Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusas treneris ir jam talkinantis lietuvis turėjo klausytis: „Rusai, keliaukit namo“

Populiariausias Vengrijos futbolo klubas – Budapešto „Ferencvaroš“ – patyrė gniuždomą nesėkmę Čempionų lygos atrankos varžybose šią savaitę, o tai kainavo postą Rusijos treneriui Stanislavui Čerčesovui, kuriam daug metų talkina ir Gintaras Staučė.

„Ferencvaroš“ buvo laikomas ryškiu favoritu Čempionų lygos atrankos pirmajame etape.

Penkis pastaruosius sezonus Vengrijos čempionu tapęs Budapešto klubas juo liko ir po nulinių lygiųjų pirmosiose rungtynėse Farerų salose.

Tačiau antrajame mače Vengrijoje šeimininkai jau pirmajame kėlinyje praleido tris įvarčius ir galiausiai pralaimėjo kukliai „Klaksvik“ ekipai 0:3.

Kai Farerų salų futbolininkai valdydavo kamuolį šeimininkų sirgaliai net pradėjo jiems ploti, o savo komandos veiksmus lydėjo švilpimu.

Budapešto sirgalių nusivylimo dalis buvo skirta ir treneriui Stanislavui Čerčesovui. „Rusai, keliaukit namo“, – skambėjo tribūnose.

Praėjus kelioms valandoms po rungtynių taip ir nutiko. Klubo prezidentas Gaboras Kubatovas pasikalbėjo su treneriu ir netrukus paskelbė apie jo atleidimą iš posto.

Buvo pranešta, kad „Ferencvaroš“ skiriasi su S.Čerčesovu ir jo štabu, o komandai vadovaus buvęs antrasis treneris Csaba Mate. Atleistiesiems klubas turėtų sumokėti kompensacijas.

Tarp 59 metų S.Čerčesovo asistentų Budapšte darbavosi ir 53 metų Gintaras Staučė.

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas dar savo karjeros metais gynė Maskvos „Spartak“ vartus 1988-1993 metais, kai pagrindiniu Rusijos klubo vartų sargu buvo S.Čerčesovas.

Po futbolininko karjeros pabaigos G.Staučė tapo etatiniu S.Čerčesovo pagalbininku – iš pradžių Rusijos ir Lenkijos klubuose, o nuo 2016 metų – Rusijos rinktinėje.

2018 metais jiedu padėjo Rusijos futbolininkams pasiekti pasaulio čempionato ketvirtfinalį, kas buvo laikoma didele sėkme šeimininkams.

„Scanpix“ nuotr./Gintaras Staučė ir Stanislavas Čerčesovas dirba Rusijos futbolo rinktinėje.
„Scanpix“ nuotr./Gintaras Staučė ir Stanislavas Čerčesovas dirba Rusijos futbolo rinktinėje.

2021 metais S.Čerčesovas buvo atleistas iš Rusijos rinktinės, o tų pačių metų gruodį priėmė „Ferencvaroš“ pasiūlymą.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, S.Čerčesovas buvo tarp tų, kurie pasirašė peticiją. Ja rusai, nepaisant savo karių vykdomų žiaurumų, siekė grąžinti savo šalies futbolo klubus į tarptautinę areną, kai FIFA ir UEFA išmetė iš varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius