Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Splitas – euforijoje: lietuvių diriguojamas „Hajduk“ laimėjo Kroatijos taurę

Istorinis Kroatijos futbolo klubas, Valdo Dambrausko ir Mindaugo Nikoličiaus vadinamas miegančiu milžinu, nutraukė titulų badą.
„Hajduk“ klubo triumfas
„Hajduk“ klubo triumfas / HNS nuotr.

Splito „Hajduk“ ketvirtadienio vakarą 3:1 (2:1) įveikė „Rijeka“ futbolininkus ir iškovojo Kroatijos futbolo taurę.

Splito miestas pasinėrė į ekstazę. Itin vietinių sirgalių palaikoma komanda iškovojo pirmąjį trofėjų nuo 2013-ųjų, kai taip pat džiaugėsi Rabuzino saule – šalies taurės trofėjumi, pavadintu kroatų naivizmo dailininko Ivano Rabuzino garbei.

Šalies čempionu legendinis „Hajduk“ paskutinį sykį yra tapęs 2005-aisiais. Šiemet, vadovaujamas lietuvių – trenerio V.Dambrausko ir sporto direktoriaus M.Nikoličiaus – „Hajduk“ šalies pirmenybėse finišavo antras.

„HNK Hajduk Split“ nuotr./Mindaugas Nikoličius ir Valdas Dambrauskas
„HNK Hajduk Split“ nuotr./Mindaugas Nikoličius ir Valdas Dambrauskas

Taurės finalas prasidėjo ne pagal Splito klubo scenarijų. Pirmąjį įvartį jau 13 minutę įmušęs Josipas Drmičius išvedė į priekį „Rijeka“ ekipą.

Tačiau „Hajduk“ greitai atstatė lygybę. Tai padarė iš Lisabonos „Benfica“ pasiskolintas gynėjas Ferro (24 min.), o dar po 12 minučių kitas gynėjas Dario Melnjakas (36 min.) tiksliu smūgiu galva išvedė „Hajduk“ į priekį.

„Rijeka“ komanda netrukus dar prarado ir vieną žaidėją. 41 minutę antrąja geltona kortele buvo nubaustas Hrvoje Smolčičius, o dar sykį pasižymėjęs gynėjas D.Melnjakas (56 min.) įtvirtino „Hajduk“ pergalę.

Aistringai ir išradingai savo ekipas finale palaikę sirgaliai stadione kūrė ypatingą atmosferą. Po finalinio švilpuko „Hajduk“ sirgaliai triumfuodami suplūdo į aikštę.

Jų dievinama komanda nutraukė 9 metus trukusį titulų badą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius