Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šveicarija suglumusi dėl netikėto rezultato ir sirgalių skaičiaus mače su „Sūduva“

Europos lygos atrankos varžybose stebuklą sukūrusi Marijampolės „Sūduva“ pradžiugino Lietuvos futbolo sirgalius ir tuo pat metu pribloškė šveicarus. Vietos žiniasklaidoje po „Sion“ ir „Sūduvos“ rungtynių Ženevoje netrūko gilių atodūsių.
„Sion“ – „Sūduva“
„Sion“ – „Sūduva“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Po įspūdingos pergalės praėjusią savaitę Marijampolėje 3:0, sūduviai atsilaikė ir trečiadienio vakarą Ženevoje, sužaidę 1:1 ir pirmą kartą per klubo istoriją įšokę į ketvirtą Europos lygos atrankos etapą, dar vadinamą atkrintamosiomis varžybomis.

Tuo tarpu dar užpernai šiame turnyre su tokiomis žemyno futbolo elitinėmis komandomis, kaip „Liverpool“ lygiai kovojęs „Sion“ klubas šiemet kelionę po Europą baigė anksti.

„Sion“ išėjo pro duris labai skausmingu keliu“, – pasibaigusį žygį Europoje apibūdino lemantin.ch

„Didžiulis nusivylimas „Sion“ klubui“, – skelbė Šveicarijos portalas 20min.ch

Jis „Sūduvą“ apibūdino kaip Europos futbolo lengvasvorę, ir teigė, jog tai didžiausias Šveicarijos futbolo klubo nuopolis, kuriam prilygti gali nebent pralaimėjimas 1980–1981 m. Europos taurių laimėtojų turnyre prieš „Haugar“ ekipą, dabar žaidžiančią ketvirtoje Norvegijos lygoje.

„Scanpix“/AP nuotr./„Sion“ – „Sūduva“
„Scanpix“/AP nuotr./„Sion“ – „Sūduva“

20min.ch pažymi, jog „Sion“ po praėjusią savaitę patirtos gėdos nepajėgė atgyti ir per atsakomąsias rungtynes su baltais, kurių metu oro temperatūra perkopė 30 laipsnių.

„Nepaisant kelių progų įvarčiams, „Sion“ netikėtai iškrito!“ – stebėjosi ir blick.ch

Tiesa, Siono komandos treneris italas Paolo Tramezzani kalbėjo, tarsi būtų pakeitęs plokštelę.

Po 0:3 pralaimėto mačo Marijampolėje įpykęs treneris iš Italijos grasino pravalyti komandos sudėtį, bet po 1:1 rungtynių Ženevoje tonas buvo kitoks.

„Ne, aš dėl to nesijaudinu, – tvirtino P.Tramezzani. – Mačiau ryžtą, mačiau gerą futbolą, kokybę. Aš tikiu šia komanda, kuriai reikia laiko atsigauti po traumų, ir tada mes puikiai sužaisime Šveicarijos čempionate.“

Jie buvo daug stipresni už mus, taigi tai yra istorinė pergalė mums

Nors rungtynėse „Sion“ futbolininkai parodė daugiau energijos nei prieš savaitę Marijampolėje, paversti progas įvarčiais jiems nepavyko.

„Buvo chaosas ir improvizacija. Be konkrečių idėjų. Taigi, racionalūs „Sūduvos“ žaidėjai išlaikė rezultatą“, – analizavo lamantin.ch.

Šis portalas pabrėžė, jog Marijampolės klubui labai padėjo vartininkas Ivanas Kardumas, o rungtynių pabaigoje svečiai pasinaudojo atakuojančiu „Sion“ modeliu aikštėje – 3-3-4, kai Robertas Vėževičius 80 minutę įvarčiu išlygino rezultatą ir palaidojo paskutines šeimininkų viltis.

„Scanpix“/AP nuotr./Robertas Vėževičius
„Scanpix“/AP nuotr./Robertas Vėževičius

Be abejo, „Sion“ buvo ryškus šios poros favoritas. Nenuostabu, kad „Sūduva“ labai džiaugėsi rezultatu. „Jie buvo daug stipresni už mus, taigi tai yra istorinė pergalė mums“, – sakė Marijampolės klubo vartininkas kroatas I.Kardumas.

Ne mažiau nei rezultatas šveicarus stebino itin menkas žiūrovų susidomėjimas rungtynėmis.

Jas Ženevos stadione stebėjo tik 410 žiūrovų.

Iš viso mes suskaičiavome 410 žiūrovų!

Mačas turėjo būti žaidžiamas Sione, bet šiame mieste šveicarai nesuspėjo įrengti šildymo sistemos, tad perkėlė rungtynes į Ženevą.

„Tai turbūt yra negatyvus Europos rungtynių Šveicarijoje rekordas, – stebėjosi lematin.ch. – Iš viso mes suskaičiavome 410 žiūrovų!“

Šveicarų nuomone, tokiam mažam susidomėjimui įtakos turėjo ne ypač patogus rungtynių laikas (18 val. vakare vietos laiku). Neįkvėpė ir pirmojo mačo Marijampolėje rezultatas 0:3. Taip pat ir atstumas nuo Siono iki Ženevos – apie 160 km.

„Vien „Sion“ klubo oficialioje svetainėje yra užsiregistravę 7827 komandos gerbėjai, o iš jų atvyko vos 410,“ – stebėjosi lemantin.ch futbolo apžvalgininkas.

„Scanpix“/AP nuotr./„Sion“ – „Sūduva“
„Scanpix“/AP nuotr./„Sion“ – „Sūduva“

Blick.ch priminė, jog dar prieš du mėnesius 20 tūkst. valų nukeliavo į Ženevą, kur vyko Šveicarijos taurės finalas.

Dalis sirgalių iš Siono važiavo ir iki Marijampolės automobiliais, sukorę beveik 2 tūkst. km ir Suvalkiją pasiekė labai vėlai vakare, kai nebedirbo dauguma kavinių, o išalkusius šveicarus išgelbėjo tik „Sion“ trenerio aistruoliams užsakytos ir apmokėtos picos komandos viešbučio restorane.

Tačiau šįkart į gretimą Šveicarijos miestą susirinko vos 410 žmonių.

„Atmosfera buvo tragiška“, – konstatavo blick.ch portalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius