Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latviją įaudrinęs ledo ritulininkas suka uodegą: „Rusai man keršija“

Latvijos sporto aistruolius dėl sudaryto kontrakto su Rusijos klubu supykdęs ledo ritulininkas Mikas Indrašis teisinasi – esą taip rusai jam kerštauja.
Mikas Indrašis
Mikas Indrašis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį trečiadienį Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) rungtyniaujantis Maskvos „Spartak“ klubas pranešė apie sudarytą sutartį su latviu M.Indrašiu.

Tai įaudrino Latvijos sporto bendruomenę, nes Rusijai užpuolus Ukrainą ir tęsiant karinius veiksmus prieš šią šalį, Latvijos Seimas uždraudė savo sportininkams žaisti Rusijos ir Baltarusijos komandose.

Pasirodžius pranešimams apie M.Indrašio sudarytą sutartį su „Spartak“, Latvijoje imta svarstyti jo išmetimą iš nacionalinės komandos, kuriai jis atstovavo nuo 2012 metų.

Bet dabar pats Latvijos ledo ritulininkas teisinasi, esą jis neturi sutarties su Maskvos klubu, o paskleista žinia buvo rusų keršto planas.

„Informacija, kuria pasidalino „Spartak“ apie mano prisijungimą prie klubo, nėra teisinga. Aš neturiu kontrakto su šiuo klubu! Priešingai, turiu galiojantį kontraktą su kita komanda. „Spartak“ liko nepatenkinti dėl mano atsisakymo žaisti Rusijoje ir dėl to man keršija“, – instagrame rašė 31-erių M.Indrašis.

„Smerkiu Rusijos karą Ukrainoje ir nežaisiu agresorės komandose! Esu Latvijos patriotas ir visada reiškiau savo požiūrį į šalį aikštėje, vilkėdamas nacionalinės rinktinės aprangą devyniuose pasaulio čempionatuose iš eilės“, – pridūrė latvis.

M.Indrašis taip pat kreipėsi į jį kritikuoti puolusius tautiečius.

„Daug kas šioje situacijoje sakė, kad išvydo tikrąjį mano veidą. Bet tą patį galiu pasakyti visiems išsilavinusiems žmonėms, kurie puolė reikšti savo neadekvačią poziciją ir nuomonę mano atžvilgiu, remdamiesi nepatvirtinta informacija iš žiniasklaidos ir socialinių tinklų, manydami, kad tai vienintelė tikra informacija“, – rašė ledo ritulininkas, pastarosiomis dienomis atsisakęs bendrauti su Latvijos žiniasklaida.

Tiesa, nepaisant latvio pareiškimo, „Spartak“ klubas toliau tikina, kad turi kontraktą su M.Indrašiu. Tai Maskvos komanda patvirtino ir naujausiame pranešime.

„Kontraktas tarp Maskvos „Spartak“ ir Latvijos rinktinės puolėjo Miko Indrašio buvo pasirašytas remiantis taisyklėmis ir užregistruotas KHL sistemoje. Visi pasirašyti kontraktai yra patvirtinami IIHF ir turi būti įgyvendinti. „Spartak“ ir M.Indrašio ginčas bus sprendžiamas teisinėmis priemonėmis, o ne viešai. Jei žaidėjas nuspręs nesilaikyti kontrakto sąlygų, jis privalės sumokėti kompensaciją klubui, kurią numato KHL reglamentas“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius