-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Pirmas smūgis: Seimas po pateikimo pritarė įstatymui dėl tiesioginio valdymo LFF

Seimas antradienį po pateikimo pritarė laikinajam įstatymui dėl tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF). Parlamentarai pabrėžė: dabar kamuolys – futbolo funkcionierių rankose, tad jeigu LFF vadovai imsis pokyčių, įstatymas toliau nebebus svarstomas.
Lietuvos futbolo federacija
Lietuvos futbolo federacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Už konservatoriaus Mykolo Majausko ir dar 10 iniciatorių projektą balsavo 88 parlamentarai, prieš buvo 13, o 21 susilaikė.

„Sugrąžinus futbolo federaciją į demokratijos rėmus, tikimės, kad ilgalaikiai procesai užtikrins ir rezultatus Lietuvos futbole“, – parlamentarams pristatydamas projektą sakė M.Majauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

Jo teigimu, ar įstatymas bus toliau svarstomas, priklausys nuo pačios LFF.

„Viskas yra LFF rankose. Jeigu federacija sutinka imtis esminių permainų, šitas įstatymas yra nereikalingas. Jis bus priimtas tik tokiu atveju, jeigu nepasikeis aplinkybės, kurios paskatino inicijuoti šitą projektą“, – tvirtino iniciatyvos autorius.

Kartu su juo projektą teikė kolegos konservatoriai Laurynas Kasčiūnas, Arūnas Valinskas, Linas Slušnys, Andrius Vyšniauskas, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas, liberalas Virgilijus Alekna, „valstiečiai“ Ligita Girskienė ir Arvydas Nekrošius, demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Domas Griškevičius ir Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys.

Įstatymo pateikimo Seimui metu netrūko argumentų už šį projektą, tačiau bene vienintelė prieš pasisakė Regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė.

„Aš raginu kolegas sustoti, apsiriboti pateikimu ir registruoti tuos teisės aktus, kurie ir neprieštarautų Konstitucijai (...), ir būtų taikomi universaliai, o ne nusitaikius tik į vieną federaciją, nes problemas reikėtų spręsti, matyt, ir kitose“, – tvirtino parlamentarė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Agnė Širinskienė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Agnė Širinskienė

Jos teigimu, pokyčių LFF galima siekti paprastesniu keliu – Asociacijų įstatyme numatyti, kad jų valdyme nedalyvautų teisti asmenys.

Aš raginu kolegas sustoti, apsiriboti pateikimu ir registruoti tuos teisės aktus, kurie neprieštarautų Konstitucijai

Toliau įstatymo projektas bus svarstomas Biudžeto ir finansų komitete, galutinis balsavimas dėl priėmimo numatomas spalio 11 dieną. Be to, paprašyta ir Vyriausybės išvados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius