Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezono išvakarėse Pakruojo „Kruoją“ papildė trys nauji futbolininkai

Lietuvos futbolo A lygos sezono išvakarėse Pakruojos „Kruojos“ ekipos gretas papildė trys naujokai. Neskelbiamos sumos sutartys pasirašytos su vartininkais Aivaru Bražinsku ir brazilu Felipe Aleksandre'u Januario Gomesu. Taip pat iš Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) vienuolikės išsinuomotas saugas Edelino Miguelle.
Aivaras Bražinskas
Aivaras Bražinskas / LFF.lt nuotr.

Pasak ekipos svetainės, A.Bražinskas yra vienintelis žaidėjas, kurio vardą ir pavardę šalies futbolo gerbėjai puikiai žino. 24-erių metų vartininkas profesionalo karjerą 2009 metais pradėjo Gargždų „Bangoje“, iš kur po metų persikėlė į Kauno „Atletą“.

2011 metais jis sulaukė Vilniaus „Žalgirio“ susidomėjimo, kur žaidė iki praėjusio sezono pabaigos su trumpa pertrauka Alytuje. 2012 metais A.Bražinskas buvo paskolintas vietos „Dainavai“. Tiesa, įsitvirtinti sostinėje ir tapti pagrindiniu čempionų klubo vartininku jam taip ir nepavyko. Yra žaidęs ir šalies jaunimo (U-21) rinktinėje.

F.A.Januario Gomesas taip pat žaidžia vartininko pozicijoje. 26-erių brazilas karjerą pradėjo gimtinės „Paulista“ komandoje. 2012 metais jis pirmą kartą atvyko į Europą, kur pasiekė susitarimą su „Doxa Katokopia“ klubu iš Kipro aukščiausiosios lygos. Po metų „Kruojos“ naujokas atsidūrė Graikijos stipriausios lygos „Apollon Smyrni“ ekipoje, o vėliau gynė „Thesprotos“ garbę Graikijos žemesnėje lygoje.

Trečiasis naujokas Edelino – 20-erių saugas, kuris gimė Bisau Gvinėjoje, tačiau augo Portugalijoje. Būdamas keturiolikos jis pateko į Lisabonos „Sporting“ akademiją, o 2012-2013 metų sezone sulaukė kvietimo prisijungti prie „Sporting“ B komandos. Vilkėdamas „Sporting“ antros ekipos marškinėlius debiutavo 2013 metų rungtynėse su „Covilha“. Per savo karjerą Lisabonoje spėjo sužaisti 14 rungtynių, atstovaudamas rezervinei ekipai.

Įdomu tai, jog Edelino turi brolį dvynį, kuris taip pat priklausė „Sporting“ klubui, o prieš du metus persikėlė į „Barcelona“ (Ispanija) vienuolikę bei antrojoje komandoje sužaidė jau 36 mačus. Jis gina ir Portugalijos jaunimo rinktinės garbę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius