį dugną D – antradienį vyks Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

Lietuviai ilgiau žaidė su kamuoliu (61-39 proc.), dažniau atakavo varžovų vartus (26-6, į vartų plotą 5-3) ir sukūrė gerokai daugiau tikėtinų įvarčių (2.42-0.32 xG).

Rungtynių eiga

90+5 min. Aidi finalinis švilpukas. Lietuviai laimi pirmąjį mūšį, bet dar teks pakovoti ir atsakomajame antradienį Kaune.

90 min. Pridedamos 5 minutės.

88 min. Paskutinis E.Jankausko keitimas – A.Dolžnikovas keičia itin aktyviai rungtyniavusį kapitoną F.Černychą.

85 min. Atrodo, kad rezultatas švieslentėje tenkina ir vienus, ir kitus. Nė viena ekipa nesistengia per daug rizikuoti ir atakuoti.

81 min. Dvigubas keitimas Lietuvos rinktinės gretose: O.Verbickas keičia V.Slivką, o K.Upstas – P.Širvį.

74 min. Gibraltaras įsidrąsina ir surengia bent kelis išpuolius prie mūsų vartų vos per keletą minučių. E.Jankauskas stiprina gynybą ir į aikštę vietoje G.Paulausko leidžia L.Klimavičių.

71 min. Jėgos aikštėje išsilygina... E.Girdvainis stumteli varžovą ir teisėjas traukia antrą geltoną...

70 min. F.Černychas klaidina varžovus, smūgiuoja iš už baudos aikštelės, bet pataiko į virpstą! Kamuolys atšoka į aikštę, pataiko į varžovų vartininką ir apmaudžiai išskrieja už galinės linijos...

65 min. Pavojus ir prie lietuvių vartų. Mūsiškiai kamuolį išspiria, bet vėjas toks stiprus, kad kamuolys leidžiasi už galinės linijos. Kampinis, po kurio Gibraltaro kapitonas galingai ir pavojingai smūgiuoja galva... Laimei, virš vartų.

62 min. Dar vienas perdavimas iš krašto ir dar vienas itin pavojingas smūgis galva... Šįkart vos kelių centimetrų pritrūksta G.Paulauskui.

60 min. ĮVARTIS!! V.Slivka pakelia kamuolį ir A.Kučys pelno įvartį galva. Lietuviai pasiekia savo – aukštais perdavimais veržiasi į priekį (1:0).

57 min. Kooooks G.Gineičio šūvis! Iš tolimos distancijos užsitaisęs „Torino“ saugas drebina varžovų vartų skersinį!

53 min. Aštrus perdavimas P.Širviui, bet pačiame atakos smaigalyje atsidūręs Lietuvos rinktinės gynėjas nesusistabdo kamuolio...

49 min. Dar vienas F.Černycho smūgis, bet kamuolį gaudo Gibraltaro vartų sargas.

46 min. E.Jankauskas jau per didžiąją pertrauką aštrina puolimą – D.Romanovskį aikštėje keičia A.Kučys.

Pirmas kėlinys

45+5 min. Pridedamos net 5 minutės ir pačioje paskutinėje atakoje lietuviai susikuria pačią pavojingiausią progą. A.Novikovas įsiveržia į baudos aikštelę, pakelia kamuolį, kuris nukrenta F.Černychui po kojomis... Deja, kapitonas šauna šalia virpsto (0:0).

44 min. Geltona kortelė ir G.Gineičiui.

39 min. Be vieno žaidėjo likęs Gibraltaras dar labiau prisispaudžia prie savo vartų. Rasti plyšių jų gynyboje mūsiškiai kol kas stengiasi aukštais perdavimais iš kraštų, bet tikslumo trūksta.

32 min. Jau trečia geltona kortelė lietuviams. Šįkart baudžiamas puolėjas G.Paulauskas.

30 min. G.Gineitis šauna galingai, bet tiesiai į varžovų vartininką... Šis kamuolį atmuša tiesiai prieš save, bet Gibraltaras vargais negalais apsigina.

27 min. Gibraltaras atlieka priverstinį keitimą, o lietuvių laukia pavojingas baudų smūgis iš už pat baudos aikštelės.

24 min. Varžovai kelia kampinį, bet lietuviai apsigina ir tiksliais perdavimais skuodžia į puolimą. F.Černychas iššoka vienas prieš varžovų vartininką, kuris prasižengia ir teisėjas traukia raudoną kortelę!

23 min. E.Jankausko auklėtiniams kol kas trūksta ramybės ir užtikrintumo paskutiniame aikštės trečdalyje. Galima drąsiai sakyti, kad rungtynės kol kas vyksta pagal Gibraltaro planą...

16 min. Lietuviai klysta šalia savo vartų ir varžovo paleisti į priekį nenorėjęs J.Lasickas taip pat yra baudžiamas geltona kortele.

11 min. Nemalonus epizodas. E.Utkus susiduria su varžovu ir ant kojų kyla tik po medikų pagalbos. Laimei, tęsti rungtynes, atrodo, galės ir jis, ir varžovas.

7 min. E.Girdvainis stabdo varžovų ataką ir jau pačioje rungtynių pradžioje yra baudžiamas geltona kortele.

5 min. Lietuviai stengiasi žaisti aktyviau, bet Gibraltaras kovoja kietai ir neleidžia mūsiškiams žaisti taip, kaip norėtų jie.

1 min. Rungtynės prasideda!

Startiniai vienuoliktukai

Trenerių sprendimu mačui neregistruotas Rokas Lekiatas, dar pirmadienį žaidęs Rumunijos futbolo čempionate.

Rungtynės vyks Faro mieste Portugalijoje, nuo Gibraltaro nutolusiame 400 km.

Suskaičiuota, kad šios serijos vertė – pusė milijono eurų. Būtent toks finansinis skirtumas tarp C ir D divizionų UEFA Tautų lygoje.

Lietuvos futbolo federacija rinktinei už išlikimą C divizione taip pat pažadėjo rekordinę premiją – 50 tūkst. eurų.

Ketvirtadienį įvyksianti akistata bus pirmoji iš dviejų numatytų. Atsakomasis mūšis antradienį vyks Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

Išlikę C divizione mūsiškiai kitą rudenį kautųsi vienoje grupėje su Rumunija, Kipru ir Kosovu.

Nesėkmės atveju, tektų kristi į istorines žemumas ir D divizione varžytis su Lichtenšteinu bei San Marinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius