Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tottenham Hotspur“ – „RB Leipzig“: skirtingų kartų futbolo genijų karas

Vienuolika metų milijoninių investicijų, tuntai suplėšytų plunksnų ir tunelio gale įsižiebusi šviesa. Austrijos energetinių gėrimų milžinės Vokietijos futbolo dirvoje dirbtinai išaugintas „RB Leipzig“ pasitinka kol kas svarbiausią vakarą savo istorijoje.
Čempionų lygos apžvalga
Čempionų lygos apžvalga

Leipcigo komandai kelią UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje bandys pastoti šio turnyro finalininkas Londono „Tottenham Hotspur“.

Trečiadienio vakarą Anglijos sostinėje vokiečiai ant kortos statys milžinišką sumą. Nors klubas vis dar medžioja „Bundesliga“ auksą, būtent Europinė kampanija klubo savininkams yra pati svarbiausia ir sėkmė joje gali būti kertiniu faktoriumi, leisiančiu ateinančią vasarą išsaugoti komandos simbolį Timo Wernerį.

Vokietijos čempionate nuo „Bayern“ Leipcigo komanda atsilieka tašku, bet Čempionų lygos turnyras yra klubo prioritetas. Per futbolo pasaulyje praleistą dešimtmetį „Red Bull“ įtaka augo milžiniškais tempais, tačiau didžiausią pridėtinę vertę austrams kol kas kūrė ne Leipcigas, o Zalcburgas.

Būtent šio miesto komanda 2017-2018 m. sezoną pasiekė Europos lygos pusfinalį ir „RB Leipzig“ turi puikią galimybę viską pakeisti.

TottenhamRB Leipzig

Prognozuojamos sudėtys
„Tottenham Hotspur“: Llorisas; Aurier, Sánchezas, Alderweireldas, Tanganga; Winksas, Ndombélé; Bergwijnas, Alli, Lo Celso; Lucas.
Nežais: Kane (čiurna), Sissoko (kelis), Sonas (ranka).
Abejojama: Lamela (Kirkšnis), Davies (čiurna)
„RB Leipzig“: Gulácsi; Mukiele, Klostermannas, Halstenbergas, Angeliño; Laimeras, Haidara; Forsbergas, Sabitzeris; Werneris, Schickas
Nežais: Adamsas (blauda), Kamplis (čiurna), Konaté (čiurna), Orban (kelis), Upamecano (diskvalifikuotas)
Praleis kitas rungtynes, jei bus įspėtas: Haidara

Londono klubas Čempionų lygos atkrintamąsias antrą sezoną iš eilės pradeda laikydamas vokišką egzaminą. Praėjusį sezoną „Spurs“ eliminavo iš kovos Dortmundo „Borussia“, o galiausiai nužingsniavo net iki paties turnyro finalo Madride.

Tos akistatos Londono klubui kainavo kapitoną Harry Kane'ą. Be savo moralinio lyderio „Tottenham Hotspur“ bus priverstas kautis ir šį trečiadienį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Heung-Min Sonas ir Harry Kane'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Heung-Min Sonas ir Harry Kane'as

Maža to, beveik rungtynių išvakarėse J.Mourinho liko ir be Heung-Min Sono. Korėjiečiui buvo atlikta rankos operacija ir portugalas buvo priverstas žvilgsnį mesti į tą žmogų, kuris praėjusį pavasarį ne kartą gelbėjo Mauricio Pochettino sėdynę – Lucasą Mourą.

„Viskas, ką galime padaryti šioje situacijoje, tai - žaisti su futbolininkais, kuriuos vis dar yra sveiki ir žinau, jog vyrai atiduos visas jėgas. Buvo laikas, kai skundžiausi, jog neturiu pakankamai puolimo opcijų ant atsarginių suolo. Dabar išvis tenka jaudintis dėl to, jog neturiu, ką leisti į aikštę“, – mačo išvakarėse šypsojosi J.Mourinho.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Sėkmingai praėjusiais metais peršoktas „Borussia“ barjeras anglams kelia malonius prisiminimus, tačiau šį sezoną kita vokiška patirtis „Spurs“ baigėsi absoliučiu krachu.

Grupių varžybų etape Londono klubą jų pačių aikštėje net 7:2 sutriuškino Miuncheno „Bayern“ ir tai tapo juodžiausia dėme per 137 metų klubo istoriją.

Leipcigo „bulius“ nėra tas pats, kas Bavarijos futbolo mašina, tačiau saugotis teks rimtai.

„RB Leipzig“, kartu su Bergamo „Atalanta“, yra vienintelės Čempionų lygos atrankoje debiutuojančios komandos, o tokie varžovai visuomet yra pavojingi.

„Nemanau, kad tai yra svarbiausias mačas klubo istorijoje, nors neslėpsiu, jog prieš dvikovą jaudinuosi. Norime žengti į ketvirtfinalį, tačiau pirmiausia privalome pasiekti gerą rezultatą Londone“, – teigia „RB Leipzig“ vairininkas Julianas Nagelsmannas.

Šis specialistas yra vadinamas talentingiausiu Vokietijos jaunosios trenerių kartos atstovu, bet prisipažino, kad žaisti prieš tokio kalibro strategą kaip J.Mourinho, ir jam yra ypatingas įvykis.

„Jaučiu jam didžiulę pagarbą. Jo iškovoti titulai kalba patys už save, o įtaka dabartiniam Europos futbolui yra išvis sunkiai pamatuojama“, – įsitikinęs jaunasis Vokietijos futbolo vunderkindas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julianas Nagelsmanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julianas Nagelsmanas

Tiesa, jo komanda pastaruoju metu pergalingą žaidimo ritmą yra gerokai pametusi – iš penkių mačų laimėjo vos kartą, o per septynias dvikovas namuose vos sykį išsaugojo savo vartus „sausus“.

Tuo tarpu varžovų stovykloje galima įžvelgti pragiedrulių.

Mūšį „Spurs“ pasitinka gerokai nukraujavęs, tačiau pastaruoju metu demonstravo neblogą formą ir nesuklupo jau septyniuose mačuose iš eilės, o J.Mourinho visuomet garsėjo, jog ypač gerai paruošti komandas atkrintamųjų varžybų kovoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius