-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skundai atmesti: Sporto arbitražo teismas neįsiklausė į Rusijos futbolo dejones

Sporto arbitražo teismas (CAS) atmetė Rusijos futbolo federacijos ir futbolo klubų skundus dėl esą neteisingo Ukrainą užpuolusios šalies klubų išmetimo iš Europos ir pasaulio futbolo turnyrų.
Artiomas Dziuba
Artiomas Dziuba / Scanpix/ANATOLIY_MEDVED/SIPA nuotr.

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) ir Europos futbolo federacijų sąjunga (UEFA) Rusijos klubus iš savo organizuojamų turnyrų išmetė vasario 28-ąją, praėjus keturioms dienoms po to, kai Rusijos karinės pajėgos įsiveržė į Ukrainą.

Taip Rusijos futbolo rinktinė neteko teisės varžytis dėl vietos pasaulio čempionate ir negali žaisti UEFA Tautų lygoje, o Rusijos klubai buvo išmesti iš Čempionų lygos, Europos lygos ir Konferencijų lygos turnyrų.

Gegužės 2 dieną Rusijos futbolo federacija ir keturi šios šalies klubai – Sankt Peterburgo „Zenit“, „Sochi“, Maskvos CSKA ir Maskvos „Dinamo“ – kreipėsi į CAS su ieškiniais, nukreiptais prieš FIFA ir UEFA.

Vis dėlto dabar CAS pranešė, kad visi jie buvo atmesti.

Teismo sprendime teigiama, kad FIFA ir UEFA negalėjo pasielgti kitaip, reaguodama į „paaštrėjusį konfliktą tarp Rusijos ir Ukrainos bei vyriausybių sprendimus, kuriuos lėmė nematytos ir beprecedentės aplinkybės“.

Taip pat priduriama, kad „gaila, jog karinės operacijos Ukrainoje, už kurias Rusijos futbolo rinktinė, klubai ir žaidėjai nėra atsakingi, po FIFA ir UEFA sprendimų padarė tokią didelę įtaką Rusijos futbolui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius