Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rumunijos žiniasklaida įvertino pergalę prieš Lietuvą: „Neturėjote jokių šansų“

Rumunijos žiniasklaida triumfuoja. Dauguma šios šalies žiniasklaidos priemonių konstatavo, kad UEFA Tautų lygos rungtynėse Ploještyje dominavo viena komanda ir tai nebuvo Lietuvos rinktinė. Tą patį pripažino ir Rumunijos rinktinės treneris Cosminas Contra bei šioje šalyje žaidžiantis buvęs Lietuvos nacionalinės komandos puolėjas Deivydas Matulevičius. Rumunai žvarbų šeštadienio vakarą sumušė lietuvius 3:0.
Rumunijos žiniasklaida
Rumunijos žiniasklaida / 15min koliažas

Rumunijos rinkinės strategas C.Contra po mačo džiaugėsi puikiai suveikusiu žaidimo planu ir pasveikino sėkmingai į komandos žaidimą įsijungusius jaunus savo auklėtinius.

„Žaisti be žiūrovų nėra lengva. Kai tavęs niekas nepalaiko, rasti motyvacijos yra gerokai sunkiau, bet futbolininkų požiūris man patiko. Dviejų puolėjų pasirinkimas suveikė puikiai. Labai patiko, kaip atakos smaigalyje vienas kitą papildė Claudiu Keseru ir George Puscasas. Noriu pagirti ir gynėjų liniją, jie atliko puikų darbą. Man patiko visa mano komanda“, – pažymėjo C.Contra.

Treneris sulaukė ir nemažai klausimų apie rinktinėje debiutavusį Rumunijos futbolo legendos Gheorge Hagi sūnų Ianisą.

„Ianis šią savaitę visiems įrodė, kad labai lengvai pritapo prie komandos. Nepaisant to, kokie skaičiai buvo švieslentėje, aš planavau jam suteikti šansą. Žinojau, kad tuo jaunas žaidėjas pasinaudos“, – kalbėjo Rumunijos rinktinės strategas.

„Scanpix“ nuotr./Cosminas Contra
„Scanpix“ nuotr./Cosminas Contra

„Ianis debutavo aiškia Rumunijos pergale prieš Lietuvą“, – tarsi trenerio žodžius sekmadienio rytą atkartoja „Click!“ antraštė.

„Gazeta Sporturilor“ balais įvertino visų žaidusių futbolininkų žaidimą. Rumunijos rinktinėje aukščiausius balus – 8 – gavo N.Stanciu ir G.Puscasas.

Lietuvos komandoje penketais įvertinti Domantas Šimkus, Gratas Sirgėdas, Deimantas Petravičius, Rolandas Baravykas, Egidijus Vaitkūnas, Vykintas Slivka ir Ernestas Šetkus.

Ketvertai skirti Fiodorui Černychui, Modestui Vorobjovui, Artūrui Žulpai, Darvydui Šernui ir Edvinui Girdvainiui. Trejetas – aikštę dėl antros geltonos kortelės palikusiam Arvydui Novikovui.

C.Contra iš „Gazeta Sporturilor“ gavo septynis balus, Edgaras Jankauskas – keturis.

„Mūsų šansai laimėti grupę vis dar gyvi. Rumunijos rinktinė neturėjo jokių sunkumų mače su Lietuva ir vis dar gali iškovoti kelialapį į B divizioną“, – trimituoja „Adevarul“.

„Lietuva mums nepasipriešino, bet galimybės laimėti grupę – gana blankios“, – pripažįsta evz.ro žurnalistas, nesitikintis, jog tokia Lietuvos rinktinė gali atimti taškus antradienį iš Serbijos.

„Labai pelnyta ir įtikinama pergalė, – rašo onlinesport.ro. – Nepaisant to, kad rungtynės vyko be žiūrovų, Rumunija iškovojo pirmąją pergalę namuose Tautų lygoje ir palypėjo į antrą grupės poziciją. Cosminas Contra šioms rungtynėms pasirinko puikią formulę su dviem atakuojančiais žaidėjais ir jau po septynių minučių rezultatas švieslentėje rodė šeimininkams malonius skaičius.“

FC Rapid 1923 nuotr./Deivydas Matulevičius
FC Rapid 1923 nuotr./Deivydas Matulevičius

„Rumunija laimėjo šį mačą ir tai viskas. Nutiko tai, ko buvo ir tikimasi. Varžovams reikėjo trijų taškų, jie juos ir pasiėmė. Pradėjome gerai ir pirmosiomis minutėmis turėjome šansą, bet juo nepasinaudojome. Rumunija yra tiesiog geriau su kamuoliu žaidžianti komanda, turinti aukštesnio lygio žaidėjų“, – „Telecom Sport“ rungtynes komentavo buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas D.Matulevičius, kuris šiuo metu žaidžia trečioje Rumunijos lygoje, Bukarešto „Rapid“ klube.

Lietuvis geriausiu mačo žaidėju irgi pavadino N.Stanciu.

„Manau, jog jis yra geriausias ir tą įrodinėjo visų rungtynių metu“, – pažymėjo lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius