„Premier“ lygos starte – septyni įvarčiai ir dramatiška „Arsenal“ pergalė

Londono „Arsenal“ dramatiška pergale pradėjo Anglijos „Premier“ lygos sezoną. Pirmosiose pirmenybių rungtynėse Arsene'o Wengero auklėtiniai 4:3 namuose palaužė „Leicester City“, nors iki 83-osios minutės buvo priversti vytis savo varžovus.
Olivier Giroud
Olivier Giroud / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių pradžia šeimininkams susiklostė tiesiog nuostabiai.

Nesužaidus net ir pusantros minutės Mohamedas Elneny atliko puikų perdavimą Alexandre'ui Lacazette'ui ir ekipos naujokas nuostabiu smūgiu galva išvedė „Arsenal“ į priekį.

Tačiau Londono ekipos džiaugsmas truko neilgai. Jau po trijų minučių „Leicester City“ pasinaudojo šeimininkų aplaidumu gynyboje ir po užsitęsusios atakos Shinji Okazaki smūgiu galva iš kelių metrų rezultatą išlygino.

29-ąją minutę labai šiurkščiai aikštės viduryje suklydo Granitas Xhaka. Kamuolį perėmę „lapės“ kairiuoju kraštu surengė žaibišką ataką ir po Marco Albrightono perdavimo Jamie Vardy pelnė pirmą savo sezono įvartį ir išvedė svečius į priekį.

Pačioje kėlinio pabaigoje A.Lacazette'as sukūrė dar vieną įvartį. Po jo puikaus pakovojimo dėl kamuolio ir perdavimo Seadui Kolašinacui, bosnis iššoko vienas prieš vartininką, bet atliko perdavimą visiškai laisvam Danny Welbeckui ir šis pelnė įvartį „į drabužinę“ – 2:2.

Tačiau svečiai po šio smūgio nepalūžo. Priešingai – „Leicester City“ netgi buvo geresnė bei aktyvesnė komanda ir 56-ąją minutę jų pastangos buvo vainikuotos dar vienu įvarčiu. Po Riyado Mahrezo pakelto kampinio galva dar kartą pasižymėjo J.Vardy.

Ir vis dėlto per paskutines 10 minučių šeimininkams pavyko išsigelbėti. 83-ąją minutę Aaronas Ramsey rezultatą išlygino, o dar po dviejų minučių po keitimo aikštėje pasirodęs Olivier Giroud galva pelnė pergalingą įvartį ir pasiuntė „Emirates“ stadioną į euforiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius