-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Maccabi“ žaidėjais aiškintis šokęs Vladimiras Čeburinas: „Visus valdė emocijos“

Marijampolės „Sūduva“ trečią sezoną iš eilės kuria futbolo šventę Lietuvoje. Ketvirtadienio vakarą prie ARVI arenos susidarė kilometrinė eilė žmonių, norėjusių palaikyti komandą kovoje su Tel Avivo „Maccabi“. Jų palaikymas suveikė fantastiškai. Izraelyje pergalę 2:1 iškovojusi Lietuvos čempionė tą patį pakartojo ir namuose prieš Čempionų lygos grupių etape žaidusią ekipą. Dabar jau marijampoliečiams Europos lygos grupių etapas tapo ranka pasiekiamas.
Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi
Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Jau dvyliktą minutę „Sūduva“ pirmavo po to, kai kilo chaosas prie „Maccabi“ vartų. Prie to prisidėjo keli Marijampolės klubo futbolininkai, bet galutinį smūgį galva atliko Mihretas Topčagičius. Sausakimša ARVI arena tiesiog sprogo, aistruoliai pakilę iš savo vietų skandavo klubo vardą.

„Maccabi“ bandė lipti iš duobės ir buvo arti išlyginamojo įvarčio, bet kamuolys, atrodo, pats nenorėjo kristi į „Sūduvos“ vartus ir atšokęs nuo vartų konstrukcijos tiesiog įskriejo į vartininko Ivano Kardumo rankas.

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Sūduva“ ir vėl pasikinkė fortūną, kai Andro Švrljuga lyg pro rakto skylutę įmušė į „Maccabi“ vartus pro gynėjų ir vartininko kojas.

61 minutę „Maccabi“ įmušė, tačiau Yonatanas Cohenas tai padarė ranka ir įvartis buvo neįskaitytas.

Visgi likus penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos, Nickas Blackmanas sušvelnino rezultatą.

„Buvo didelė įtampa, bet to ir tikėjomės. Negalvojome, kad „Maccabi“ atvažiuos pralaimėti. Reikia atiduoti duoklę „Sūduvos“ žaidėjams, kurie atlaikė spaudimą ir pasiekė reikiamą rezultatą. Varžovai pradėjo rungtynes taip, kaip ir tikėjomės – masiniu spaudimu. „Maccabi“ yra labai stipri ir gerai subalansuota komanda“, – po rungtynių kalbėjo „Sūduvos“ treneris V.Čeburinas.

Rungtynių pabaigoje užvirė kieta kova tarp žaidėjų ir trenerių. Varžovus įsiutino užribyje užlaikytas kamuolys ir Yonatanas Cohenas pradėjo emocingai piktintis. Jam oponavo įpykęs Vladimiras Čeburinas, kurį į šalį tempė auklėtiniai. Galiausiai teisėjas skyrė antrą geltoną kortelę „Maccabi“ žaidėjui ir šis paliko aikštę.

Spaudos konferencijoje po rungtynių „Sūduvos“ treneris savo komandos kaltės neįžvelgė: „Didelės emocijos visus valdė. Abi pusės galvojo, kad jie yra teisūs. Visi pakalbėjome ir išsiaiškinome. Visi norėjo laimėti. Santykiai lyg ir liko geri su varžovų treneriu, nors abu likome prie savo pozicijų. Suprantu, kad jis jaučia spaudimą, jis yra didelio klubo treneris.“

„Maccabi“ treneris Vladimiras Ivičius negailėjo daug skambesnių žodžių „Sūduvai“, kurios trenerį apkaltino nepagarba.

V.Čeburinas pakartojo, kad Izraelio ekipos trenerį valdė emocijos: „Aš norėjau tik išsisukti nuo tos situacijos. Taip išėjo, kad kamuolys buvo už manęs. Manau, kad treneriui apmaudu dėl pralaimėjimo ir reikia ieškoti pasiteisinimo. Aišku, mums šiandien šiek tiek ir sekėsi. Bet laimi tie, kurių nugara būna šlapesnė.“

„Trečius metus iš eilės patekome į atkrintamąjį etapą. Tai didelis dalykas. Didžiausia padėka mūsų sirgaliams, kurie mus palaikė. Mes toliau kursime savo istoriją“, – džiaugėsi V.Čeburinas.

Marijampolės klubas trečius metus iš eilės žais Europos lygos atkrintamajame etape. Tai reiškia, kad iki istorinio – grupių etapo – liko vos vienas žingsnis.

Praėjusiais metais teko Škotijos galiūnas Glazgo „Celtic“, bet šįkart vardas ne toks skambus. Čempionų lygos atrankos etape Vengrijos čempioną Budapešto „Ferencvaroš“ 1:1 ir 4:0 sudorojo Zagrebo „Dinamo“ klubas.

V.Čeburinas teigė, kad Vengrijos klubo rungtynių dar nematė: „Laikausi principo, kad negalima žiūrėti į priekį. Gali blogai baigtis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius