-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seimo komitetas imasi projekto dėl LFF valdymo, Lietuvoje – UEFA ir FIFA atstovų vizitas

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį imasi svarstyti įstatymo projektą dėl laikino tiesioginio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymo, tuo metu į šalį vizito atvyksta UEFA ir FIFA atstovai.
Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo pasiruošimą 2022 m. sezonui
Vilniaus „Žalgiris“ pradėjo pasiruošimą 2022 m. sezonui / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Posėdyje prašysime FIFA ir UEFA atstovų kartu su LFF pristatyti planuojamus įstatų ir veiklos pokyčius“, – BNS sakė komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Nepaisant FIFA ir UEFA perspėjimo dėl galimo nacionalinės rinktinės ir klubų suspendavimo, Seimas tiesioginio LFF valdymo projektui po pateikimo pritarė praėjusią savaitę.

Projekte numatyta, kad įstatymo galiojimo laikotarpiu LFF valdymo organų funkcijas perimtų laikinasis administratorius, jį paskirtų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Pastarasis turėtų atlikti federacijos finansinį ir veiklos auditą, per tris mėnesius nuo įstatymo įsigaliojimo dienos parengti bei patvirtinti laikinųjų LFF įstatų projektą, paruoštą remiantis pavyzdiniais tarptautinių futbolo organizacijų įstatais.

Seimo teisininkai projektui pateikė išvadą, kad jis prieštarauja Konstitucijai, tačiau prieš pateikimą Teisės ir teisėtvarkos komitetas ją atmetė.

Seimo narių parengtame projekte taip pat siūloma, kad LFF valdymo organų nariais negalėtų būti už tyčinį nusikaltimą nuteisti asmenys.

Seime įregistravus projektą, LFF darbo grupė pranešė pati siūlanti taisyti federacijos įstatus. Pasiūlyme numatyti panašūs pokyčiai, kuriuos inicijavo Seimo nariai.

Federacijos teigimu, FIFA ir UEFA atstovai ne tik lankysis Seime, jie taip pat dalyvaus LFF darbo grupės posėdyje.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą, prastesnis rezultatas buvo tik 2017 metais tada šalies vyrų rinktinė buvo 149.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius