-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Danilevičius apie virtinę paraiškų į trenerio postą: „Visi specialistai mano, kad tai prestižinė vieta“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius teigia, jog LFF sulaukė virtinės paraiškų užimti Lietuvos rinktinės trenerio postą, kuris atsilaisvino iš jo pasitraukus Edgarui Jankauskui.
Tomas Danilevičius
Tomas Danilevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Dalyvaudamas „Laisvės TV“ laidoje „Karštos kėdės“ T.Danilevičius tikino, jog nacionalinę Lietuvos komandą siekia treniruoti ir vietos treneriai, ir specialistai iš tokių šalių kaip Anglija ar Vokietija.

„Tikrai susilaukėme nemažai paraiškų iš užsienio speciaistų. Geografija labai plati – net iš Meksikos paraišką gavome. Gavome paraiškas iš Anglijos, Bulgarijos, Serbijos, Vokietijos, Danijos“, – vardijo T.Danilevičius.

„Visi specialistai mano, kad tai prestižinė vieta. Kad nacionalinę rinktinę treniruoti yra prestižas“, – pridūrė LFF prezidentas.

Tiesa, T.Danilevičius neatmetė galimybės, kad pareigos bus patikėtos lietuviui.

„Galutiniai taškai nesudėlioti. Turime pokalbius ir su lietuviais. Norime iki sausio galo turėti preliminarius sutarimus su treneriu“, – teigė T.Danilevičius.

Laidoje taip pat dalyvavo sporto žurnalistas Nerijus Kesminas.

Laidos vedėjo Rido Jasiulionio paklaustas, ar naujo trenerio atėjimas įžiebs viltį prikelti Lietuvos futbolą, N.Kesminas kalbėjo:

„Nemanau, kad tai bus panacėja. Kad ateis treneris ir staiga reitinge pakilisme iš 126-osios pozicijos į 37-ąją, ar panašiai. Taip tikrai nebus.

Probelma yra ne rinktinės treneris. Pagrindinė problema – piramidės nebuvimas. Kas ką nori, tas tą daro, kas kaip nori, tas taip žaidžia. Pasauly, tose šalyse, kurios nuėjo į priekį – taip seniai nėra.

Mano akimis, bėdos prasideda nuo vaikų futbolo. Rinktinės žaidėjai nežaidžia, nes nėra vaikystėje išmokomi žaisti. Kodėl nėra išmokomi, reikia klausti vaikų trenerių, o po to prasideda rokenrolas – kas ką nori, tas tą daro. Anksčiau mėgdavau sakyti, kad tai sisteminės klaidos, bet, ne, nėra sisteminių klaidų, nes nėra sistemos“.

VIDEO: „Vieni vartai“: didžiausios Lietuvos futbolo viltys, „Atlanto“ laidotuvės ir E.Jankausko nauja stotelė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius