-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spaudimas LFF didėja: į kovą kyla ir mokesčiais pasipiktinusios futbolo mokyklos, ir vaikų tėvai

Šalies futbolo mėgėjus 22 eurų licencijavimo mokesčiu priverstinai apmokestinusi Lietuvos futbolo federacija (LFF) sulaukė naujo smūgio. Ne mažesnė nepasitenkinimo banga šiomis dienomis link federacijos ritasi ir nuo futbolo mokyklų bei jaunųjų futbolininkų tėvų pusės.
Edvinas Eimontas
Edvinas Eimontas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie karinėmis nuotaikomis pritvinkusią šalies futbolo padangę 15min prieš kelias dienas rašė straipsnyje LFF viršūnėlių spyris į savus vartus: nulupę futbolo mėgėjus sušoks į prabangius BMW.

Kol LFF vadovai trypčioja vietoje, o futbolo bendruomenė su nekantrumu laukia ateinančią savaitę vyksiančio Vykdomojo komiteto posėdžio, bruzdėti pradėjo jaunuosius futbolininkus ugdančios įstaigos bei vaikų tėvai.

Trečiadienį veiksmų ėmėsi Šiaulių futbolo akademijos (ŠFA) vadovai. 15min žiniomis, į LFF išsiųstame kreipimęsi teigiama, kad Saulės miesto futbolo bendruomenė nesutinka su vasario 13 d. LFF Vykdomojo komiteto posėdžio metu priimtu spendimą kiekvienam registruotam žaidėjui išduoti licenciją su draudimu.

„Pažymime, kad asmenys iki 18 metų, mokiniai bei Lietuvos Respublikos aukštųjų mokyklų studentai valstybės lėšomis yra draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu. Be to, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucija, kiekvienas žmogus turi teisę į savo pasirinkimą, todėl, būti apdraustu nuo nelaimingų atsitikimų ar ne, yra asmens ar jo (t. y. vaiko) tėvų (globėjų, rūpintojų) pasirinkimas“, – laiške piktinasi šiauliečiai.

Šiauliečiai sutinka, kad žaidėjų registracijos ir licencijų sistema (kuri jau veikia ne vienerius metus) siekiama suskaičiuoti visus futbolo varžybų dalyvius, skaidriai vykdyti čempionatus bei pirmenybes, taip pat pripažįsta faktą, kad LFF siekia sukurti saugesnę aplinką varžybų dalyviams.

Jeigu šią prievolę prisiims įstaiga, tad kokiu būdu jai (t.y. vadovui) reikėjo numatyti savo biudžete tokią sumą, kuri sudarys ne mažiau kaip pusės sezono varžybų kelionių išlaidų?

„Tačiau kieno sąskaita – savivaldybės įstaigos (sporto mokyklos, akademijos, sporto centro), asociacijos, klubo ar tėvų? Jeigu šią prievolę prisiims įstaiga, tad kokiu būdu jai (t.y. vadovui) reikėjo numatyti savo biudžete tokią sumą, kuri sudarys ne mažiau kaip pusės sezono varžybų kelionių išlaidų. Kodėl įstaigos vadovas ir treneris turi prisiimti sau atsakomybę informuoti tėvus, kad jų vaikas, atstovaudamas savo komandai, turi susimokėti licencijos su draudimu mokestį“, – pyktis liejamas ŠFA direktoriaus pavaduotojos Redos Mockienės pasirašytame laiške.

Pagal pirminį sumanymą licencijų mokesčiai suskirstyti į tris kategorijas. Žaidėjams iki 14 metų teks piniginę paploninti 10 eurų, vyresniems – 22 eurais, už profesionalius žaidėjus klubai turės sumokėti po 40 eurų bei sutarties registravimo mokestį.

Futbolo akademijos vadovai taip pat piktinasi, kad su jais apie šias primetamas naujoves nebuvo kalbamasi.

„Klausimų yra labai daug, tad, gerbiama LFF, gal reikėjo visų pirma paklausti visos futbolo bendruomenės nuomonės šia tema ir tik tuomet suteikti LFF Vykdomajam komitetui teisę priimti sprendimą dėl žaidėjų licencijos su draudimu išdavimo.

Nors šiuo metu viešoje erdvėje pasisako futbolo mėgėjų atstovai, tikimės, kad LFF išgirs ir mūsų – vaikų, jaunių ir jaunimo – futbolo sporto šaką vystančių įstaigų balsą ir priims teisingą sprendimą vardan futbolo ateities, plėtros tikslų bei strateginių krypčių įgyvendinimo“, – rašoma laiške.

15min žiniomis, ketvirtadienį į susirinkimą dėl naujos licencijavimo sistemos renkasi ir daugumos Vilniaus futbolo mokyklų vadovai. Jie taip pat palaiko šiauliečių poziciją ir LFF ketina išsiųsti panašų kreipimąsi.

Tuo tarpu futbolo federacijos vadovai, panašu, jog po truputį yra linkę švelninti toną ir ieškoti kompromiso.

Ketvirtadienį LFF prezidentas Edvinas Eimontas pasikvietė Sekmadienio futbolo lygos (SFL) vadovą Paulių Malžinską ir dar kelis šios organizacijos vadovus. Kuluaruose kalbama, kad šio pokalbio metu gali būti rastas abi puses tenkinantis kompromisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius