Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubingą aikštę pabrėžę italai savus ir gyrė, ir tarkavo: „Lietuviai mums sukėlė šiurpuliukų“

Lietuvos rinktinę nugalėję italai pergalingai užbaigė sėkmingą pasaulio čempionato atrankos savaitę, tačiau Italijos spaudos kanalai vieningai sutarė, kad laimėti Vilniuje Roberto Mancini treniruojamai komandai nebuvo lengva.
Lietuva – Italija
Lietuva – Italija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2:0 – tokiu rezultatu Italija laimėjo visas trejas atrankos į 2022 m. planetos pirmenybes rungtynes prieš Šiaurės Airijos, Bulgarijos ir Lietuvos rinktines.

Tačiau Vilniuje italai užtruko ilgiausiai, kol pasiekė pirmąjį įvartį. Jei Parmoje prieš šiaurės airius ir Sofijoje prieš bulgarus įvarčius pavyko pasiekti jau pirmajame kėlinyje, tai lietuvių vartų italai per pirmąsias 45 minutes nenuginklavo.

Pergalę italai pasiekė tik dėka Milano „Inter“ saugo Stefano Sensi tikslaus smūgio ir Romos „Lazio“ puolėjo Ciro Immobile realizuoto baudinio po pertraukos.

„Po vidutiniško pirmojo kėlinio, viską išsprendė „Inter“ saugas. Immobile iššvaistė mažiausiai tris progas pelnyti įvartį, bet atsitiesė įmušdamas baudinį. Donnarumma irgi buvo svarbus“, – tris kertinius rungtynių veikėjus, prie įvarčių autorių dar pridėdami vartininką Gianluigi Donnarummą, išskyrė „La Gazzetta dello Sport“.

Italijos dienraščiai ir jų skirti balai abiejų rinktinių žaidėjams

Posted by Marius Bagdonas on 2021 m. balandžio 1 d., ketvirtadienis

„Mancini Italija žino tik tai, kaip laimėti. Jie vėl tai padarė ant sintetinės dangos Vilniuje, 2:0 įveikdami Lietuvą“, – pabrėžė „Rai Sport“.

„Po pergalių prieš Šiaurės Airiją ir Bulgariją, 2:0 įveikta ir Lietuva. Italija pasaulio čempionato atranką pradėjo didingu trejų rungtynių pasirodymu. Įdomu tai, kad „Azzurri“ jau penktas rungtynes iš eilės laimi 2:0“, – pabrėžė „Repubblica“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos ir Italijos futbolo rinktinės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos ir Italijos futbolo rinktinės

Nors gyrė galutinį rezultatą ir žavėjosi per trejas rungtynes surinktais 9 taškais, italų žiniasklaida kalbėjo apie slogų pirmąjį kėlinį Vilniuje, po kurio švieslentė rodė du nulius.

„Stipriai Mancini atnaujinta sudėtis (lyginant su rungtynėmis prieš bulgarus, startiniame vienuoliktuke pasikeitė visi žaidėjai, išskyrus vartininką – red. past.) nuvylė. Pirmas kėlinys praėjo be aštrių išpuolių. Nė vienas žaidėjas neišsiskyrė, rungtynės vyko žemu tempu. [Stephanas] El Shaarawy, sužaidęs labai prastas rungtynes, atliko perdavimą Pessinai 39-ąją minutę, bet jis iššvaistė vienintelę realią progą pelnyti įvartį iki pertraukos“, – italų pasirodymą per pirmą rungtynių pusę analizavo „La Gazzetta dello Sport“.

„Labai komplikuotos pirmos 45 minutės Italijai, kuri nedemonstravo blizgesio ir greičio, reikalingo tam, kad būtų sugriauti lietuvių gynybiniai įtvirtinimai“, – pridūrė „Sky Sport Italia“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Italija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Italija

Vis dėlto rungtynių eigą pakeitė R.Mancini sprendimas iš karto po pertraukos atlikti du keitimus – į aikštę vietoje S.El Shaarawy ir Lorenzo Pellegrini žengė S.Sensi ir Federico Chiesa, o įvartis krito nesužaidus nė dviejų minučių antrajame kėlinyje.

„Mancini nebuvo patenkintas ir atliko dvigubą keitimą, o Italija į aikštę sugrįžo su pasikeitusia laikysena: jiems prireikė vos 2 minučių, kad įmuštų“, – rašė „La Gazzetta dello Sport“.

„Greitas 1:0 – po keitimo išėjusių žaidėjų nuopelnas“, – konstatavo „Rai Sport“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefano Sensi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefano Sensi

Anot italų, pelnytas įvartis nuramino jų komandą, kuri antrajame kėlinyje ėmė žaisti solidžiau.

„Italija buvo išlaisvinta ir ėmė žaisti jai įprastu tikslumu, kurdama daugybę progų pelnyti dar vieną įvartį“, – pažymėjo „Rai Sport“.

„Sky Sport Italia“ apžvalgininką nustebino, kad net ir praleidusi įvartį Lietuvos rinktinė liko užsidariusi gynyboje.

„Nors praleido įvartį, Lietuva laikėsi savo gynybinės strategijos, kartkartėmis pasikliaudama progomis kontratakose, kurių „Azzurri“ varžovams beveik nedavė“, – teigė italų žurnalistas.

Tiesa, net ir priartėdama prie varžovų vartų gana retai, Lietuvos rinktinė turėjo bent kelias progas išlyginti rezultatą. Tai gąsdino ir italų spaudos atstovus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Federico Bernardeschi ir Gratas Sirgėdas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Federico Bernardeschi ir Gratas Sirgėdas

„Italija nesugebėjo pribaigti varžovų, o lietuviai ėmė tikėti, kad gali pasiekti teigiamą rezultatą. 73-ąją minutę [Tautvydas] Eliošius turėjo kamuolį ir galėjo paversti rezultatą į 1:1, bet jo bandymą blokavo Donnarumma, atlaikęs pirmą pavojingą ataką prie jo vartų“, – rašė „Rai Sport“.

„Italija „neuždarė“ mačo ir rizikavo du kartus praleisti įvartį – galva smūgiavus [Fiodorui] Černychui ir Donnarummai atlaikius artimą Eliošiaus smūgį“, – pavojingiausius momentus prie italų vartų išskyrė „Sky Sport Italia“.

„Lietuva mums sukėlė šiurpuliukų, bet įvarčio nepelnė“, – atsiduso „La Gazzetta dello Sport“.

Lietuva mums sukėlė šiurpuliukų, bet įvarčio nepelnė.

Patys nepraleidę įvarčio, italai rungtynes „uždarė“ paskutinę pridėto laiko minutę, kai už Donato Kazlausko pražangą baudos aikštelėje prieš Nicolo Barella skirtas baudinys, o jį realizavo C.Immobile.

„Immobile išpirko ankstesnes savo klaidas ir realizavo Barellos uždirbtą baudinį“, – rašė „Rai Sport“.

„Barella uždirbo baudinį, Immobile jį įmušė, bet netgi švęsdamas galvojo apie anksčiau iššvaistytas progas“, – į „Lazio“ puolėjo galvą bandė įlįsti „Corriere dello Sport“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ciro Immobile (viduryje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ciro Immobile (viduryje)

C.Immobilę, kuris pernai tapo rezultatyviausiu Italijos „Serie A“ čempionato žaidėju aplenkęs Cristiano Ronaldo, italai stebėjo pro padidinamąjį stiklą. Jis, kartu su vakar nežaidusiu Andrea Belotti, yra pagrindinis kandidatas užimti puolėjo poziciją vasarą vyksiančiame Europos čempionate, tačiau abiejų italų pasirodymai šios šalies futbolo ekspertų nedžiugina.

Vertindami C.Immobile švaistytas progas, italai atkreipė dėmesį ir į „siaubingą“ LFF stadiono sintetinę dangą.

„Jeigu neatsiras sensacingas išsišokėlis, turėsime rinktis iš Ciro Immobile ir Andrea Belotti, kurie neatrodo įtikinamai. Siaubinga Vilniaus aikštė prie to prisidėjo, bet Auksinio batelio savininkas (omenyje turimas C.Immobile - red. past.) vis tiek švaistė per daug progų“, - druską ant italų žaizdos pylė „La Gazzetta dello Sport“, pridūręs, jog geriau jau švaistyti progas dabar, nei prieš Turkiją, Čekiją ir Velsą Europos čempionato grupių etape.

Siaubinga Vilniaus aikštė prie to prisidėjo, bet Auksinio batelio savininkas vis tiek švaistė per daug progų.

Galiausiai, „La Gazzetta dello Sport“ rinktinės pasirodymą Vilniuje įvertino vidutinišku pažymiu – 6,5.

„Tikėtis stabilumo žaidžiant trejas rungtynes per savaitę yra utopiška. Galime padaryti daugiau, tačiau daugelis didžių komandų nepadarė to, ką padarėme mes. Galime tik pasakyti: misija įvykdyta“, – teigė populiariausio Italijos sporto leidinio atstovai.

„Azzurri“ laimėjo 2:0 prieš labai nuolankią rinktinę, nusiteikusią gintis visais 11 žaidėjų ir nepakeitusią savo požiūrio net tada, kai praleido Sensi įvartį“, – konstatavo „Sky Sport Italia“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuva - Italija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuva - Italija

„Repubblica“ atkreipė dėmesį ir į išskirtinę italų gynybą – įvarčio jie nepraleido jau šeštose rungtynėse iš eilės arba net 605 žaidimo minutes.

Daug dėmesio po rungtynių sulaukė ir Italijos rinktinės trenerio R.Mancini pasiekimas – jo vadovaujama komanda nepralaimėjo jau 25 rungtynių iš eilės ir pagal šį rezultatą susilygino su pasaulio čempiono Marcello Lippi 2004–2006 m. užfiksuotu pasiekimu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini

„25 iš eilės nepralaimėtos rungtynės – sulygintas Lippi Italijos rezultatas. Mancini džiaugiasi sėkme, laimėjęs komplikuotą mačą ant sudėtingos sintetinės Lietuvos dangos“, – teigė „Sky Sport Italia“.

Savo išskirtinį pasiekimą Italijos žiniasklaidai pakomentavo ir pats R.Mancini.

„Norėčiau susilyginti su juo ir 2022 m. gruodį (tuomet vyks pasaulio čempionato finalas – red. past.), – juokėsi italas. – Bet dabar galiu būti patenkintas, nes pirmaujame grupėje, nors dar nieko neužbaigėme.“

Galiausiai, „La Gazzetta dello Sport“ apibendrino.

„Trejos rungtynės, trys 2:0 rezultatai, 9 taškai. Mancini Italijos kelionė link Kataro negalėjo prasidėti geriau, net jei pergalės prieš Šiaurės Airiją, Bulgariją ir Lietuvą paliko skirtingą skonį burnoje, įvertinus oponentų pajėgumą, kuris visais atvejais buvo kuklus. „Azzurri“ labai gerai žaidė pirmąjį kėlinį prieš šiaurės airius, bet buvo prastesni per kitas dvejas rungtynes, ypač šįvakar“, – užbaigė italai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius