Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 23 /17:09

Sutartų rungtynių šleifas nesitraukia: įtarimai pareikšti „Žalgirio“ dubleriams ir kupiškėnams

Lietuvos futbolo federacija (LFF) trečiadienį informavo, kad Tyrimų komitetas, gavęs UEFA pranešimą, pradėjo tyrimą dėl galimai sutartų Pirmos lygos rungtynių Vilniaus „Žalgiris B“ – „Kupiškis“, vykusių 2018 m. gegužės 18 dieną Vilniuje.
Lietuvos futbolo rungtynės sulaukė įtarimų.
Lietuvos futbolo rungtynės sulaukė įtarimų. / Donato Gvildžio piešinys

UEFA pranešime pateikiama informacija suteikia prielaidą manyti, jog minimos rungtynės galimai buvo sutartos.

15min žiniomis, tyrėjų radarai yra nukreipti į Kupiškio komandą. Minėtame mače svečiuose žaidęs Pirmos lygos naujokas du kartus pirmavo, tačiau galiausiais pralaimėjo 2:3.

Iki 82-osios minutės „Kupiškis“ buvo priekyje 2:1, bet tuomet praleido du įvarčius.

Tiesa, rungtynes mačiusių liudininkų teigimu, dėl pabaigoje kritusių įvarčių kaltinti „Kupiškio“ gynybą ir aštuoniolikmetį vartininką Ugnių Obolevičių iš pirmo žvilgsnio yra gana sudėtinga.

82-ąją minutę Evaldas Pliavga paleido nuostabų smūgį į „devyniukę“, o 89-ąją minutę pasižymėjo Deividas Linauskas, gavęs puikų perdavimą iš aikštės krašto.

Tiesa, U.Obolevičiaus kaltę būtų galima įžvelgti „Žalgirio“ dubleriams mušant pirmąjį išlyginamąjį įvartį (1:1). Tuomet kamuolys išsprūdo iš vartininko rankų ir D.Linauskas kaipmat tuo pasinaudojo.

Klubo nuotr./„Kupiškis“
Klubo nuotr./„Kupiškis“

„Kupiškio“ komandą įtarimų šešėlis persekioja nuo pat šio sezono pradžios. Vien jau šio klubo atsiradimas Pirmos lygos žemėlapyje sukėlė daug diskusijų. „Kupiškis“ antrajame pagal svarbą šalies futbolo ešelone atsirado „iš niekur“.

Iki šiol šio Panevėžio apskrities 6 tūkst. gyventojų turinčio miestelio futbolininkai varžėsi tik įvairiuose vietinės reikšmės salės futbolo turnyruose ir III lygoje. Taigi, kupiškiečių noras debiutuoti Pirmoje lygoje daug kam sukėlė šypseną, o kai klubas neatitiko teisinių ir sporto kriterijų, atrodė, kad nepamatuota svajonė ims iš išblės lygiai taip pat greitai, kaip užsimezgė.

Tačiau tuomet pagalbos ranką ištiesė pati LFF. Vykdomasis komitetas pro pirštus pažiūrėjo į savo paties sukurtas licencijavimo taisyklės ir išimties tvarka priėmė „Kupiškį“ į varžybas.

Savo tokį sprendimą LFF vadovai aiškino noru plėsti regionuose žaidžiančių komandų geografiją bei integruoti jaunimą, bet galiausiai patys savo noru skausmingai žengtelėjo ant grėblio.

Aikštėje savo vertės „Kupiškis“ per devynis čempionato turus taip pat neįrodė. Komanda savo sąskaitoje turi 6 taškus ir turnyro lentelėje yra trečias nuo galo. Pirmą ir vienintelę pergalę klubas iškovojo šį antradienį, kai skandalingame mače 12:0 svečiuose sutriuškino ant iškritimo slenksčio balansuojantį absoliutų autsaiderį Klaipėdos „Koralą“.

Sutartų rungtynių draudimas ir sankcijos už tai yra įtvirtinta LFF Drausmės kodekso 44 straipsnyje. LFF griežtai pasisako prieš sutartas rungtynes ir siekia, jog būtų laikomasi garbingo žaidimo principų bei užtikrinama tinkama drausmė.

Tyrimų komiteto posėdis įvyks artimiausiu metu. Tyrimo metu gali būti apklausiami klubų žaidėjai, treneriai, administracija ir kiti su klubų veikla susiję asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius