Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkosi viziją, ne pinigus: P.Golubicko „taip“ kroatams, „ne“ – Rusijos galiūnams

Paulius Golubickas nuo antradienio vakaro oficialiai yra nebe Alytaus „Dainavos“, o „HNK Gorica“ žaidėjas. Nors talentingas saugas praėjusį sezoną atsiskleidė Marijampolės „Sūduvoje“, jis vis dar priklausė Alytaus komandai. Tačiau dabar 20-metis futbolininkas paleistas į plačiuosius vandenis, o „Dainavos“ akademijos vadovas Rimantas Kantaravičius neabejoja – priimtas teisingas sprendimas, nors buvo ir labiau gundančių pasiūlymų.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / „HNK Gorica“ klubo nuotr.

R.Kantaravičius sakė, kad 20-metis saugas privalėjo įrodyti savo vertę tam, kad liktų „HNK Gorica“ klube, kuriame nuomos pagrindais rungtyniavo dar nuo sausio.

„Pasakyti, kad jau anksčiau buvo aišku (kad liks Kroatijoje – aut. past.), negalima, – 15min kalbėjo „Dainavos“ akademijos vadovas. – Jis turėjo įrodyti viską savo darbu, veiksmais. Nuoma futbole yra kaip bandomasis laikotarpis, kad klubas įsitikintų, kad žaidėjas gali žaisti tame lygyje, suteikti naudą.“

Nuoma futbole yra kaip bandomasis laikotarpis

Tai padaryti P.Golubickui pavyko. Jis atvyko į Kroatijos klubą, kai prie komandos vairo dar stovėjo Sergejus Jakirovičius. Bosnis rodė pasitikėjimą lietuviu, tačiau buvo atleistas, o į jo vietą stojo Valdas Dambrauskas. Įtikinti pavyko ir tautietį – jau pirmose atnaujinto sezono rungtynėse saugas žengė į aikštę starto sudėtyje.

„HNK Gorica“ sporto direktoriumi dirba lietuvis Mindaugas Nikoličius, kurio drąsą pabrėžė R.Kantaravičius.

„Įsivaizduokit, ką reiškia futbolo šalyje vadovaut klubui, kai pats esi ne iš futbolo šalies, ir dar bandyti atsivežt žaidėją iš tos šalies, parodyt visiems, kad jis gali žaisti ir tai gali daryti lyderio pozicijose. Čia tas pats kaip pas mus atvažiuotų islandas ir bandytų krepšinį mums parodyti. Nelabai kas suprastų“, – lygino R.Kantaravičius.

HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas ir Mindaugas Nikoličius
HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas ir Mindaugas Nikoličius

Jis gyrė „HNK Gorica“ klubą ir už tai, kad šis parodė pasitikėjimą jaunu lietuviu. P.Golubickas praėjusį savaitgalį patyrė šiurpią traumą, kai per susidūrimą su varžovu jam dviejose vietose lūžo žandikaulis, tačiau, nepaisant sužeidimo, klubas ištiesė sutartį ir abi pusės sudėjo parašus.

„Klubas parodė, kad sieja su juo tikslus. Ir Paulius dabar ramesnis, galės tvarkingai gydytis, žinos, kad yra laukiamas“, – sakė „Dainavos“ akademijos direktorius.

R.Kantaravičius svarstė, kad galbūt P.Golubicko šuolis parodys ir kitiems užsienio klubams, jog lietuviškoje dirvoje gali išaugti neblogi futbolininkai.

„Jei Paulius gerai užsirekomenduos, išeis dar kažkur, tai ir vardas, iš kur jis kilęs, suteiks kažkokią Europos futbole kokybės garantiją. Šiai dienai lietuviškas produktas nėra vertinamas. Čia ir Pauliui sunku, ir mes patys su tuo susidūrėme. Gal bus pakeista nuomonė, kad ir lietuviškas produktas gali būti neblogas“, – svarstė R.Kantaravičius.

nuotr. facebook.com/„HNK Gorica“/Paulius Golubickas
nuotr. facebook.com/„HNK Gorica“/Paulius Golubickas

Šis P.Golubicko perėjimas papildė ir „Dainavos“ piniginę, mat „HNK Gorica“ išpirko lietuvio kontraktą. Už kiek?

„Tai yra konfidenciali informacija. Sumos nėra labai didelės, didesnes būtume gavę iš kitų klubų. Bet, tikiu, jog „HNK Gorica“ yra Pauliaus tarpinė stotelė“, – vylėsi R.Kantaravičius.

Jei jis teisus ir P.Golubickas ateityje dar padarys šuolį į kitą lygį, už ateities perėjimus pinigų, 15min žiniomis, dar nubyrės ir „Dainavai“.

Su 15min kalbėjęs R.Kantaravičius neslėpė, kad 20-mečiu saugu domėjosi ir daugiau klubų. Štai Rusijos galiūnas Maskvos CSKA buvo pasiryžęs iškart sumokėti perėjimo sumą, tačiau kilo klausimų, ar P.Golubickas Maskvoje galėtų gauti tai, ko nori visi futbolininkai – žaidimo laiko.

15min žiniomis, jaunu lietuviu aktyviai domėjosi ir Altacho „SC Rheindorf“ klubas iš Austrijos, praėjusį sezoną šalies čempionate užėmęs 9-ąją vietą.

Tačiau sprendimas jau priimtas, P.Golubicko su „Dainava“ darbo santykiai nebesieja, o alytiškiai džiaugiasi grįžusiu Pirmos lygos futbolu, sirgaliais tribūnose ir pergale 2:1 prieš Mažeikių „Atmosferą“ praėjusį savaitgalį.

„Pirmos rungtynės – bendruomenė, fanai, atmosfera. Pasirodo ir Seimo narių daug į futbolą eina. Čia gal prieš rinkimus taip. Stadione ir baras atsidarė, po rungtynių jis buvo pilnutėlis, daugybė žmonių lauke. Aš, kiek buvau kitose šalyse futbole, tai kažką panašaus mačiau Vokietijoje, Anglijoje. Lietuvoje aš tokių dalykų nematęs. Smagu, gal pradėsime puoselėti tokias tradicijas bendruomeninio klubo. Visi pasiilgę futbolo. Žiūrovų 300 galėjom įsileisti, norinčių buvo penkiskart daugiau“, – apie atnaujintą Pirmos lygos sezoną Alytuje kalbėjo R.Kantaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius