Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neeilinė „Sūduvos“ naujoko istorija: netikėta pažintis Jamaikoje atvedė į Lietuvą

Marijampolės „Sūduvos“ direktorius Karolis Skinkys po praėjusio sezono nutarė paatostogauti Jamaikoje ir net neįtarė, kad ši kelionė po netikėtos pažinties į Lietuvos čempionų komandą atveš žaidėją, jau per pirmąsias rungtynes tapsiantį naudingiausiu komandoje.
Tosaintas Rickettsas
Tosaintas Rickettsas / nuotr. Sauliaus Čirbos

Pats K.Skinkys, bendravęs su 15min, pripažįsta, kad tokios kontrakto pasirašymo istorijos dar nebuvo patyręs.

„Sūduvos“ direktorius su 31 metų kanadiečiu Tosaintu Rickettsu bendrauti pradėjo per atostogas, kai pramogavo viešbutyje. Vyrai kartu žaidė tinklinį, vandensvydį ir vis persimesdavo keletu žodžių.

Tačiau vieną dieną T.Rickettsas K.Skinkio paklausė, iš kur šis atvykęs. Išgirdęs, kad iš Lietuvos, kanadietis pasakojo žinantis Tadą Kijanską ir Mindaugą Kaloną, nes su šias dviem lietuviais yra rungtyniavęs.

Taip K.Skinkys ir sužinojo, kad su juo viešbutyje yra apsistojęs profesionalus futbolininkas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Karolis Skinkys
Sauliaus Čirbos nuotr./Karolis Skinkys

Pokalbis vyko toliau, T.Rickettsas pasakojo praėjusį sezoną baigęs „Toronto FC“ komandoje, rungtyniaujančioje MLS lygoje, tačiau sakė nesantis tikras dėl savo ateities.

Vėliau „Sūduvos“ direktorius šiuolaikinėmis technologijomis greitai išsiaiškino daugiau apie viešbučio kaimyną, pristatė jį treneriui Vladimirui Čeburinui, šiam potencialus naujokas paliko labai gerą įspūdį.

„Po šito pokalbio buvom ten dar apie savaitę, tai vis pabendraudavome, pakalbėjome, ar jam būtų įdomu atvykti“, – pasakojo K.Skinkys.

Tada T.Rickettsas dar laukė MLS komandų pasiūlymų. Jis norėjo likti kitoje Atlanto pusėje, nes iš ten yra kilęs, ten veikia jo įkurta futbolo akademija.

„Bet jis pasakė, kad, jei pasiūlymų negaus, tai man pirmam paskambins“, – istoriją tęsė „Sūduvos“ direktorius.

Praėjo mėnesis ir derybos įsibėgėjo. T.Rickettsas pasiūlymų neturėjo, biržoje pašauktas nebuvo. Nors agentas futbolininkui rekomendavo palūkėti, jis pagalvojo, kad galbūt netikėtas susidūrimas su Lietuvos komandos direktoriumi tolimojoje Jamaikoje nebuvo atsitiktinis dalykas, ir sukirto rankomis su „Sūduva“.

„Jo žmona iš Rumunijos, tai irgi turbūt palengvino apsisprendimą, pats irgi žaidęs ir Rumunijoje, ir Turkijoje, matęs Europos. Pasiūlymas pasirodė įdomus, tai susitarėm“, – sakė K.Skinkys.

View this post on Instagram

????

A post shared by Tosaint Ricketts (@tosaintricketts) on

Tiesa, Jamaikoje T.Rickettsas futbolo nežaidė, nors užsiėmimai būdavo.

K.Skinkys mano, kad pats komandos naujokas jaučia norintis įrodyti savo galimybes: „Toronte jam teko konkuruoti su labai gerais žaidėjais, tai gal ir kiek užgožtas jautėsi, manė, kad daugiau galėtų žaisti. Bet ta komanda laimėjo MLS, todėl normalu, kad ten gerų žaidėjų daug ir tų šansų gal ne tiek, kiek nori.“

Buvo ir vienas svarbiausias klausimas, kuriuo domėjosi T.Rickettsas prieš atvykdamas į Lietuvą.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Toisantas Rickettsas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Toisantas Rickettsas

„Kiek galima uždirbti“, – juokėsi K.Skinkys, prasitaręs, kad 31-erių kanadietis yra vienas brangiausių komandos futbolininkų.

Savo vertę kanadietis jau spėjo įrodyti. LFF Supertaurės rungtynėse jis pelnė antrąjį „Sūduvos“ įvartį, padėjusį 2:0 nukauti Vilniaus „Žalgirį“ ir iškovoti trofėjų.

Pats T.Rickettsas po mačo atsiėmė naudingiausio žaidėjo apdovanojimą. Nors Lietuvos čempionų A lygos sezono startas rungtynėmis su Vilniaus „Riteriais“ dar tik bus duotas sekmadienį vakare, jau ryškėja, kokį rimtą ginklą Marijampolės klubas turės titulo gynybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius