-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Raudoną kortelę išvydęs Darvydas Šernas žodžių į vatą nevyniojo: „Tai yra nusikaltimas“

Vilniaus „Žalgirio“ puolimo lyderis Darvydas Šernas paskutinę rungtynių su Razgrado „Ludogorec“ minutę teisėjo buvo nubaustas antra geltona kortele. Tai reiškia ne tik pašalinimą iš aikštės, bet ir diskvalifikaciją atsakomosioms rungtynėms Bulgarijoje. Po mačo puolėjas austro Manuelio Schuttengruberio sprendimą pavadino „nusikaltimu“.
Darvydas Šernas
Darvydas Šernas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Birželio pradžioje po ilgos pertraukos į nacionalinę rinktinę grįžęs ir puikiu žaidimu pasižymėjęs D.Šernas ir šiose rungtynėse buvo labai pastebimas. Vis dėlto raudona kortelė mačo pabaigoje užkirto puolėjui galimybę žaisti Bulgarijoje.

Turėjau įmušti, tušti vartai, bet nespėjau net kojos pakelti. Truputį prabėgau kamuolį, tad tiesiog sustojau ir tikėjausi, kad jis atšoks į vartus.

Nors prieš mačą teisėjo iš Austrijos amžių ir nepatyrimą kritikavo Bulgarijos žiniasklaida, tačiau 33 metų arbitras kiaulę pakišo „Žalgiriui“. Po mačo Valdas Dambrauskas atsisakė vertinti arbitro darbą, tačiau D.Šernas jo sprendimą nevyniodamas žodžių į vatą pavadino absurdu.

„Dvejopos mintys. Aišku, džiaugiuosi už komandą, kad pavyko pasiekti pergalę, bet paskutinės minutės... Teisėjas parodė kortelę, kas yra nusikaltimas.

Čia buvo eilinė dvikova. Ten nebuvo smūgio, nepiktybinis momentas – eilinė dvikova. Man dešimt kartų taip pataikė ir nieko nebuvo. 94-ąją minutę prie tokio rezultato namuose, nežinau, tokią kortelę rodyti ir dar antrą – čia absurdas. Negali rodyti tokios kortelės, esu šokiruotas. Bet parodė, tai parodė“, – austro sprendimu piktinosi D.Šernas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mačui teisėjavęs austras Manuelis Schuttengruberis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mačui teisėjavęs austras Manuelis Schuttengruberis

Pirmajame kėlinyje pats D.Šernas turėjo auksinę progą įmušti įvartį, kai iššoko prieš visiškai tuščius vartus po Elivelto perdavimo iš krašto. Bet kamuolys „nusipjovė“ nuo kojos ir nuskriejo tiesiai į vartininko Renato Dos Santoso rankas.

„Turėjau įmušti, tušti vartai, bet nespėjau net kojos pakelti. Truputį prabėgau kamuolį, tad tiesiog sustojau ir tikėjausi, kad jis atšoks į vartus. Neatšoko... Gaila, kad nepavyko pačiam įmušti, bet esu labai patenkintas, kad laimėjome, įmušėme du įvarčius“, – po mačo kalbėjo D.Šernas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

15min pažymiai istorinę pergalę Lietuvai padovanojusiems žalgiriečiams

Čempionų lygos spektaklis: įspūdingas M.Kuklio įvartis išplėšė pergalę Vilniaus „Žalgiriui“

Auksiniu keitimu svarbiausią metų dvikovą laimėjęs V.Dambrauskas: „Bulgarijoje turime sužaisti dar geriau“

„Žalgirio“ pergalingu X faktoriumi tapęs Serge’as Nyuiadzi:„Įsiklausiau į trenerio žodžius“

„Ludogorec“ treneris G.Dermendžievas Vilniuje iškėlė baltą vėliavą, bet dar nekapituliuoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius