Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbiški žaidimėliai: kaip S.Miloševičius tapo kandidatu treniruoti Lietuvos futbolo rinktinę?

Kiek daugiau nei prieš savaitę žinomas Serbijos futbolo puolėjas Savo Miloševičius pradėtas kergti su Lietuvos futbolo rinktine ir imtas minėti tarp pretendentų perimti vis labiau braškančią Valdo Augustino Ivanausko kėdę. Kiek šios spekuliacijos turi pagrindo?
Savo Miloševičius prieš Valdą Ivanauską
Savo Miloševičius prieš Valdą Augustiną Ivanauską / 15min koliažas

„Savo Miloševičius yra kandidatas treniruoti Lietuvos rinktinę. Lietuvos futbolo federacija nori serbo“, – taip pradedama nepasirašyto autoriaus publikacija populiariausiame šalies sporto dienraštyje „Sportski žurnal“.

Rašoma, kad buvęs Belgrado „Partizan“ strategas yra vienas rimčiausių kandidatų pakeisti V.A.Ivanauską, kuris „bus atleistas po prastų rezultatų Tautų lygoje“.

„Be S.Miloševičiaus, yra dar keli kandidatai, bet serbas pirmauja šiose lenktynėse“, – veržliai mintį perša „Sportski žurnal“.

Imago / Scanpix nuotr./Savo Miloševičius
Imago / Scanpix nuotr./Savo Miloševičius

15min atidžiau pasidomėjo šia galimybe ir aiškėja, kad S.Miloševičiaus galimybė stoti prie Lietuvos rinktinės vairo kol kas tėra tik garsiai trenerio agentų per artimus žiniasklaidos kanalus paleista antis.

Į Lietuvos futbolo federacijos elektroninio pašto dėžutę tikrai yra įkritęs laiškas su S.Miloševičiaus CV, tačiau kol kas jis gauti šį darbą turi tokias pačias galimybes kaip ir bet kuris kitas kandidatas.

„Mes tik esame gavę jo CV, kaip ir daugelio kitų kandidatų. Tokių laiškų atsiunčiama gana daug – tiek elektroniniais laiškais, tiek per feisbuką, tiek per linkediną. Natūralu, kad suinteresuotos pusės dirba savo darbą. Visgi galiu užtikrinti, kad iki birželio 28-osios dienos nekalbėjome ir nekalbėsime nė su vienu kandidatu, nes rinktinė vis dar turi trenerį. Jei Vykdomasis komitetas nuspręstų kitaip, tada ir žiūrėtume“, – 15min patikino LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius ir Valdas Augustinas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius ir Valdas Augustinas Ivanauskas

V.A.Ivanausko likimas LFF Vykdomojo komiteto posėdyje bus sprendžiamas antradienį. 55-erių kauniečio galimybės išsilaikyti šiame poste iki minimumo sumažėjo po to, kai rinktinė keturiais slogiais pralaimėjimais pradėjo UEFA Tautų lygos turnyrą ir jau neturi šansų įgyvendinti federacijos iškeltą tikslą – užimti antrą vietą grupėje. Maža to, lietuviai rimtai pretenduoja iškristi į silpniausią D divizioną.

LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius 15min yra atvirai kalbėję, jog rinktinės rezultatai federacijos netenkina.

15min žiniomis, keisti trenerį siūlys ir patariamąjį balsą turinti LFF trenerių taryba, bet V.A.Ivanauskas pristatys savo įžvalgas ir argumentus, tad antradienio posėdis, panašu, jog bus ypač karštas.

Suprasdami įtemptą situaciją Lietuvos futbole agentai primygtinai siūlo LFF savo klientus ir S.Miloševičius yra vienas tokių.

Įdomu, jog dar šio mėnesio pradžioje tas pats „Sportski žurnal“ aktyviai šį specialistą bruko vienam stipriausių Serbijos klubų Belgrado „Partizan“.

Šiame klube S.Miloševičius pradėjo tiek žaidėjo, tiek vyriausiojo trenerio karjeras. Prie komandos vairo jis stojo 2019-ųjų kovą ir vadovavo komandai iki 2020-ųjų rugsėjo, laimėdamas Serbijos taurę, finale įveikdamas principinį oponentą Belgrado „Crvena zvezda“.

Scanpix/imago images/Xinhua nuotr./Savo Miloševičius
Scanpix/imago images/Xinhua nuotr./Savo Miloševičius

Savo jaunystės komandą jis paliko nusivylęs situacija Serbijos klubiniame futbole ir pernai neilgai treniravo Liublianos „Olimpija“ klubą.

„Serbiją Savo paliko nusivylęs, bet futbolas yra ta sritis, kurioje „niekada nesakyk niekada“. Vis garsiau girdima, jog Miloševičius gali sugrįžti. Belgrade prisimenama, kokį simpatišką futbolą su šiuo treneriu žaidė „Partizan“. Norint gauti šį specialistą, Belgrado klubui reikėtų išspręsti piniginį ginčą su buvusiu trenerio klubu „Olimpija“, tad dalis pinigų nueitų vėjais, bet naujas etapas, kad ir koks būtų rizikingas, galėtų atsipirkti daug kartų“, – birželio pradžioje postringauta to paties „Sportski žurnal“ jokio autoriaus nepasirašytame straipsnyje.

Kai „Partizan“ galiausiai nusprendė pasirinkti buvusį Serbijos jaunimo (iki 21 metų) strategą Iliją Stolicą, S.Miloševičiaus pavardė pradėta minėti tarp pretendentų užimti šio klubo sporto direktoriaus poziciją.

Anksčiau, serbas yra dirbęs savo šalies jaunimo rinktinių direktoriumi ir buvo vienas svarbiausių Serbijos futbolo federacijos žmonių.

Taigi labai tikėtina, kad S.Miloševičiaus pavardės šmėžavimas tarp kandidatų į Lietuvos rinktinės trenerius ir žinutė apie tai, jog „LFF nori serbo“ yra dar vienas agentų bandymas paskubinti įvykius Serbijoje bei paspausti suinteresuotas puses, siekiant surasti specialistui naują darbovietę.

Imago / Scanpix nuotr./Savo Miloševičius
Imago / Scanpix nuotr./Savo Miloševičius

48-erių buvęs Jugoslavijos ir Serbijos rinktinių puolėjas savo laiku buvo tikra įvarčių mašina. Ryškiausius karjeros metus serbas praleido Ispanijos „La Liga“ pirmenybėse, kur atstovaudamas „Zaragoza“, Barselonos „Espanyol“, Vigo „Celta“ ir Pamplonos „Osasuna“ klubams per 241 mačą įmušė 91 įvartį.

Jis taip pat yra žaidęs Anglijos „Premier“ lygoje ir Italijos „Serie A“ bei vilkėjęs Birmingamo „Aston Villa“ ir „Parma“ marškinėlius, o karjerą baigė 2008-aisiais Kazanės „Rubin“.

Atstovaudamas savo šaliai S.Miloševičius sužaidė daugiau nei 100 rungtynių, įmušė 37 įvarčius, dalyvavo dviejuose pasaulio ir viename Europos čempionate 2000-aisiais, kuriame iškovojo „Auksinį batelį“, skiriamą rezultatyviausiam pirmenybių žaidėjui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius