Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 19 /21:47

Tai įvyko – „Barcelona“ treneris Tito Vilanova traukiasi dėl paūmėjusių vėžio simptomų

„Barcelona“ futbolo klubo prezidentas Sandro Rosellis specialioje spaudos konferencijoje pranešė, kad komandos treneris Tito Vilanova dėl paūmėjusių vėžio simptomų nebegali toliau vadovauti Ispanijos čempionams.
Tito Vilanova
Tito Vilanova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ klubas keik anksčiau penktadienį išplatino oficialų pranešimą, kad bus surengta neeilinė spaudos konferencija, kurioje dalyvaus S.Rosellis ir sporto direktorius Andonis Zubizarreta.

Nors iš pradžių buvo spėta, kad tai rengiama dėl saugo Cesco Fabregaso, kurį aktyviai vilioja „Manchester United“ klubas, pardavimo, tačiau netrukus Ispanijos žiniasklaida paskelbė, kad T.Vilanova pasitrauks. Taip ir įvyko.

„Po eilinio T.Vilanovos sveikatos patikrinimo buvo nustatyta, kad treneriui reikalingas naujs gydymas, dėl kurio jis nebegali būti komandos treneriu, ir nuolatinė gydytojų priežiūra. Noriu visų supratimo ir palaikymo, be to, T.Vilanova ir jo šeimos vardu prašau gerbti trenerio privatumą“, – spaudos konferencijoje sakė S.Rosellis.

Klubo prezidentas teigė, kad naujasis komandos treneris turėtų būti pristatytas kitą savaitę. Teigiama, kad „Barcelona“ klubui vadovaus naujai paskirtas T.Vilanova asistentas Francescas Ferreras Sicilia – „Rubi“, kuris praėjusį sezoną vadovavo „Girona“ klubui. Pastarasis žaidė antrajame Ispanijos futbolo divizione, užėmė 4-ąją vietą, tačiau kovoje dėl patekimo į „Primerą“ nusileido „Almeria“.

Be to, „Barcelona“ atšaukė savaitgalyje Lenkijos mieste Danske turėjusias vykti pirmąsias ikisezonines rungtynes su vietos „Lechia“. Vietoj jų žaidėjams suteiktos dvi laisvos dienos – treniruotis jie grįš pirmadienį.

Primename, kad 2011 metų rudenį T.Vilanovai buvo atlikta tonzilių operacija, tačiau tuomet „Barcelona“ ekipai dar vadovavo Josepas Guardiola, tad jo asistentas galėjo skirti laiko gydymui.  T.Vilanova prie komandos vairo stojo praėjusio sezono pradžioje, tačiau gruodį jam dar kartą buvo diagnozuotas seilių liaukų vėžys. Gruodžio 20-ąją treneriui buvo atlikta operacija, kuri praėjo sėkmingai, tačiau dėl reabilitacijos T.Vilanova nebuvo su komanda iki pat kovo mėnesio pabaigos. Jį tuo metu pavadavo asistentas Jordi Roura.

Pats T.Vilanova ne kartą teigė, kad jeigu dėl ligos negalėtų treniruoti komandos – pasitrauktų pats. T.Vilanova sūnus Adria socialiniame tinkle „Twitter“ netiesiogiai patvirtino, kad jo tėvo sveikata nėra gera. „Barcelona“ jaunimo akademijos futbolininkas pasidalijo žinute, linkinčia T.Vilanovai pasveikti. Tai buvo padaryta gerokai prieš oficialią spaudos konferenciją ir dar kartą patvirtino žiniasklaidos spėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius