Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seppui Blatteriui ir Micheliui Platini gresia septynerių metų diskvalifikacija

FIFA prezidento pareigas formaliai einantis Seppas Blatteris bei analogiškas pareigas UEFA užimantis Michelis Platini gali būti ilgam laikui nušalinti nuo futbolo. FIFA etikos komisija paskelbė savo išvadas, po kurių antstolių komisija pradėjo oficialų tyrimą dėl beveik 2 mln. eurų kyšio, kuris, kaip įtariama, sumokėtas M.Platini.
FIFA prezidentas Seppas Blatteris
FIFA prezidentas Seppas Blatteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos teisininko Hanso Joachimo Eckerto vadovaujama FIFA antstolių komisija perima nepriklausomos Etikos komisijos tyrimo medžiagą ir pradėjo teisinį procesą prieš 79-erių S.Blatterį ir 60-ies M.Platini.

Šiuo metu abu vyrai atlieka 90-ies dienų nušalinimo nuo futbolo nuobaudą, kurią jiems paskyrė Etikos komisija.

Tiek S.Blatteris, tiek M.Platini savo kaltę neigia. M.Platini anksčiau yra teigęs, kad 2011 metais į jo sąskaitą pervesta 1,8 mln. eurų suma buvo ne kyšis, o FIFA užmokestis už jo 1999-2002 m. atliktą darbą.

Prancūzas taip ir nepaaiškino, kodėl skolą jis nusprendė susigrąžinti tik praėjus devyneriems metams. Etikos komisija taip ir nerado jokios darbo sutarties, o abu vyrai teigia, kad susitarimas buvo žodinis.

FIFA teigia, kas visa Etikos komisijos informacija iki sprendimo paskelbimo yra slapta ir nebus skelbiama viešai. Vis dėlto, anot BBC, Etikos komisija greičiausiai reikalaus bent 7 metų nušalinimo nuo futbolo veiklos.

Pats M.Platini neseniai paskelbė skundžiantis Etikos komisijos sprendimą tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS). Tai planuoja daryti ir S.Blatteris.

90-ies dienų nušalinimas neleidžia M.Platini dalyvauti kitų metų vasarį vyksiančiuose FIFA prezidento rinkimuose, kurių kandidatų sąrašas jau yra paskelbtas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius