Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skaudžią čempionų pamoką sugėręs M.Stankevičius kirto teisėjams, bet ne komandai

Mariaus Stankevičiaus treniruojamas „Kauno Žalgiris“ antradienio vakarą net 2:5 namuose krito prieš Vilniaus „Žalgirį“. Nors rezultatas itin skaudus, kauniečių treneris savo žaidėjams priekaištauti nesiruošė ir sukosi į teisėjus bei komplektaciją.

Daugiau nei 1200 žiūrovų Dariaus ir Girėno stadione stebėjo beviltišką Kauno komandos pralaimėjimą. Tris įvarčius Lietuvos čempionams mušė Mathiasas Oyewusi (21, 45 ir 65 min.), po vieną pridėjo Donatas Kazlauskas (31 min.) ir Stipe Vučuras (58 min.).

Švieslentėje degė nepadorus rezultatas 0:5, bet galiausiai „Kauno Žalgirio“ gynėjas Edvinas Girdvainis pelnė du įvarčius mačo pabaigoje ir kiek sušvelnino atsilikimą.

„Vilniaus „Žalgiris“ davė gerą pamoką. Turime ir savų problemų. Komplektacijos trūkumas yra. Nors pralaimėjome daug, stengėmės žaisti futbolą, kuris leistų mums laimėti. Nemažai gynėjų, tad nėra lengva sukurti“, – sakė M.Stankevičius.

Ir kirto teisėjui Robertui Valikoniui.

nuotr. zalgiris.lt/Robertas Valikonis
nuotr. zalgiris.lt/Robertas Valikonis

„Gaila, kad kertiniuose momentuose ne tik varžovų, bet ir pašalinių sprendimų esame nuteisiami. Labai gaila, nes kompetencija turėtų būti ne tik iš žaidėjų pusės, bet ir tų, kurie prižiūri rungtynes. Trys epizodai buvo ir tik trečiame, prie penkių įvarčių, yra sprendimas paglaistyti rungtynes. Kai prie 1:0, yra šimtaprocentis 11 metrų baudinys... Man keista, kaip taip gali būti. Nuostabą kelia, kai sprendžiama rungtynių eiga. Nenuvertiname to, ką padarė „Žalgiris“, jie tikrai turi gerą komplektaciją, stengėsi žaisti futbolą, kuris jiems priimtinas“, – niršo M.Stankevičius.

O savo komandai, praleidusiai penkis įvarčius, priekaištauti treneris nenorėjo.

„Padarėme klaidų, kurių turime išvengti. Žaidėjų atsidavimas buvo net tuo metu, kai gali nusvirti rankos. Pralaiminti komanda stengėsi sugrįžti į žaidimą, užbaigti rungtynes darbu. Dėl atsidavimo komandai neturiu ką pasakyti. Jis buvo geras, bet pergalei reikia žaidėjų, kurie atliktų tam tikrą darbą ir būtų stipresni nei Vilniaus „Žalgiris“, – teigė M.Stankevičius.

nuotr. zalgiris.lt/„Kauno Žalgiris“
nuotr. zalgiris.lt/„Kauno Žalgiris“

Strategas neslėpė, kad „Kauno Žalgiris“ dairosi pastiprinimo. Kaip anksčiau rašė 15min, vienas komandos naujokų turėtų būti Rygos RFS paliekantis Karolis Uzėla.

„Tikiuosi, kad pasipildysime žaidėjais, – vylėsi M.Stanekvičius. – Turime turėti ne tik 11 žaidėjų aikštėje, bet ir atsarginių. Kaip matote, čempionatus laimi ne pavieniai žaidėjai, o komanda, atsarginiai suoleliai. Džiaugiuosi, kad galiu pasikliauti jaunais žaidėjais, kurie gali augti, bet aš iš jų negaliu prašyti, kad jie darytų skirtumą.“

„Kauno Žalgiris“ po 19 sužaistų rungtynių turi 25 taškus ir žengia ketvirtas. Nuo trečioje vietoje esančių „Šiaulių“ kauniečiai atsilieka net 15 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius